Да де, ама като ти сложат по-висока минимална и нямаш избор, ако попаднеш в повишението.
Как сте агънца???
Зарадвахте ли нечия трапеза?
Skp (02-01-2014)
Вдигат минималната и много работодатели усигуряващи на нея а плащащи според някаква норма,просто ще вдигнат нормата като изпълнението и ще носи същите пари.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Всеки бърка и не ми е идеята да се заяждам...
Но когато говориш са социална система имаш много пропуски. Обърни внимание и на останалите страни по света как се борят с бедността !
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Absfresh (02-01-2014)
Сигурно, прекалено съм десен във възгледите си. .............................................
Как сте агънца???
Дясна икономика е САЩ но при тях и ДДС и Акцизите на горивата /най големите данъци/ са много по ниски...
С тези високи данъци ние трябва да имаме лява политика...
Ако ще сме десни да сваляме данъците! /и така към съгласен/.
Високите акцизи идват от ЕС. И аз съм на мнение, че трябва да диференцирани спрямо стандарта на дадената страна.
pablo (02-01-2014)
Косвените данъци в БГ са между 70 и 75% от данъчните постъпления. Аз съм на мнение, че трябва да се вдигнат още малко (акциз и ддс) и да се премахнат преките данъци.
Това е най-справедливото спрямо по-бедните и най-мотивиращо за по-амбициозните и учещи.
Давам ти пример. Учил съм 12 години, взел съм 300к лева кредити за да се изуча. Сега изкарвам по 150к на година, но от тях плащам данъци, слава богу малко.
Но карам колата си 10 пъти повече от средностатистическия човек, колата ми е 200+ коня и харчи повече, консумирам по-скъпи стоки и плащам повече ддс, живея в 200 квадрата жилище и плащам повече от всичко + ддс.
Така хем хазната е доволна, хем аз, защото мога да реша кога да платя повече на обществото, мога да си живея спартански 10 години докато си изплатя кредитите примерно, мога и да инвестирам и да се развивам цял живот, което ще е още по-положително.
Говоря хипотетично, примера не е с мене.
Как сте агънца???
pablo (02-01-2014)
Това е един интересен вариантКосвените данъци в БГ са между 70 и 75% от данъчните постъпления. Аз съм на мнение, че трябва да се вдигнат още малко (акциз и ддс) и да се премахнат преките данъци.
Това е най-справедливото спрямо по-бедните и най-мотивиращо за по-амбициозните и учещи.
Давам ти пример. Учил съм 12 години, взел съм 300к лева кредити за да се изуча. Сега изкарвам по 150к на година, но от тях плащам данъци, слава богу малко.
Но карам колата си 10 пъти повече от средностатистическия човек, колата ми е 200+ коня и харчи повече, консумирам по-скъпи стоки и плащам повече ддс, живея в 200 квадрата жилище и плащам повече от всичко + ддс.
Така хем хазната е доволна, хем аз, защото мога да реша кога да платя повече на обществото, мога да си живея спартански 10 години докато си изплатя кредитите примерно, мога и да инвестирам и да се развивам цял живот, което ще е още по-положително.
Говоря хипотетично, примера не е с мене.Възможно е дори да е най добрия възможен.
Но в момента за добро или лошо следваме друг вариант /все пак трябва да се съобразяваме и с ЕС/.
То и в европейския съюз е възможно. За справка Ирландия по отношение на международните операции.
Не съм грам запознат с данъчна събираемост и нямам идея възможно ли е да се събира цялото ддс, но би трябвало да е по-лесно от преките данъци.
Как сте агънца???
Ако имаш в предвид пазарите и форекса,никое образование не е гаранция за успешна търговия...........