Внимавай на Бай Миле хората още кражат из Боровец ......Не са като белгийците и евреите казваш - те гледат сметките под лупа. Англичаните горките каквото им кажеш, това плащат без да питат много-много.
Знам как е било (и е) по баровете - щом един път и нас българите ни одраха и то един вид колеги - това направо си беше вече пълно безочие. Решихме накрая на сезона колегите от хотела да си направим прощален купон. Обиколихме няколко заведения в Боровец и накрая се озовахме в нощния бар-дискотека на х-л Рила. Пихме що пихме, главно шотове и малко безалкохоли, не много, защото вече бяхме и на други места и накрая като ни изтупаха една сметка, завишена поне 3 пъти, на всичкото отгоре написана на едно хвърчащо листче. Като поискахме ценоразпис и касова бележка вместо да ни дадат, повикаха охраната, защото не сме искали да си платим измислената сметка. Цъфнаха един-два бабаита и почнаха да ни заплашват. Така и не ни дадоха истинска сметка, а колегите сред които имаше и бармани, решиха да не се разправят и накрая платиха да не си развалят вечерта с разправии - все пак не бяха местни, а добричлии, явно решиха, че няма да излезат на глава с местните мафиоти-бармани.
Явно толкова бяха набрали инерция покрай чужденците, че решиха да рекетират и българи!.................................................. .................................................. .................
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Представям си.Ти малко като със снимките в Египет - снимат те до някоя камила без да питат, а после те гонят до дупка да си плащаш за снимката.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
нали се сещаш, че мен така ако ме подгонят - за кое ще ме хванат...
не ми минават такива цигънски номера на мен...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Eli2356 (03-03-2013)
![]()
![]()
поне да не го прилагат спрямо сънародници като си знаем на какъв хал сме. Обърках хотела - беше Самоков, а не Рила, но все тая.
И друго ми се е случвало, но вече в легален вид - миналата зима ядох пица пак на Боровец - 15 лв за чужденци, за българи с 20% отстъпка, т.е. 12 лв. - безбожната надценка този път си беше включена официално в цената.Същата пица, ако не е в Боровец струва 2-5 лв.
----------
Това не беше в негов хотел, а в един, където управата крадеше даже повече от подчинените и беше в процес на приватизация. А главния счетоводител след като го набараха и го махнаха, каза: когато и да ме бяха махнали все щеше е късно.Макар че впоследствие и в на бай Миле съм работила, но вече на по-висока длъжност, която не боравеше директно с пари. Не че пак не е имало начин, но се махнах скоро, заради мизерните им заплати. Ако бях останала повече, може и да бях научила хватките, че колегите май правеха шмекерии, но не искаха да делят печалбите.
Бай Миле обаче вече не съществуваше, а жена му - новата собственичка като идваше само се припичаше на слънце с охраната около нея и беше се доверила на едни измамници-цяло семейство да управляват 2-та хотела и ваканцинното селище, които не само яко я крадяха, ами я бяха скарали и с нейното собствено семейство - майка й, баща й и сестра й. Най-накрая обаче ги издадоха и за един ден ги уволни всичките и върна найните близки да управляват.
----------
Едва ли даже ще се опитат да ги пробутват техните номера на цял мамут. Пък ако се осмелят случайно, по-скоро густо ще ти направят.![]()
Последна редакция от Eli2356 : 03-03-2013 на 21:52
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
С теб ще сме идеален тандем да си открием едно хотелче с ресторантьорска част - ще сме запознати в детайли и с работата и с това как да не ни крадат.Пък ако остане време и оргии ще си организираме.
![]()
Ами да ама то там всичкото си е мафия и принципа им на работа не се променя след смъртта на титулярите и нещата са си същитеТова не беше в негов хотел, а в един, където управата крадеше даже повече от подчинените и беше в процес на приватизация. А главния счетоводител след като го набараха и го махнаха, каза: когато и да ме бяха махнали все щеше е късно.Макар че впоследствие и в на бай Миле съм работила, но вече на по-висока длъжност, която не боравеше директно с пари. Не че пак не е имало начин, но се махнах скоро, заради мизерните им заплати. Ако бях останала повече, може и да бях научила хватките, че колегите май правеха шмекерии, но не искаха да делят печалбите.
Бай Миле обаче вече не съществуваше, а жена му - новата собственичка като идваше само се припичаше на слънце с охраната около нея и беше се доверила на едни измамници-цяло семейство да управляват 2-та хотела и ваканцинното селище, които не само яко я крадяха, ами я бяха скарали и с нейното собствено семейство - майка й, баща й и сестра й. Най-накрая обаче ги издадоха и за един ден ги уволни всичките и върна найните близки да управляват.
![]()
Нали сега има революционни протести за промяна.... те ще оправят нещата
Съмнява ме чак да е мафия - жена му на бай Миле я интересуват най-вече екскурзийки и козметични процедури. Познаваме се лично и имам преки наблюдения. Хотелите се движат от "специалисти" + сестра й, майка и баща й и ми се струва, че не са по-мафиотски, отколкото останалите хотели в Боровец - по принцип всеки гледа да скатае, каквото може. Мафия е било повече в смътните години около приватизацията. То и Илия Павлов (и той вече не сред живите) си купи Балкантусрист, вкл. най-големия зимен хотел в Боровец ( и на Балк. полуостров) пак с мафиотски пари и сега жена му живее от 15 г. в Америка, въпреки, че е собственичка и само прибира паричките. Има и други "мафиотски" хотели в Боровец, но не им светя на касовите апарати, така че ...![]()
Понагонова отдавна разпродаде почти всичко в Боровец, хотел Рила какво го цитирате като от незнам колко години е някаква стара слава и на нищо не прилича.
Пък после туристите били такива и онакива, като ви чете човек не е за влизане в бг хотел.
Като ходя някъде да не мислите, че ми дреме за отношенията собственик, управител персонал, интересува ме това, за което се предполага че плащам да го получавам.
Незнам сега как е , но до преди две-три години често ходех на Боровец и съм го запомнила с неотоплените хотели, един единствен ми е извън тази класация.
Хотел Рила беше напълно реновиран преди няколко години, включително фоайето, макар че и преди това си беше добре. Останаха само част от стаите нереновирани, но може вече и те вече да са. Въобще 90% от хотелите в Боровец са или прясно реновирани или новопостроени. От този хотел няма повече какво да се желае. И е много добре отоплен. Не знам ти за какво повече си мечтаеш - може би за някое уютно селско хотелче? Ако го бъркаш с хотел Самоков - вторият по големина, е друг въпрос - той наистина доскоро не беше реновиран от построяването му, но за това може да се сърдиш на Валентин Василев - зам.министър по туризма и търговията по времето на Костов и кръга около него, които са собственици. Не на "нас". Като не ти харесва, намери си по-хубаво, на чужденците им харесва.Понагонова отдавна разпродаде почти всичко в Боровец, хотел Рила какво го цитирате като от незнам колко години е някаква стара слава и на нищо не прилича.
Пък после туристите били такива и онакива, като ви чете човек не е за влизане в бг хотел.
Като ходя някъде да не мислите, че ми дреме за отношенията собственик, управител персонал, интересува ме това, за което се предполага че плащам да го получавам.
Незнам сега как е , но до преди две-три години често ходех на Боровец и съм го запомнила с неотоплените хотели, един единствен ми е извън тази класация.![]()