Незнам какво сте очаквали в х-л рила на Боровец...да е евтинийка ли...Не са като белгийците и евреите казваш - те гледат сметките под лупа. Англичаните горките каквото им кажеш, това плащат без да питат много-много.
Знам как е било (и е) по баровете - щом един път и нас българите ни одраха и то един вид колеги - това направо си беше вече пълно безочие. Решихме накрая на сезона колегите от хотела да си направим прощален купон. Обиколихме няколко заведения в Боровец и накрая се озовахме в нощния бар-дискотека на х-л Рила. Пихме що пихме, главно шотове и малко безалкохоли, не много, защото вече бяхме и на други места и накрая като ни изтупаха една сметка, завишена поне 3 пъти, на всичкото отгоре написана на едно хвърчащо листче. Като поискахме ценоразпис и касова бележка вместо да ни дадат, повикаха охраната, защото не сме искали да си платим измислената сметка. Цъфнаха един-два бабаита и почнаха да ни заплашват. Така и не ни дадоха истинска сметка, а колегите сред които имаше и бармани, решиха да не се разправят и накрая платиха да не си развалят вечерта с разправии - все пак не бяха местни, а добричлии, явно решиха, че няма да излезат на глава с местните мафиоти-бармани.
Явно толкова бяха набрали инерция покрай чужденците, че решиха да рекетират и българи!В софия една бутилка уиски по заведенията е 60-100+ лв...по кафетата е 40-50 с някви коли примерно....нормално е нщните клубове яко дерът...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
A ти на какво говориш ? Френски, английски или и двата ?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
евреите са много дащни между другото - това дето гледат сметките под лупа е митНе са като белгийците и евреите казваш - те гледат сметките под лупа. Англичаните горките каквото им кажеш, това плащат без да питат много-много.
Знам как е било (и е) по баровете - щом един път и нас българите ни одраха и то един вид колеги - това направо си беше вече пълно безочие. Решихме накрая на сезона колегите от хотела да си направим прощален купон. Обиколихме няколко заведения в Боровец и накрая се озовахме в нощния бар-дискотека на х-л Рила. Пихме що пихме, главно шотове и малко безалкохоли, не много, защото вече бяхме и на други места и накрая като ни изтупаха една сметка, завишена поне 3 пъти, на всичкото отгоре написана на едно хвърчащо листче. Като поискахме ценоразпис и касова бележка вместо да ни дадат, повикаха охраната, защото не сме искали да си платим измислената сметка. Цъфнаха един-два бабаита и почнаха да ни заплашват. Така и не ни дадоха истинска сметка, а колегите сред които имаше и бармани, решиха да не се разправят и накрая платиха да не си развалят вечерта с разправии - все пак не бяха местни, а добричлии, явно решиха, че няма да излезат на глава с местните мафиоти-бармани.
Явно толкова бяха набрали инерция покрай чужденците, че решиха да рекетират и българи!
само дето са помияри повечето и искат да го играят патрони
това с листчетата беше много на мода едно време - в по-късните години вече трябваше да се печатат през някакъв принтер тия листчета защото тотално спряха да минават![]()
Бе аз не съм работила в ресторантьорството, само в хотелска част, но и там имаше начини - цените не се завишаваха, но се пропускаше документирането на някои приходи от време на време, ако се сещаш за какво говоря; и когато средната заплата в БГ беше < 300 лв, нашта беше 3000, малко нелегална, ама карай...Сладка работа си беше.
![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
там е бригадна работа повече, зад бара си самичък - сумите са по-малки, но всичко е за тебБе аз не съм работила в ресторантьорството, само в хотелска част, но и там имаше начини - цените не се завишаваха, но се пропускаше документирането на някои приходи от време на време, ако се сещаш за какво говоря; и когато средната заплата в БГ беше < 300 лв, нашта беше 3000, малко нелегална, ама карай...
аз последно къщи продавах - там е още по-голяма баницата, но рискуваш и затвор
с гражданската отговорност още има далавера, обаче много трудно се продава![]()
Аз съм в опозиция тук, в Квебек. Френски принципно не говоря - заради тъпия им зор да ме заставят да го науча в началото, когато пристигнахме. Ние нямахме намерения да се заселваме в Квебек, но така се получи.
Такъв съм си - винаги съм се съпротивлявал срещу насилствените неща. Говоря и се оправям само на английски. Помага ми добрият ми руски също, защото тук има много руснаци и техни бизнеси.
Не чак ефтинийка, но факта, че не ни дадоха официална сметка с касова бележка, говори сам по себе си - ако не ни бяха надписали сметката, хич нямаше и да искаме. Доколкото си спомням даже бяха писали повече бройки (чаши), отколкото бяхме изпили - въобще бяхме онеправдани отвсякъде. Иди после доказвай пред арменския поп, че не си консумирал, колкото казват. Сега ако ми е, ще знам вече как се постъпва при такива тарикати - гледа се ценоразписа, поръчва се и се плаща веднага, да няма после свободни съчинения.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
не помага, можеш да ми се доверишНе чак ефтинийка, но факта, че не ни дадоха официална сметка с касова бележка, говори сам по себе си - ако не ни бяха надписали сметката, хич нямаше и да искаме. Доколкото си спомням даже бяха писали повече бройки (чаши), отколкото бяхме изпили - въобще бяхме онеправдани отвсякъде. Иди после доказвай пред арменския поп, че не си консумирал, колкото казват. Сега ако ми е, ще знам вече как се постъпва при такива тарикати - гледа се ценоразписа, поръчва се и се плаща веднага, да няма после свободни съчинения.
ако барманчето е истински ценоразписа също ще бъде вид хвърчащо листче![]()
Е, бригадна е, да. Още първия ден като постъпих на работа ми казаха: Слушай, мойто момиче, тука си има установен ред, всички правим така, ти не бива да се цепиш от колектива, въобще коза ностра в действие си беше.
За гражданската отговорност миналите години една наша съгражданка какви шмекерии беше правила, да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли. Прибирала им парите, давала им някакви фалшиви полици, после не дай боже да стане произшествие, се оказва, че човекът е платил на нея, но не и на застрахователната компания. Не знам как завърши случая ...
kypa (03-03-2013)
да, бил съм на такова място - 5 звезди беше при това, на баша тотално му бяха разказали играта - по-малко от 1/3 от оборота се отчиташе
отделно беше пиянство и денонощна оргия![]()
![]()