coldys,
5-тицата е "пета удължена"![]()
естествено тоя анализ си е чисто мое виждане на нещата. не препоръчвам на никой да се съобразява с него...
предполагам Ели ще направи подобен анализ - ама в обратната посока.
лошо няма![]()
coldys,
5-тицата е "пета удължена"![]()
естествено тоя анализ си е чисто мое виждане на нещата. не препоръчвам на никой да се съобразява с него...
предполагам Ели ще направи подобен анализ - ама в обратната посока.
лошо няма![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
coldys (12-07-2013)
Новак, знам, че най-вероятно не е по правилата, но аз така си броя по най-елементарния начин и като има тренд все ми излиза броенето - импулсни 5 вълни = 3 лега или корективни 3 вълни = 2 лега.
Такова понятие незавършено двойно дъно не твърдя че има, просто исках да подчертая, че не го включвам в началото на вълноброенето. Иначе казах, че не съм толкова навътре в тая материя.
Ако искаш пусни пък ти да видим как трябва да се броят.
Мамута, да беше сложил 5-та вълна удължена, направо на 1900, че да ти се изпълни най-после мечтата.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
аз пък изключвам да е удължена защото ако се развие така 2-3 ще си е импулс и е по вероятно петицата да боцне дет се вика и да коригира
но все пак съм аматьор така че най-вероятно бъркам![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Eli2356, Линк не мога ти пусна, май в темата за литературата има и литература и за вълни.
И за конвенционален технически анализ.
Мога да ти препоръчам енциклопедията на Булковски, ако не те отегчи обема й.
Eli2356 (12-07-2013)
Виждам, че много ти се иска златото да поскъпва - ако не поскъпне до 2000 както заяви че искаш наскоро, пък си е твой проблем. После ще си говорим. Тия приказки, дет ми ги пееш, вече съм ги чела на сайтовете на фирмите, продаващи злато - и на тях желанието им е златото да поскъпва или по-точно клиентите им да вярват, че златото ще поскъпва, щото иначе няма да има кой да им го купува и ще фалират.минните компании в момента работят на загуба и затова сега са в период на застой.
има изключително огромно търсене на физическо златото в момента. дори в Индия вкарват допълнитени данъци в/у продажбите за да намалят търсенето... подигравай се на ония със златните ризи и сака... ....
кризата вярно че има край, само дето още не е почнала...
Бернанке НИКОГА няма да спре печатането на облигации (или ако спре - ще почнат да печатат пак някви други хартии.) . спирането на стимулите означава крах на цялата фондова борса, а не само на долара....
ай кажи ми като се срине борсата - кво ще остане като "сигурни активи" ??? хартията, виртуалните цифрички в безполезния ти акаунт или нещо по-физическо ???
добре, че поне си се научила да слагаш стопове на сделките си (поне със златото).
лека полека и на други неща ще се научиш... ама ти трябва много време.... проблема си е лично твой ...
Това в какви сигурни активи ще си вложа парите също си е мой проблем, всеки случай няма да е в злато, това е последното нещо, в което бих си ги вложила. Защото сам си казвал многократно, че цената му е много манипулируема.
И пак ти казвам като вещ в занаята човек - златодобивните (минни както ги наричаш) компании НИКОГА не са били (работили) на загуба, нито са били/са в застой - това е най-голямата смешка, която съм чувала напоследък. Напротив - винаги както и сега работят на огромна печалба. Ще заработят на загуба, когато цената на златото стане близка до 0. Ако и това ви лъжат продавачите на злато вече е друг въпрос и не е мой проблем.
Пп: И познай защо на сайтовете на тия фирми, продаващи злато, графиките с цената на златото за заспали на есента на 2011 или преди това - от 2 1/2 години не са актуализирани, интересно защо сегашния спад не е отразен на тях? На други пък цената на златото я дават на 5-минутна графика, пак за да не се вижда спада напоследък. И да им се връзват на приказките как постоянно цената расте.
Последна редакция от Eli2356 : 12-07-2013 на 22:06
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
В тоя ред на мисли, Ели как би обяснила срива в акциите на златодобивните компании.
Eli2356,
спирам да обсъждам подобни теми с тебе. явно ти си най-големия специалист и разбирач
всичките ми коментари по темата са били ти и някой други да се позамислят за някой неща.
виждам обаче, че слепотата и наглостта на някой са прекалено силни ...
ай - успех с късите на златото. няма нужда от стопове. от тук нататък - смело надолу. 1300 беше края на корекцията. спускай се с фенчето си winer надолу по пързалката.
ако може с целия акаунт - и без това ти е прекалено голям
манипулациите на цената на златото и тези на минните компании вървят ръка за ръка.
Ели кат е толкоз начетена - нека ти покаже портфолиата на някой от големите играчи...
всичките са бъкани с акции на минни компании, ама никой не продава...защо ли ?
ама това Блумберг няма да ви го каже.
Novak (12-07-2013)
Е кажи поне кой ти ги ръси тия абсурдни лъжи де? - това болднатото. Искаш ли тия дни да ти извадя няколко грама за 0 лв??? Освен фитнеса дето ще си направя покрай ваденето, ама той май не се брои за загуба. А големите фирми не са по-глупави от мен, така че смятай. И се разрови в сайтовете на златодобивните компании по колко тона на година злато вадят. Това, че сега продавачите го крият е само защото са го купили на висока цена и не им се продава на загуба. Същото важи и за добиващите фирми, но те по-скоро (ако го крият) е защото чакат пак да се повиши цената, а не че и на тия ниски цени пак няма да са на огромна печалба.Eli2356,
печатна грешка - извинявам се за което![]()
производствената цена (цената на добива) на метали е по-висока от тази на пазара.
затова и не добиват, затова и няма на пазара, затова и има огромно търсене...
виж ква хубава картинка съм ти направил. (не съм взаимствал от никого....)
Прикачен файл 1154
да ме извинява SPART , ама съм длъжен
Пп: Пак същото де - не разбрах къде ти е печатната грешка.
----------
А, забравих да кажа, че все още не съм се научила и не слагам стопове. Само лимити - та не знам откъде така реши. Освен да си прочел думата лимит като стоп.
Ние с winer взаимно сме си фенове, особено откак разбрахме, че се движим еднопосочно. Знаеш ли колко е хубаво да си имаш компания докато вървиш натам, закъдето си се запътил?
Мерси все пак за коментрарите - ще ги имам предвид, ако стане много напечено да сменя временно посоката, че от високо още по-приятно се спуска после.
Само да не препълниш кошничката с яйца, че току виж се обърнала.
----------
Потупване по рамото на Павел, че точно определи затварянето.