ха-ха, айде да те видя как ще се оправиш с данъчните, за да го докажешMи щом е така, нека ми изчисляват данъка по доходи от чуждестранен брокер в карта в чужда банка, ако случайно научат, че се занимавам с форекс. Oсвен това спадам в категорията "Не е местно физическо лице лицето, което има постоянен адрес в България, но центърът на жизнените му интереси не се намира в страната."Останалите данъци и осигуровки (за извън форекса) редовно си ги плащам, въпреки, че и това не заслужават.
ама ти сигурно вече си го измислила де, нали и данъците не бяха данъци, сега пък местожителството
за туй цървеното се искат хартийки, с печатчета
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
еее, ще се наложи да се намери определение на това в законАмииии Хепи68, не знам, какво пише в договорите с ИП-татаМного отдавна нямам сметка при БГ-брокер, а тогава когато имах, тази тема изобщо не ме занимаваше, сещаш се защо.
Но в случая, не мога да схвана защо ми насочваш вниманието към ключа от бараката? Признавам, малко и не съм в кондиция, в момента. Но, валутния пазар не е регулиран.
Ако имаш предвид, че брокерите са регулирани, там ни ключ, ни барака има . По-скоро с второто условие можеш да се заиграеш.
Проблемът не е толкова голям, щото данъчните и да те регистрират по ЗДДС, ще ти праснат една глоба за ненавременна регистрация 500 лв., но сделките няма да са облагаеми. Ще ти развалят рахатлъка обаче, щото ще трябва да си подаваш месечни декларации, респективно разходи за счети. А недай си боже да продадеш нещо като физическо лице, е тогава ще ти стане интересно. Ма тука си чешем езиците само, нали
то не е трудно де, на който му требе да го търси
На мен лично, консултации по счетоводство не ми трябват, щото аз съм консултантът![]()
НЕ е там ключът от бараката.
Ами ако сметката е чужда? А и българска да е, някой тук чул ли е банките да тичат да докладват в НАП приходите по сметките на клиентите си ?
А от българските брокери съм чула само Еврофинанс да докладват печалбите на клиентите си. Някой тук бил ли е потърпевш брокера да му докладва печалбите на клиентите си на НАП?
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
явно четеш много избирателно - дадох пример със себе си. А и не е необходимо да е потърпевш - те са длъжни по закон.НЕ е там ключът от бараката.
Ами ако сметката е чужда? А и българска да е, някой тук чул ли е банките да тичат да докладват в НАП приходите по сметките на клиентите си ?
А от българските брокери съм чула само Еврофинанс да докладват печалбите на клиентите си. Някой тук бил ли е потърпевш брокера да му докладва печалбите на клиентите си на НАП?
АбсФреш спомена по-рано, и аз съм чувал, че има сума, над която данъчните гледат, а банките трябва да докладват.Ами ако сметката е чужда? А и българска да е, някой тук чул ли е банките да тичат да докладват в НАП приходите по сметките на клиентите си, постъпили от чужд брокер?
Не съм много сигурен дали става въпрос за това и дали преди година-две не я увеличиха тая сума обаче
Happy68, остави я, явно е решила, че може да на.бе дявола във въздуха
нсззззззззззззззззззззззз зззззззззз
Може да са се променили законите, откакто работех в банка... Това важи ли за теглене от лична сметка на физичеко лице, не фирмена?
Ако ни трябват толкова пари на куп, тогава ще теглим по 4998 лв.![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz