Н4http://charts.mql5.com/2/187/gold-h4-admiral-markets-as.png
Имаме пробита трендлиния , тест и таргета на фигурката си е даден, цената се спира на подкрепата и почва да мисли.Може и да се върне да тества пробива, може и да си продължи надолу.
http://charts.mql5.com/2/187/gold-m1...markets-as.png
Рейндж, има едно боц отгоре, което в светлината на разгледания пример от вчера с австралиеца изглежда нефелно, ама аз се набутвам баш на него, защо,
Чакам отблъсване някакво подкрепата за тест на пробива, което да ми даде поне таргета си, а защо си мисля че ще ми го даде по три причини.
-по малките графики-5м, флагче двойно дънче и т.н фигурки си перат директно дават си таргета и рядко дават втори шанс не си ли влязол овреме по-добре да не се набутваш
-имам си статистика, че при рейнджове до 7 долара на златото системката на Дани безиндикаторната има над 70 процента успеваемост
- от две години близо си водя статистика при основните новини мейджърите как реагират, както и златото, както и знам, че ако не съм влязла при него преди новините вход няма да видя, а само ще изгледам едни свещи.
Стоповете бяха отдолу два пъти спреда плюс 2 долара- тънки стопове рядко ползвам.
Имам и някакви основания от Дейли, ама те са вълни и няма ги пиша тъй или иначе никой не се интересува от вълни и повечето хора смятат че не работят.
На вид еднакви графики, ама каква е разликата с австралиеца- той на часовата е с много силен мечи тренд и голямо ускорение, по малките все нови и нови дъна рисува, с връщания за тест на предходните- значи переш си по тренда докато те опердаши, ама тия връщанки поставят един въпрос за стопа как да бъде, демек не го ли хванеш баш импулса, после и да даде таргета, плиткия стоп си е заминал, което значи, че откъм време много трябва се прецизира входа кога да е.
Та защо ти пиша всичко това, не за да те откажа от петминутката, а да видиш, че един шаблон наложен автоматично на графиката както ти си разбрал не работи автоматично и не се получава колкото и педантично да му изпълняваш условията.
Поглеждането по Дейли и н4 не ти е необходимо постоянно да го правиш, там нещата се променят бавно, но някаква ориентация къде си по графиката.
Отделно прецизиране откъм време щом работиш на петминутка, всякакви ей такива детайли дето ще ти дадат повечето успешни входове.
Дай анализ на инструмент дето ти си избрал, но има и нещо друго в началото се чудех що съветват да не се разпиляваш по много инструменти, има си логика, всеки инструмент си има различна динамика, а незнаейки динамиката с едно такова шаблонче лесно ще патиш.
Ето аз търгувам основно фигури и пробиви и т.н.
Обаче има инструменти дето ги рисуват и такива дето не или правят много фейкове.
Примерно долар канадец много ги разваля, обаче всъщото време мини трендчетата са му чисти и като се закачиш си наясно, че докато не ти опердаши стопа като го местиш мога да държа и седмица, опердаши ли ми стопа и влезе лив рейндж не го търгувам.
Просто хванал си брукс, ок пунктуалността не е всичко, хубаво си анализираш грешките, но виж какво е общото при грешките, че да го избягваш и да ги намалиш.