Я дефинирай какво е скалпиране, че м15 и скалп ми бягат от разбираниятаСкалпирането беше за 3-4 месеца доколкото си спомням, около 6-7-8 сделки на ден направени на 15мин фрейм с цели около 10пипса средно. Има и хубави моменти в тоя стил обаче в крайна сметка спокойствието мисля, че е по-важно. Ако нямаш изградена представа какво точно е за теб по-добре не започвай да се учиш така, поне пробвай стандартните методи първо.![]()
Ами кои.... някоя трендова стратегия със или без управление на позициите, на 15мин, изчистваш графиката и се придържаш към 1-2 индикатора макс, нещо такова...
----------
Ами дефинирам го като позиция което трае много късо време, пък може и на H1 да е. Аз съм влизал на 15мин с движението на бара, точно при затварянето влизам в очакваната от мен посока и т.н. но на малки фреймове под 15мин просто не мога да търгувам и никога не ги гледам. Не ме интересуват точните термини, но доколкото знам "скалп" не е свързано с това къде влизаш.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Няма такова нещо като Н1 и скалп.Ами дефинирам го като позиция което трае много късо време, пък може и на H1 да е. Аз съм влизал на 15мин с движението на бара, точно при затварянето влизам в очакваната от мен посока и т.н. но на малки фреймове под 15мин просто не мога да търгувам и никога не ги гледам. Не ме интересуват точните термини, но доколкото знам "скалп" не е свързано с това къде влизаш.
Скалпа е на м1 принципно. Скалп се прави с L2 също. Целта е един импулс. При еврото обикновено импулса варира от 4-8тика(пипа). Чакаш ли повече от един импулс, вече не е скалп.
А малките фреймове са същите като големите, но дават повече на брой възможности за същото време![]()
слънчева вечер желаем.......посрещнете я с широко затворени очи.........
<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....
кво сте правили вие в 1:30 да пишетеНяма такова нещо като Н1 и скалп.
Скалпа е на м1 принципно. Скалп се прави с L2 също. Целта е един импулс. При еврото обикновено импулса варира от 4-8тика(пипа). Чакаш ли повече от един импулс, вече не е скалп.
А малките фреймове са същите като големите, но дават повече на брой възможности за същото време..
а скалп има и на Н4 даже. ето ти пример.
виждаш голям бар на Н4, например 70-80 пипса, който стига до дадена голяма съпротива на Н4. влизаш точно на съпротивата вътре в Н4 бара , дава ти 10-15 пипса и затваряш. става за кратко време и е за малко пипсове.
това е само пример но има много такива. има един Про-трейдър който нарича скалпове позиции за по 50 пипса в които седи по 1-2 часа. А той разговаря само с успели трейдъри от висок ранг. Та не е важно аз или ти какво мислим че е скалп, а важно е този който го търгува
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
А погледнато от другата страна ..... Влизаш в позиция за печалба от 4-5 пипса и в същото време и стопа ти е максимум 4-5 пипса + спреда. Тогава няма значение, на какъв фрейм влизаш, а къде. От тук по призумция, трябва да влезеш на 1м за да прецизираш входакво сте правили вие в 1:30 да пишете..
а скалп има и на Н4 даже. ето ти пример.
виждаш голям бар на Н4, например 70-80 пипса, който стига до дадена голяма съпротива на Н4. влизаш точно на съпротивата вътре в Н4 бара , дава ти 10-15 пипса и затваряш. става за кратко време и е за малко пипсове.
това е само пример но има много такива. има един Про-трейдър който нарича скалпове позиции за по 50 пипса в които седи по 1-2 часа. А той разговаря само с успели трейдъри от висок ранг. Та не е важно аз или ти какво мислим че е скалп, а важно е този който го търгува
Добро утро!
Скалпирането по принцип е на тикова графика и се броят тикове.За целта трябва бърз брокер без да филтрира много котировките ,както и нисък спред.
А това че краткосрочните сделки ги разглеждаме като скалпове е отделен въпрос.Стратегиите там са най-различни и може по дневна да се влиза за няколкко пипса.Всичко зависи от нивата на подкрепи и съпротиви.Незавиимо на кой фрейм.
Защо, какво ми пречи да си взема 5 или 10 пипса от бар на 15мин фрейм? Има огромна разлика в това да си избираш входа като сетъп от барове и да скалпираш в самия бар, но на по-голям фрейм. Скалп за мен си е да скублеш малко и бързо нещичко от пазара пък вече както можеш![]()
Аз разбирам под скалп следното - малка печалба - 4-10 пип, плитък стоп. Ако влезеш на 15 мин, вероятността от от корекция 10-15 пипса е по голяма, от колкото на 1-5 м графика. Но това е мое схващане. Ако ти си изградил система на 15 м. - поздравления. Аз за скалп влизам само в златото на 1 м, за 1-2 $ пачалба с максимум 1-2$ загуба или 1:1.
Хвърли едно око пак какво съм написалНа 15мин съм влизал - с движението вътре в бара, точно като затвори даден бар защото имам очаквания какъв ше е следващия и много рядко на съпротива. Реално не гледам непременно формации, тогава каква е логиката да гледам 1 или 5мин като големината на баровете на 15мин е просто идеална за 5-10 пипса печалби?