Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
stanislavnba, не може да се сравняваме с Китай .... трябва да гледаме държави с нашия размер ...... като население ,площ ,ресурси и други ...... поне за 2-3 примера се сещам , и в всичките минималните заплати са 10-15 пъти по големи ...защо ?![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Интересна гледна точкаТам заплатата се определя на база работа и разходи, тук се определя на база цигани.
Минималната заплата в България определя основно колко пари ще се взимат за помощи. Повечето хора в частния сектор биват осигурявани на минмална заплата но не работят за толкова пари. Така че единственото до което води увеличаване на минималната заплата в БГ е до увеличаване на мързела и подтикване на циганите да раждат още повече деца за да могат да взимат още повече помощи. За пенсиите да не говорим защото изобщо няма пенсионни фондове които да функционират качествено.
МРЗ има защитни функции и ръста на на МРЗ е сигнал, че се преследват по високи доход и загриженост към най бедните........
п.п. Говорил съм много пъти по този въпрос /нали имам диплома /...............
Аз не сравнявам с китай само казах там как се определя заплтата и тук как.
А ЗАЩОТО е много лесно. Защото политиците в БГ не се интересуват от децата си и внуците си, а само от себе си. Защото от 10 милиона помощи от ЕС те прибират 8 и другите 2 правят 3то качество пътища или каквото и да е. Защото са некадърни и ги мързи да свършат малко работа. Общо взето България може да се оправи уникално лесно.
Има предпоставка за страхотно земеделие, има предпоставка да сме най големите производители на всичко, заради най ниската работна ръка в ЕС.
Т.е. по принципа на Китай , ние можем да си вдигнем стандарта с по 10% на година дори по време на криза, защото кой не иска да произвежда по евтино ???
Само че как да си построиш фабрика в БГ като за да го направиш трябва да подкупиш 1000 човека. Не че ще ти вземат толкова много пари ама просто за една голяма фирма не си струва да се занимава с бюрокращина и измами при положение че може да отиде някъде където всичко е уредено и има сигурност. А сигурността е най важното нещо за големите фирми.
Единственото нещо което трябва нашите политици да осигурят е сигурност за чуждите инвеститори и те сами ще припкат при нас като обезумели да строят фабрики и да ни дават работни места и т.н.
masta (16-07-2013)
Oleg, реването ............е най-силната ни черта.....................![]()
![]()
абе и аз съм българин и аз рева при всеки удобен случай, ама ще си скъсам задника докато не стана богат. Не просто да ми е добре ами да съм богат. Не може да съм единствен, защо толкова народ ходи да работи по норвегия , англия и нз си къде. Дето ми спестяват там за 2 месеца 3000лв и все едно милиони са направили. Чудя се на такива и все ги питам защо не работят тук за 3000лв ами ходят там да спестяват за 2 месеца толкова и то с къртски труд.
Защото тук няма как да ги изкарат такива пари,камо ли да спестят.............абе и аз съм българин и аз рева при всеки удобен случай, ама ще си скъсам задника докато не стана богат. Не просто да ми е добре ами да съм богат. Не може да съм единствен, защо толкова народ ходи да работи по норвегия , англия и нз си къде. Дето ми спестяват там за 2 месеца 3000лв и все едно милиони са направили. Чудя се на такива и все ги питам защо не работят тук за 3000лв ами ходят там да спестяват за 2 месеца толкова и то с къртски труд.