И на мен ще ми е интересно да чуя отговора, фигурите нямат сто процента успеваемост имат и едно гадно свойство да се развалят.
И на мен ще ми е интересно да чуя отговора, фигурите нямат сто процента успеваемост имат и едно гадно свойство да се развалят.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
аз моят проблем с триъгълниците го разреших много лесно
тъй като имат много висок процент failure , ги игнорирам като фигури.в смисъл гледам пробиви и тестове на тренд линии, като не се съобразявам много много с фигурите.
това важи за всички фигури, тъй като всяка една от тях може да бъде сведена до по-високи или по-ниски дъна в рейндажа и да търгуваме пробиви на тренд линиите образувани от върховете или дъната.
хмммммм , май не го написах много ясно, ма толкова си мога . не съм литератор![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз те разбрах само защото знам какво искаше да кажешаз моят проблем с триъгълниците го разреших много лесно
тъй като имат много висок процент failure , ги игнорирам като фигури.в смисъл гледам пробиви и тестове на тренд линии, като не се съобразявам много много с фигурите.
това важи за всички фигури, тъй като всяка една от тях може да бъде сведена до по-високи или по-ниски дъна в рейндажа и да търгуваме пробиви на тренд линиите образувани от върховете или дъната.
хмммммм , май не го написах много ясно, ма толкова си мога . не съм литератор
И аз не ги гледам много фигурите именно поради горната причина, с изключение на флаговете.
Като стане пробив на тригълника и мислите че може да фейлне последващото движение, влизате след като цената направи пулбек и ако входа от пулбека до теста на пробива койти цената е достигнала има поне толкова колкото ви е рискуваният стоп. Най общо казано, след корекцията почти винаги има още един импулс поне за тест на достигнатото ниво. Ако има пробив и движение от 15-20пипа, след това корекция от 15 която може и да съвпадне с трендлинията на триъгълника, при първият последващ импулс в посока на пробива се влиза.
Който е чел Ал Брукс е наясно и защо това е така. Там е обяснено много добре. И само Джо Рос да сте чели, също ще изчистите проблема с тригълниците.
фицката (29-03-2012)
Браво,g4s,все едно аз съм го писал това.С Ал Брукс лягаме и с Ал Брукс ставаме.
![]()
Фибо....мибо....грънци
Кат взема пенцията,ако съм още жив и здравСега няма време,щото в прозата на битието си съм също търговец,търговец йощ производител.Ееех,само да взема пенцийката.
И Ал Брукс ще прочета,и оназ книжка ще оцветя,дето мама ми я подари в първи клас.
![]()
Фибо....мибо....грънци
Фигурите общо взето са търговски диапазони. Един търговски диапазон да става за търгуване трябва да има периферия. Качествена периферия е тест на върха на импулса плюс тест на зоната първото корекционно движение след импулса – изразен емоцион трябва да се долавя. Триъгълника няма периферия, значи за нищо нестава освен за пробване на късмета с малка част от базисния обем. Флага е красива фигура, но трудна за търгуване. Да хванеш флага отдолу за нагоре си е най редно (ако основното движение е за север), но това да го направиш трябва да не използваш стоп, защото ако ползваш ще нацвъкаш минуси за отрицателно време(малки, но сумарно големи) - предоверяването (без стоп) обаче води до масиран дроудаун. Ако тръгнеш флага да го търгуваш на пробив за нагоре (за по сигурно), нищо чудно след пробива да последва мощен обрат – ни тъй, ни иначе. В заключение: Общо взето ролята мишка, в свят измислен от котараци, е трудна – бързи крачета (гъвкавост в позицията) и абстрахиране от заучени маршрути водещи към капана, е малко по- безопасния път, както и етапно разпределение на вложения ресурс в сделка.
RyMu (29-03-2012), Nasko (29-03-2012), фицката (29-03-2012), Ratetouilli (29-03-2012), Novak (29-03-2012)
В заключение: Общо взето ролята мишка, в свят измислен от котараци, е трудна – бързи крачета (гъвкавост в позицията) и абстрахиране от заучени маршрути водещи към капана, е малко по- безопасния път, както и етапно разпределение на вложения ресурс в сделка.тва е достойно за Форекс литературен Пулицър или Оскар, москар , нема значение
![]()
Novak (29-03-2012)
Тва с мишката и котараците е страхотно попадение
![]()
Има как да няма, мулицър за журналистика а москара е далечко ... зат'ва 30-се стин'ки да няма недоволни !В заключение: Общо взето ролята мишка, в свят измислен от котараци, е трудна – бързи крачета (гъвкавост в позицията) и абстрахиране от заучени маршрути водещи към капана, е малко по- безопасния път, както и етапно разпределение на вложения ресурс в сделка.тва е достойно за Форекс литературен Пулицър или Оскар, москар , нема значение
army dad