winer,
предполагам, че не ми е работа. ама колко ти е голям въпросния златен акаунт ? относително ...
20-30-50-100 К ???
чисто любопитство - нищо повече.
спокойно можеш да не ми отговаряш.
winer,
предполагам, че не ми е работа. ама колко ти е голям въпросния златен акаунт ? относително ...
20-30-50-100 К ???
чисто любопитство - нищо повече.
спокойно можеш да не ми отговаряш.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
След тази вечер, вече и аз мисля така.Рано е да се каже, на кръстопът сме. Дори настоящият спад да е само корекция, твърде възможно е да падне до 1150 и после да настъпи така мечтаната от някои съфорумци тенденция нагоре. И да стигне дори над 2000$ за тройунция, имайки предвид графиката която съм постнала, според която възходът=надуването на балона докрай преди да се спука окончателно тепърва предстои идните 1-2 години. То ако тръгне нагоре устойчиво (което ще си проличи) ще има предостатъчно възможности за удължаване, така че... все ще хванем влака някъде по пътя.
А твърде вероятно е да падне и до 1000-750 и там да се задържи, т.е. балонът да си е спукан окончателно. Мисля утре да го гледам по-подробно.
Офицялно си признавам, че вече се колебая за посоката от тук нататък.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
к'во става маскари гледам продължават дебатите обаче мн нечестна става работата двама на един и на почивки го карате мамута
то верно е голям и може да не ви е по силите![]()
MAMYTA (08-07-2013)
нито ми знаеш броя , нито размера на акаунтите....
но имам усещането, че твоя е около 2-3К след 450% увеличение
на такива като тебе (и отчасти Ели) им се вика - фурнаджийски лопати
до преди 2 часа беше супер убеден в това което говориш.
а сега, само след "$20 покачване на цената" и вече друга песен пееш.
пълна пародия си , честно !
виж ква хубава корекция.
блъскай къси до 1050-700... сега ти е паднало .
с по 10 лота влизай... смело !
Последна редакция от MAMYTA : 08-07-2013 на 23:05
Сега какво ще се изпитваме за трендове ли, кой е първичен, вторичен и т.н. и дали може да бъде манипулиран един тренд, колко и да силни в един момент тия трендове обръщат през немалък брой години.ако мислиш, че дневния/седмичния тренд е по-силен от месечния/годишния ... може и да стане далаверата ти
Инвеститорски акаунт НЕ СЕ ПРАВИ с висок левъридж... от мърда/аматьор като мен да го знаеш!!!
дали корекцията е стигнала дъното си - рано е да се каже....
ама не мога да разбера - защо всички се натискат да влизат от префектния връх/дъно ??? от лакомия ли кво ???
изчакай някакво по-дългосрочно потвърждение за дъно/връх и тогава влизай с инвеститорския.
има и друг варинат.... инвеститорите купуват/продават всяко дъно/връх - стига да са убедени в посоката на тренда...
ама явно тука всички се правят на големи разбирачи и спекулатори... евала им !
аз както съм казал - със злато не се занимавам. само му следя курса и манипулациите
(е - имам и 2 дълги на Инстата от двете дъна на предната и по-предната седмица ... ама за лиготия... ще ги оставя там да трупат лихви...)
П.С.
не приемай/те написаното по-горе за съвет...
П.С.С.
нали се сещаш, че има и вариант - ако продължиш да чакаш 1038 - да отървеш 1300, 1400 ...![]()
![]()
Поста за инвеститорската сделка беше ироничен.От 38 фибо до 50 има прекалено много долари, за да ги пробвам като им наближат нивата.
Може си говорим за месечни и прочие графики, ама златото си го "цъкам" интрадей, та колкото даде даде, кога късо кога дълго.
А кой на какво вика корекция и на какво импулс тук във форума си е размито понятие.
Може и да сме към края на силния низходящ импулс и да започне няколко месеца корекция тъй както ги гледаме големите графики, а може си продължи да пада като пирон.
Човека от който съм се учила на туй му викаше, рано е за дълги, късно е за къси.
Затова колкото даде през деня толкова.Кога имам вход влизам, кога няма си сядам на ръчичките, като не ми хареса излизам бързо, бързо, отвреме навреме ми шамаросва стоповете и така я бутаме със златю.
Като реша, че му е свършила третата на таз месечната, ще се преместя на друг инструмент.
не съм някой хедж фонд дето си прибира месечната такса и оттам ако изкара 20 процента за годината пляска с ръце.
П.с. Бистренето на инвеститорските е само за чесане на клавиатурата.
Откъм фундамент и прочие не му разбирам чак толкова, но пък златю напоследък много технично го раздава и ги рисува та се справям криво ляво.
Правиш се и ти нещо на агент -провокатор, ама да те видим доде ще изкараш преди да си изпееш всичко![]()
Тъкмо щях да питам какво сте се умълчали, вие пък ми опровергахте въпроса.
Мамута, аз не съм си променяла мнението - колко го дъвкахме това 1180 - дотам знаех, че сме твърдо надолу. И никога не съм твърдяла, че със сигурност ще има още по-надолу. Не знам прочел ли си ми снощният пост - това ми е мнението и никога не съм казвала, че от това ниво 1180 сме със сигурност надолу или нагоре.
Макар че повече клоня за надолу. И ще кажа защо: защото моделът на балоните е един и същ - 7-8 години умерено нагоре, после 1,5 - 2 години стремглаво нагоре - най-много 10-11 години и се спуква. При златото сега сме 11-та година от 2002 насам.
Балоните на среброто, платината и родия са вече много по-завършено и успешно спукани. И мисля, че златото ги догонва.
А за Уинър - никога не е късно човек да преосмисли мнението си и да го изкаже - какво толкова срамно има в това? Също толкова може би, колкото да изкажеш твърдо мнение и то да не се опровергае.
Последна редакция от Eli2356 : 08-07-2013 на 23:42
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
MAMYTA (08-07-2013)
Чудя се ви на акъла, що толкоз държите да сте прави, тайминга е важен, може ти е много верен фундаменталния средносрочен анализ или дългосрочен, ама кат осе обърка тайминга все си е тая.
То е хубаво човек да има его, ама да е само тук, че пазара много пляска през пръстите самонадеяните.
MAMYTA (08-07-2013)
И хайде пак да си повторя поста от вчера с модела на балоните: Този на златото се очертава като най-умерен засега, съпоставен с другите, може би защото инвеститорите имат горчив опит от 1979-1980 г - предишния балон на златото.
Тази и други интересни сравнителни графики на www.macrotrends.net
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Eli2356, Novak,
найстина - мисля, че е време да се кротна тука малко.
достатъчно ви разкудкудяквах.
извинявам се ако има обидени/засегнати от мен.
не е било нарочно (с мааалки изключения)
прави сте - всеки да си гледа канчето/акаунта. това е най-важното
не е тука място да си мерим пишките![]()
а да си даваме идеи. и който с квото може - да помага.
няма смисъл от натрапване на дългосочни/краткосрочни мечти/прогнози/желания.
няма да ви дразня повече. ще се опитам поне де
П.С.
за последно ... виждам че някой хора все още наричат 32% корекция - балон...
лошо няма... ще си кротувам
само да не стане така , че те да са от първите - дето ще почнат пак да го надуват
Ели - би ли пускала за в бъдеще малко по-дългосрочни графики ... да речем 40-50-100 и косур години...![]()
Последна редакция от MAMYTA : 08-07-2013 на 23:49
Eli2356 (09-07-2013)
MAMYTA, Що, бре човече пиши тамън стана интересно и ти викаш нъц дотук бях.
MAMYTA (08-07-2013)