Значи ти не си убедена, че не е невъзможно човек да съществува без да храна ? Така ли ? И това становище се оповава на неща които дори нямат логика, не могат да бъдат доказани, и няма дори реални примери за такова нещо ?
Паралелните светове имат повече смисъл дори, от това с липсата на храна. Макар, че и те са научна фантастика само.
Не съм убедена и не ме интересува, но не изключвам възможността това да е възможно или невъзможно, нямам компИтентно мнение по въпроса.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
РЕДА проявява симптоматика на девиантно поведение....вероятно от травма в детството.....и когато новополучената информация е в конфликт с предварително съществуващите разбирания.... РЕДА често усеща умствен дискомфорт – психологическо явление, известно като когнитивен дисонанс....следва реакция, чрез която се опитва да хармонизира когнициите /атитюдите, емоциите, вярванията или ценностите/ си и следователно да облекчи менталния си дискомфорт....най често с кило ракия....залюпени след това с десетина бирички.....![]()
![]()
Аз по някой път като акам и ме боли дупето
Може ли от тва горното да е или просто акото е прекалено твърдо
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Айде последен опит, дано пробием бариерите.
Бих се радвал, ако дадеш наУчно обяснение на феномена Ванга, примерно? Или как са построени босненските пирамиди, които са датирани от преди 30К години и при строежа им е използван цимент с качества стотици пъти по- добри от съвременния? Мога да ти изброя десетки хиляди подобни ФАКТИ, които науката не обяснява. По- горе, мисля, стана дума що е то факт, така че нека се имат предвид всички условности.
А ако околната среда също не съществува? За да докажеш подобна теза, трябва да докажеш кое е 1во - яйцето или кокошката. Т.е. съзнанието ли определя действителността (обективен идеализъм) или действителността формира съзнанието (субективен материализъм). И точно тук логиката се сблъсква със самата себе си, оставяйки ни без логичен отговор (невъзможно е да докажеш правотата на едната гледна точка по логически път; дилема). Източните философии дават разрешение на въпроса, но се отклоняваме в случая. Целта са стереотипите, с които си се оковал.
Представям си го, да. И би било шизофрения само от гл точка на някой с твоите разбирания. За всеки друг би било прекрасно естествено изживяване, където и когато доброто е цел, а не изплъзващата се истина.
Голямата драма започва в древна Гърция и се играе до ден днешен. Едни от първите гръцки философи са т.нар. софисти. С две думи те учат, че човек е мярка за всички неща. Т.е. учат на добро, на самоосъвършенстване.
Платон, Сократ и Аристотел обръщат палачинката, поставяйки в центъра ИСТИНАТА и научният метод като средство за постигането и. Доказах ти, ако си чел внимателно, че науката не води до истина (по- скоро до множество от истини), т.е. подходът е погрешен, а истина и добро са почти на 100% противоречиви понятия. Излиза, че се стремиш към нещо непостижимо (истината), жертвайки доброто. Глупаво, не мислиш ли?
Аристотел е меко казано комичен. Ето първите редове от "Реторика": "Реториката е изкуство, защото може да бъде сведена до рационална система на реда. Реториката може да бъде подразделена на специални доказателства и теми, от една страна, и общи доказателства от друга. Специалните доказателства могат да бъдат подразделени на методи на доказване и видове доказателства. Методите на доказване са изкуствени доказателства и неизкуствени доказателства." и тн и тн подразделения, разчленения и логически операции, с които науката убива всяко изкуство... Ако изкуството може да бъде сведено до система на реда то престава да бъде изкуство, а наука. Губи доброто, губи красивото, губи качеството. За сметка на това е определено, дефинирано и ограничено по смисъл, т.е. вече можем да манипулираме с него на мисловно ниво. Именно това се случва в древна Атина, залагайки капаните на съвременното частично и формално мислене. Истината (науката) убива доброто.
Дали науката води до истина, стана дума. Т.е. Аристотел ни е "вкарал" в капан, чрез който пренебрегваме ценностите за сметка на имагинерната истина (Сократ умира за нея!), която за твое успокоение би ти доказала, че си реален, макар, както доказахме, да не доказва нищо, т.е. доказва, че не си реален... Има една Дзен поговорка, която е много на място в случая: "Преди човек да започне да изучава Дзен, планините са планини, а реките - реки. След първото съзиране на истината, планините вече не са планини и реките вече не са реки. След просветлението планините отново са планини, а реките - реки." "Проблемът" е, че така изложена мисълта е обобщение, а ти искаш обяснение. Имайки обяснението, ще разбереш и обобщението. Ако си готов за него.
Ето това са пълни глупости. И веднага ще ти го докажа с един коан: "Двете ръце пляскат - чува се звук. Какъв е звукът на едната ръка?"
Логиката не води до истина, а до множество възможни и взаимноотричащи се истини. Колко вида геометрия познаваш? Аз знам за поне 4 завършени и абсолютно логични геометрии, а сигурно са доста повече.Но нека се спрем само на евклидовата и римановата геометрия, за да опростим нещата. Евклидовата геометрия се базира на постулати. Един от тях гласи, че през една точка можеш да прекараш само една права, успоредна на дадена права. От там тръгват различни логически построения, изграждащи вътрешно непротиворечива структура. Това е математиката, която учиш в училище. Риман приема, че през дадената точка могат да се прекарат безброй много прави, които да са успоредни на дадената права и изгражда на тази база вътрешно непротиворечива структура, която обаче е в явен конфликт с Евклид. Тя е в основата на квантовите науки, които са доста над училищното ниво.
Да видим, какво се получава - и в двата случая си говорим за доказани постановки, в които определено има логика. И двете математики съществуват в действителността (използват се, но за различни цели; различни истини). Т.е. изпълнени са всички условия, които поставяш за съществуването. Но двете взаимно си противоречат... Т.е. по пътя на логиката не могат да съществуват едновременно в една и съща реалност и в едно и също време. И все пак съществуват или по- точно казано и двете не съществуват едновременно.
Ето една весела и забавна статийка. Може би едно различно и по- реторично обяснение, което не предполага да мислиш за едно и също по множество начини, без да мислиш за него, ще ти е по- приемливо.
http://www.parallelreality-bg.com/st...y/205-27-.html
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Релоад кво напрай ти брещо разваляш стила на темата
КУЧИИИИИИИИИК ПОЯВЯВАЙ СЕ ТУКА И МИ ОТГОВАРЯЙ НА ВЪПРОСА, ЩОТ ШЕ ЗАТРИЯТ ТЕМАТА НА БАЧО
----------
Аз съм правил подобно изследване, но с бузите на задникаАко въздухът минава между двете се чува ПРРРРРРРРТТРРРРРРРР, а ако минава покрай едната се чува ПФФФФФФФФФФФФФ
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
препоръчвам преглед при акушерка....специализирана в естествено раждане.....без упойка.....ще те научи как да дишаш....и да напъваш....може и други неща да те научи....![]()
<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....
фицката (27-09-2013)