А да не бъркаме форекса със стоковите доставки. ... А ако няма твоя декларация - нищо, така ли?ОК, спирам. Само да допълня информацията за тези, които се интересуват. ИП-тата подават декларация по чл.73 от ЗДДФЛ за предходната година, да края на април, за изплатените нетрудови доходи - на кого, колко, и колко е данъка. Тази информация ти влиза по ЕГН-то в Нап и ако насреща няма твоя декларация, и онези в НАП си вършат работата, те подгонват.
Относно доходите от чуждестранните: вече споменах, че шанса е 50/50. Възможността това да се случи отвън е, ако при отсрещната страна има някаква проверка. Аз имах 2 такива случая - първия път 2 години след датата на фактурата, втория - след 4 години. Така че ..............
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Eli2356, обещах, че няма да продължавам. Аз давам информация и ми е все тая, кой как ще я чете и разбира.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Masaccio говореше за данък по ЗДДС, т.е. за ДДС, данъка по ЗДДФЛ и осигуровките по КСО са съвсем отделни неща - съвсем ги оплетохте.исках да ти кажа, че щом пише "Регулиран пазар" в закон, терминът трябва да бъде формулиран някъде в закон, демек, да бъде записано, какво означава "регулиран пазар" и по-специално, дали форекса спада към тази категория. Всеки термин трябва да е пояснен в закона, няма място за интерпретации. Не че няма такива, но с това може да се започне при оспорване.
Сори за тона, не е умишлено. Даже съм си в настроение след 4-часово пребиваване "на кафе"[COLOR="Silver"]
----------
за съжаление, има и осигуровкиабе, не е толкова просто колкото ни се иска. Но аз не съм декларирала още осигуровките в годишната декларация и още никой не ме е хванал. То си е въпрос на избор.
Хепи (и всеки който знае), а би ли казала в качеството на какъв ще се осигурява трейдъра, да не си правя труда да ровя, че такава дефиниция досега не съм срещала - трейдър. Ако знаеш разбира се... Физическо лице по БУЛСТАТ ли и точно като какъв? Защото осигуровки се внасят само след като се регистрираш в Агенция по вписванията като някакъв.
Последна редакция от Eli2356 : 21-02-2013 на 20:38
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Eli2356, е ти нали знаеш, що питаш. Аз пиша за тези, които не са информирани. И стига вече сме го дъвкали това, като изкарате пари, все ще се намери кой да ви каже какво се прави.
Предлагам да сменим темата, дами
Митьо Пищова за министър-председател как ви се струва?????
![]()
![]()
исках да ти кажа, че щом пише "Регулиран пазар" в закон, терминът трябва да бъде формулиран някъде в закон, демек, да бъде записано, какво означава "регулиран пазар" и по-специално, дали форекса спада към тази категория. Всеки термин трябва да е пояснен в закона, няма място за интерпретации. Не че няма такива, но с това може да се започне при оспорване.Ахааа, не вдянах, че сме в ролева игра и аз го играя данъчен.
Място за оспорване има, разбира се. Това съм го казал, още в първия си пост.
Apologies accepted!![]()
venceremos
Happy68 (21-02-2013)
Точно защото за осигуровките знам, че не се дължат и съм озадачена като твърдиш, че "трябва да се плащат осигуровки", затова те питам да не би случайно да имаш и конкретно основание за твърдението си.
Щото доста пари съм изкарала, да не се окажа в нарушение?![]()
абе нямате ли някоя баба или дядо ако решите да правите милиони им направите по една сметка и ги правете от там
![]()
Happy68 (21-02-2013)