Нищо сложно няма правиш си картинки в които да ти изглежда естествено движението на цената после отваряш позиция и разбираш ,че цената друго е решила.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Така но аз незнам като започва движението от къде да го започна да го броя на различните времеви графики нещата са различни!
И бройката може да се окаже грешна обикновенно се опитвам при ясен тренд да си броя петици и тройки за корекции!
Опитваш се да станеш вълновик ли или само така покрай другия анализ.Защото вълновия анализ или е много сложен или не е верен защото много трейдъри не го приемат или са разбрали че не е добър или те не са го изучили добре.Пиша с или-та защото аз не можах да го изуча и точно мнение не мога да дам ,но във всички положения не е лесен и трябва първо да овладееш техническия анализ да свикнеш с пазара и тогава да се хвърляш в дълбокото.
Аз смятам че работи и съм му фен но трябва още много докато му свикна!
Изцяло движенията ако се проследи исторически се повтарят през определен период от време и той хваща точно тези вълни и може да прогнозира накъде може да се развие цената защото исторически се е развивала така!
Аз оже не мога да идентифицирам основните от лъжливите движения! Винаги има колебания в рамките на една вълна. И дори различни автори и анализатори ги тълкуват по различен начин. Как да итнорирам движение, заело повече от 1/2 от канала? За сега се въздържам!Опитваш се да станеш вълновик ли или само така покрай другия анализ.Защото вълновия анализ или е много сложен или не е верен защото много трейдъри не го приемат или са разбрали че не е добър или те не са го изучили добре.Пиша с или-та защото аз не можах да го изуча и точно мнение не мога да дам ,но във всички положения не е лесен и трябва първо да овладееш техническия анализ да свикнеш с пазара и тогава да се хвърляш в дълбокото.
поздрави Сорос,
искам да те помоля ако имаш възможност да направиш анализа на ЦФД за разлика на нас100 индекс от американците(е*ати и аз не мога да си разбера това което съм написал
![]()
![]()
)
благодаря ти предварително!
поздрави,
Теодор Драганов
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
NQ100- mn,w1,d1,h4- Малко съм уморен, затова ще бъда кратък:
1. Дългосрочно съм за къси- За мен низходящото движение, започнало март 2000 г. не е приключило.
2. Възходящото движение от октомври 2002 г. до сега го приемам за корекция на това от т.1. В момента то е около 50% от низходящото- може и да е приключило, а може и да не е, т.е. в средносрочен аспект движенията са без ясна посока- с еднаква вероятност са.
3. Близкото движение, което очаквам е за надолу.
Забележка: Знам, че е доста оскъдно обяснението ми, затова тези дни като ми остане повече време, ще го допълня. За целта ще потърся и по-голяма графика. Тези са ми малки.
Uploaded with ImageShack.us
Последна редакция от soros : 12-05-2012 на 09:46
драгата (11-05-2012)