Маркет мейкъраДа попитам и аз нещо.Това обиране на стопове, като някаква естествена реакция на пазара ли да го разбираме? От какво се провокира? Кой се връща да продаде на ниска цена, или да купи на висока цена! Само и само свеща или сянката и да чукне тези нива. Каква е логиката? Очаквам, ако аз съм неграмотния в случая, тези от дилинговите отдели да са по-грамотни от мене?
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
лично мнение.може и да е грешно.когато изкарат рано влезлите бикове/мечки в последствие те ще искат да влязат отново на пазара.това ще подхрани движението.Да попитам и аз нещо.Това обиране на стопове, като някаква естествена реакция на пазара ли да го разбираме? От какво се провокира? Кой се връща да продаде на ниска цена, или да купи на висока цена! Само и само свеща или сянката и да чукне тези нива. Каква е логиката? Очаквам, ако аз съм неграмотния в случая, тези от дилинговите отдели да са по-грамотни от мене?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
ето моето мнение по въпроса:Да попитам и аз нещо.Това обиране на стопове, като някаква естествена реакция на пазара ли да го разбираме? От какво се провокира? Кой се връща да продаде на ниска цена, или да купи на висока цена! Само и само свеща или сянката и да чукне тези нива. Каква е логиката? Очаквам, ако аз съм неграмотния в случая, тези от дилинговите отдели да са по-грамотни от мене?
да, това е естествено поведение на пазара. Този модел се появява в края на дадено движение. Какво реално се случва - примерно при аптренд. Цената се движи от постоянното включване на купувачи.За да ги има тези купувачи, трябва естествено да има и продавачи. Е, в един момент обаче няма вече продавачи, но купувачите вече са с позиции. Няма вече покупки, които да бутат курса нагоре и цената естествено пада. Това е общото описание на процеса.
вече съм позабравила книгите, но ако не се лъжа, Марк Пасавенто описва модела - технически и психологически
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
GeorgiRR (20-03-2012)
Е точно затова казах, че не виждам нищо хипокрифно в така нареченото обиране на стопове. Реално това е механизъм който се гради на базата на зависимости. Не можем да си купим 1$ ако няма кой да ни го продадеето моето мнение по въпроса:
да, това е естествено поведение на пазара. Този модел се появява в края на дадено движение. Какво реално се случва - примерно при аптренд. Цената се движи от постоянното включване на купувачи.За да ги има тези купувачи, трябва естествено да има и продавачи. Е, в един момент обаче няма вече продавачи, но купувачите вече са с позиции. Няма вече покупки, които да бутат курса нагоре и цената естествено пада. Това е общото описание на процеса.
вече съм позабравила книгите, но ако не се лъжа, Марк Пасавенто описва модела - технически и психологически
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Я ми го повтори пак. Няма продавачи, и цената пада. Ако няма продавачи цената би трябвало да скочи на горе. Как цената естествено ще падне, като няма продавачи?Цената се движи от постоянното включване на купувачи.За да ги има тези купувачи, трябва естествено да има и продавачи. Е, в един момент обаче няма вече продавачи, но купувачите вече са с позиции. Няма вече покупки, които да бутат курса нагоре и цената естествено пада.
Стигаме до там правилно или не е ловенето на върхове и дъна и какъв е риска и необходимо ли е да застраховаме позицията си, затваряйки част от нея
Та на никого от започващите търговия, не препоръчвам да лови дъна или върхове и препоръчвам да се влиза на пробиви само след като бъдат тествани. Когато аз влизам за да хващам връх или дъно, практически не слагам стоп на позицията си, което не означава, че такъв не съществуеа. Както казах по-рано за мен е важна цената на затваряне при дадено ниво. Което от своч страна има риск, ако цената направи движение срещу мен, както ми се е случвало няколко пъти![]()
Къде се покри ГрийдиЩяхме да си говорим, а той забегна
![]()
да, прав си, объркала съм ги - покупките/купувачите намаляват, благодаря за корекцията. Важното е, дали се разбира какво исках да кажа (щото не съм много добра в обясненията)