Тя венетка все такива ги намира.Като я видя и садиста в мен се пробужда, изключително отвратително същество
Фицка, ей това доста забавно ми се вижда
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
фицката (02-03-2013)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Сега ше го прегледаме----------------------
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Остави, че можеш да избираш, ами ако не беше ЕС да налага ниски цени на разговорите, щеше да стане като с тока (нищо, че там няма избор) и 1 мин още щеше да си е 1 лев с леки разлики в екстрите при различните оператори - щеше да има нещо като скрит монопол.
----------
От най-евтините с надбавките или без тях - че има огромна разлика - надбавките са ~ поне половината от цената на тока?
Според мен проблемът в случая нито са доходите, нито цената на тока, а колко ток може да се купи с тези доходи, по-точно колко % от доходите отиват за ток? А главният проблем е защо се позволява на разни ЕРП-та да си слагат 25% печалба, от които 16% са гарантирани от държавата. Защо се е загрижила държавата за ЕРП-прекупвачите на ток, чехите (ЧЕЗ) примерно, а не за българските граждани и българските производители на този ток?
----------
Не можеш да се усреднят, защото в разлино време се ползва ток от разлини електроцентрали - ВЕЦ и ТЕЦ се включват, само когато има недостиг от АЕЦ, обикновено зимата, а повечето време се ползва само АЕЦ, където цената е много по-ниска. Във връзка с това се сетих за поредната идиотщина,която побързаха да свършат герберите преди да сдадат властта - да отхвърлят АЕЦ Белене. Германците, най-богатите в Европра, се карат вече, че тока им бил скъп след като си махнаха АЕЦ-вете, пък какво остава за нас.Мен не ме интересува тяхната счетоводство! Има пред кой да си го показват. Трябва да има една средноотраслова цена. Която да включва всичко. От 100 централи е нормално да излизат 100 различни цени. Като ги усредниш, като прибавиш електропреноса, и ето ти средноотрасловата. В България като има 1000 хлебопекарни, на всяка себестйноста е различна. Но на пазара всеки гледа да не е над средната за страната. А кой колко е успял да снижи разходите си, евала!! Чиста печалба.
Последна редакция от Eli2356 : 03-03-2013 на 00:16
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Здравей,много добра статия.Чела съм по тези въпроси,но не зная в България дали ще има въобще някога управия.
Здравей! Коя статия? Не зле да отговаряш с цитат, че да се разбира за какво говориш.
----------
Бе няма да си излишен, но като гледам колко страници с напълно безсмислени, несъстоятелни и несвързани изказвания са изписали, вече са се справили и без теб с бонусите.![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Доходите са основния проблем, понеже тази врява за тока стана за януари месец и чак другата зимата ,може да има такъв проблем, но много хора и лятото ще изнемогват. А държавата ( или по-точно определени хора) се е загрижила не само за ЕРП-тата, а и за всички концисионери , големи вериги магазини и т.н и т.н и то е ясно защо .... когато някой има интерес от нещо , така се получава
[/COLOR]
От най-евтините с надбавките или без тях - че има огромна разлика - надбавките са ~ поне половината от цената на тока?
Според мен проблемът в случая нито са доходите, нито цената на тока, а колко ток може да се купи с тези доходи, по-точно колко % от доходите отиват за ток? А главният проблем е защо се позволява на разни ЕРП-та да си слагат 25% печалба, от които 16% са гарантирани от държавата. Защо се е загрижила държавата за ЕРП-прекупвачите на ток, чехите (ЧЕЗ) примерно, а не за българските граждани и българските производители на този ток?[COLOR="Silver"]
.