Не бих местила стопа докато цената е все още в относителен рейндж, отделно дори и при преместване, на дакса винаги слагам три пъти спреда иначе иглите винаги ме закачат.Имам въпросче: имам дълга позиция, входа е над барчето със стрелкичката отдолу, стопа под дъното, след като цената прави ново връхче, тегля стопчето и след това идва черния бар с въпросителните, който при всички положения минава под суинг-дъното и дори да не бях местила стопа, пак щеше да го вземе. Въпросът ми естествено е, можех ли някак да предвидя едно такова връщане, или да си спестя стопа, или просто слагам позицията в графата на "случва се - пазар е". Стопът вече е избит при отиграването на следващоото пробивче, но ми се иска да чуя мнение по ПА, защото по индикатори нямам отговор - там си беше чист пробив.
http://www.mql5.com/en/charts/676633...orporation-cfd
нещо не ми се получава да се вижда графиката
----------
ще направя опит да изтегля темата нагоре .
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Гледам чертежа ти. От чертежа разбирам две неща:Имам въпросче: имам дълга позиция, входа е над барчето със стрелкичката отдолу, стопа под дъното, след като цената прави ново връхче, тегля стопчето и след това идва черния бар с въпросителните, който при всички положения минава под суинг-дъното и дори да не бях местила стопа, пак щеше да го вземе. Въпросът ми естествено е, можех ли някак да предвидя едно такова връщане, или да си спестя стопа, или просто слагам позицията в графата на "случва се - пазар е". Стопът вече е избит при отиграването на следващоото пробивче, но ми се иска да чуя мнение по ПА, защото по индикатори нямам отговор - там си беше чист пробив.
----------
1. Ти дори не знаеш къде се намираш - съдя по това как си ни представила ситуацията ( брой кендъли на страница).
2. Рейнджа със сигурност ти е чуждо понятие.
Правилното изчертаване на ситуацията изглежда така:
Сама виждаш когато знаеш как да го изчертаеш , как ти просветва пред очите.
В твоя случай ти си избрала Бързия вариант - няма лошо стига да използваш ММ, понеже по-бързите варианти по рядко се повтарят от по бавните в случая а-б-ц и трябва да се подсигурим от евентуално обхождане на цената и на другите Варианти ... има и Усложнени варианти, темата е дълга .... при търсене на бърз развой частично влизане (например с 1/3..1/6) би трябвало да ти бъде начин на поведение с оглед на неизчерпаните Бавен и Усложнен вариант.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Можеш. По същото време излязоха новините за немския БВП и започна сесията на EUREX - това е достатъчно пазара да пощръклее.Имам въпросче: имам дълга позиция, входа е над барчето със стрелкичката отдолу, стопа под дъното, след като цената прави ново връхче, тегля стопчето и след това идва черния бар с въпросителните, който при всички положения минава под суинг-дъното и дори да не бях местила стопа, пак щеше да го вземе. Въпросът ми естествено е, можех ли някак да предвидя едно такова връщане, или да си спестя стопа, или просто слагам позицията в графата на "случва се - пазар е". Стопът вече е избит при отиграването на следващоото пробивче, но ми се иска да чуя мнение по ПА, защото по индикатори нямам отговор - там си беше чист пробив.
----------
рейджовица... след новото връхче ново дънце следва
ако се сложи червей ЕМА 20 на по-нисък таймфрейм сигурно ще покаже възходящ рейндж към момента на новото връхче
с Ъглеца също може да се премери - даже по-точно ще покаже![]()
благодаря за отговорите![]()
а сега по ред на номератада уважа всеки от вас:
----------
Да, абсолютно е по правилата и ММ не е проблем - губещите се избиват.
----------
Този твой трик го знам, ама ми нарушава ММ-аи поради тази причина ми е трудно да го прилагам
----------
Към 1 - за мен ситуацията е рейндж през последните 3часа, с пробив на линия.Гледам чертежа ти. От чертежа разбирам две неща:
1. Ти дори не знаеш къде се намираш - съдя по това как си ни представила ситуацията ( брой кендъли на страница). - ами за мен ситуацията е рейндж през подледните 3часа, с пробив на линия.
2. Рейнджа със сигурност ти е чуждо понятие. - рейнджа го анализирам единствено като територия с гранични линии, за повече е верно, че не го познавам, но пък досега не ми е пречело
Правилното изчертаване на ситуацията изглежда така:
Сама виждаш когато знаеш как да го изчертаеш , как ти просветва пред очите.
В твоя случай ти си избрала Бързия вариант - няма лошо стига да използваш ММ, понеже по-бързите варианти по рядко се повтарят от по бавните в случая а-б-ц и трябва да се подсигурим от евентуално обхождане на цената и на другите Варианти ... има и Усложнени варианти, темата е дълга .... при търсене на бърз развой частично влизане (например с 1/3..1/6) би трябвало да ти бъде начин на поведение с оглед на неизчерпаните Бавен и Усложнен вариант.
Към 2 - рейнджа го приемам/взимам единствено като територия с гранични линии, за повече/вътрешността е верно, че не го познавам, не мога да се справя вътре и вече не се и опитвам
По графиката, за да ми дойде наум да изчертая тези а-в-с, трябва преди това да видя импулс и да съм наясно с това, което е в рейнджа и при пробива на линията. А това, както ти отбеляза не е така - не съм наясно. Явно няма как да го направя (много ми е трудно да погледна на графиката по твоя начин), затова търся други варианти на реализация. Относно тези "бърз и бавен вариант" - те доколкото разбирам, също са следствие от анализа на самия рейндж, така че няма как да ги предвидя. Както споменах на колегата горе, ММ-а подсигурява такива случаи. Когато задавах въпроса, предполагах, че в самите барчета при пробива има нещо, което бих могла да съобразя и което до момента не знам и затова попитах - просто да видя и друга гледна точка.
----------
Позицията е в 13,40ч БГ време - във форексфакторито нямаше такива новини по това време - да не би да се бъркаш нещо за часа?![]()
Последна редакция от Happy68 : 26-08-2013 на 12:32
Безплатен обяд няма!
то и на този фрейм даже (по моите виждания) ЕМА-то загатва за започващо възходящо движение и това беше причината да взема позицията
----------
Ще огледам пак нещата, които сте ми писали и може и да ми дойде някаква идея.
Още веднъж, благодаря за отзивчивостта и
Успех![]()
Безплатен обяд няма!
Не знам Хепи
Аз не търгувам с патаранковщина, но комбинацията 1-2-3 ,дето го казва Комарджито е една от най надеждните патаранковщини
Скромния ми съвет е: правиш каквото правиш ,ама все се оглеждай за комбинация 1-2-3
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Сакси, ми нали точно това се получи при мен - 1-2-3, ама му удари стопаЕ, аз не съм го платирала това 1-2-3, то си се получи при новото връхче, но ... стопа му отиде. Има естествено и тънкия момент, къде се намира това 1-2-3 - не всяко действа, но то пак става объркано
![]()
Тенкю![]()
Безплатен обяд няма!
Всъщност винаги имаш някаква формация 1-2-3 дали за нагоре или за надоло но най качествените образувания са когато са по стръмничкиСакси, ми нали точно това се получи при мен - 1-2-3, ама му удари стопаЕ, аз не съм го платирала това 1-2-3, то си се получи при новото връхче, но ... стопа му отиде. Има естествено и тънкия момент, къде се намира това 1-2-3 - не всяко действа, но то пак става объркано
![]()
Тенкю
Можеш да ги търсиш по фрактали ,но това е по бавно ала като че ли малко по надеждно , или по максимуми и минимуми, което е по бързичко,но пък ако ти удари стопа ,е случва се
Ето ти едно мое индикаторче за 1-2-3 по фрактали и картинка като как изглежда по джапанката за момента на Н1
http://www.mql5.com/en/charts/685371...staforex-group
Последна редакция от saxsten : 26-08-2013 на 14:47
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Happy68 (26-08-2013)
saxsten, може ли да дадеш малко разяснения по картинката ти....точките вероятно са фрактали....после има някакъв мувинг и тая бялата черта как се вързват с моделчето 1-2-3....![]()
<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....