Ъъъъъъъъъъъ....за туй чудо акциза плати ли сичуй чуй като аверче само на теб ще ти обадя моята рецепта.....варих два пъти на инсталация с двоен дестилат кайсиева ракия.....като си почина една седмица я минах през активния филтър на каните брита два пътя....хем филтрира хем омекотява още повече.....после вътре киснаха известно време едни ДОМАШНО сушени кайсии с мед....и после у бурето от бел дъб....ОХ ОХ ОХ.....на цвят кат виски....на вкус със сигурност бие всичко с етикет виски до 20-30 кинта бутилчето.....
тез сушените кайсии.....дан съ от онуй полудивото праси
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
JaY_Z (31-12-2013)
Колкочвреме я чака в бурето да дръпне цвета и аромата? Аз за мойта сватба миналата година разопаковах две дамаджани със сливова и гроздова на по 16 и 17 годинки всяка. Затворихме ги на 52 градуса изкарахме ги на 51. С дъбови пръчки в дамаджаните. Няма такъв цвят просто за тея години. Такива ракии са само за лична консумация.чуй чуй като аверче само на теб ще ти обадя моята рецепта.....варих два пъти на инсталация с двоен дестилат кайсиева ракия.....като си почина една седмица я минах през активния филтър на каните брита два пътя....хем филтрира хем омекотява още повече.....после вътре киснаха известно време едни ДОМАШНО сушени кайсии с мед....и после у бурето от бел дъб....ОХ ОХ ОХ.....на цвят кат виски....на вкус със сигурност бие всичко с етикет виски до 20-30 кинта бутилчето.....
The trend in need is a friend in deed,,,,,,
буренцето е ново и опушено отвътре.....след промивките.....ме беше страх да не дръпне вкус на дъска....грубо 5 месеца тази партида....но след няколко такива цикъла съм заделил последната партида за поне година и половина - две......Колкочвреме я чака в бурето да дръпне цвета и аромата? Аз за мойта сватба миналата година разопаковах две дамаджани със сливова и гроздова на по 16 и 17 годинки всяка. Затворихме ги на 52 градуса изкарахме ги на 51. С дъбови пръчки в дамаджаните. Няма такъв цвят просто за тея години. Такива ракии са само за лична консумация.
ПП в дамаджана или какъвто и е да е стъклен съд....ракията не старее/зрее......за да дръпне танина и другите благинки от дъба трябва да има лек досег с кислород и да се окислява (в случая това става от луфта в ламелите на бурето)....![]()
<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....
Съгласен ама затуй сложихме дъбовите пръчки вътре да дръпне от тях нещичко. Буре нямаме с дамаджаните действаме. Аа се получи пак много добре даже.буренцето е ново и опушено отвътре.....след промивките.....ме беше страх да не дръпне вкус на дъска....грубо 5 месеца тази партида....но след няколко такива цикъла съм заделил последната партида за поне година и половина - две......
ПП в дамаджана или какъвто и е да е стъклен съд....ракията не старее/зрее......за да дръпне танина и другите благинки от дъба трябва да има лек досег с кислород и да се окислява (в случая това става от луфта в ламелите на бурето)....
----------
Съгласен ама затуй сложихме дъбовите пръчки вътре да дръпне от тях нещичко. Буре нямаме с дамаджаните действаме. Аа се получи пак много добре даже.буренцето е ново и опушено отвътре.....след промивките.....ме беше страх да не дръпне вкус на дъска....грубо 5 месеца тази партида....но след няколко такива цикъла съм заделил последната партида за поне година и половина - две......
ПП в дамаджана или какъвто и е да е стъклен съд....ракията не старее/зрее......за да дръпне танина и другите благинки от дъба трябва да има лек досег с кислород и да се окислява (в случая това става от луфта в ламелите на бурето)....
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Аааа не, никво продаване. Аз съм любител на домашарката![]()
![]()
. По ценна от нея няма. Ама има и кофти майстори. Случвало ми са е да ме заболи сърцето от две глътки ракиджос. Лоша реколта ми викат. Аабе я си я пийте тая.
Както градинските (домашните) домати са най вкусни, така и домашната ракия е най-хубава и ароматна.
За уискито, него винаги можеш да си го купиш.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.