В случая според мен може спокойно да го поставиш на 124.611, защото точно малко по-нагоре е главната подкрепа, да има пробив, но цената бързо се връща нагоре, още на следващия кандел.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
NIQUE (15-02-2013)
според мен, относно стопа - смесваш отиграване на флаг и моделче 9/30. Опитай да ги разделиш и ще видиш, че стопа ще намалее. Относно успешните сделки - не се притеснявай, нали все още се учиш, или поне аз такова впечатление имам. Всичко ще си дойде с времето.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Въобще не идва с времето. Много намясто си споделя човека, че не му харесва. То не е за харесване. С времето идва загубата на време. Знанието идва с четенето и практикуването на наученото. Но трябва да се учи, а не да се чака просто ей така да се случи.
Eli2356 (17-02-2013)
NIQUE, Ако отиграваш флага от 5мин графика, слез на 1 мин и влез на обръщането. Ето какво имам впредвид - на графиката. Цената удря в линията на флага (поне предполагаме, че е флаг), след което обръща, прави 1-2-3 (първа стрелка), после прави ТТЕ или пък Rh (втора стрелка). Ако си достатъчно бърз, и успееш да съобразиш и да влезнеш, стопа е доста по-малък. Ако не можеш да отреагираш толкова бързо на 1 мин, по петминутката, когато се оформи долна опашка върху линията на флага, влизаш над бара с опашката, стопа под него. И тук стопът ще е по-малък от сегашния. Но ако някакъв ривърсъл бар, ще е малко по-големичък. Всичко си зависи от барчетата.
Uploaded with ImageShack.us
----------
Пак неподготвен се изказваш. Някъде да съм казала "не учи, не пробвай" и т.н. Дай сега да изпадаме в паника, че имало няколко неуспешни сделки. Ами като има, ще ги анализира, ще им намери кусурите и после няма да греши. Стига си критикувал като някоя даскалица-стара мома.
NIQUE (18-02-2013)
Не критикувам като стара мома, а казвам, че ако си идва с времето, това значи че ще си дойде с времето, без значение дали се полагат усилия или не. Поне аз така го разбирам.Пак неподготвен се изказваш. Някъде да съм казала "не учи, не пробвай" и т.н. Дай сега да изпадаме в паника, че имало няколко неуспешни сделки. Ами като има, ще ги анализира, ще им намери кусурите и после няма да греши. Стига си критикувал като някоя даскалица-стара мома.
Ще си дойде разлистването на дърветата с пролетта, но успешните сделки няма да дойдат ей така.
Щом казваш, че ще си дойде с времето, защо трябва да учи и да пробва ? Просто ще изчака да се случи![]()
ами като четеш отгоре-отгоре, така ще еНе критикувам като стара мома, а казвам, че ако си идва с времето, това значи че ще си дойде с времето, без значение дали се полагат усилия или не. Поне аз така го разбирам.
Ще си дойде разлистването на дърветата с пролетта, но успешните сделки няма да дойдат ей така.
Щом казваш, че ще си дойде с времето, защо трябва да учи и да пробва ? Просто ще изчака да се случиТам съм написала "нали все още се учиш" - това според теб какво означава? че ще си дойде без усилия/учене ли?
между другото, това го правиш много често (с четенето) - скоро ти обяснявах пак същото, за друг колега, за същото изказване.
Ми естествено Хепи, как да го разбирам? Ти казваш, че само ще си дойде и аз съм готов просто да го изчакам. Никъде не се казва, че трябва да се полагат всъщност усилия, вместо да се стои. А след като ще се полагат усилия, то как ще си идва с времето тогава ? То не се чака да идва и да се дава, това е нещо което се взима.ами като четеш отгоре-отгоре, така ще еТам съм написала "нали все още се учиш" - това според теб какво означава? че ще си дойде без усилия/учене ли?
между другото, това го правиш много често (с четенето) - скоро ти обяснявах пак същото, за друг колега, за същото изказване.
Може да приемам нещата буквално и това да е моя грешка, но като се каже нещо, аз го разбирам буквално. Ще си дойде и толкова. Просто го чакам да си дойде.
Ако кажеш там има магазин за сладолед, аз разбирам, че има магазин за сладолед. Ако искаш да ядеш сладолед, ще кажеш, искам да ям сладолед. А не еди къде си имало магазинРазбираш ли ме ?
- точно така, все още се уча. Happy68, да ти кажа опитвам се да го комбинирам, флагчето с 9/30. Едното не изключва другото нали? Предполагам, че колкото повече фактора се взимат под внимание, токова повече грешки могат да се направят.
- точно това се пробвах да правя няколко пъти, само че с м2 иииииии.... обърквам се все още и ми спада броя на успешните сделки.
П.П. не ви разбирам спора....труд и време вървят ръка за ръка. Сега малко си промених начина на бактестване и мисля че ще помогне.
![]()
относно комбинирането на флагчето с 9/30 - става, но трябва да комбинираш и фреймовете. Двете неща служат за различно нещо - опитай се да си го обясниш и ако не успееш, насреща сме. Та, в случая, можеш да комбинираш, ако: имаш флагче на 5 мин, тогава слизаш на 1 мин и търсиш 9/30 - така вече е логично. Ако имаш флаг на 1 час (примерно), търсиш 9/30 на 5 мин. Много е важно да знаеш, какво точно се случва- точно така, все още се уча. Happy68, да ти кажа опитвам се да го комбинирам, флагчето с 9/30. Едното не изключва другото нали? Предполагам, че колкото повече фактора се взимат под внимание, токова повече грешки могат да се направят.
- точно това се пробвах да правя няколко пъти, само че с м2 иииииии.... обърквам се все още и ми спада броя на успешните сделки.
П.П. не ви разбирам спора....труд и време вървят ръка за ръка. Сега малко си промених начина на бактестване и мисля че ще помогне.
Няма как да комбинираш флагче и 9/30 на един фрейм, защото едното е рейндж, а другото е модел за корекция в тренд
На моята графика на 1 мин ще видиш, че след флагчето (май е след пробива му) имаш 9/30 с много тънък стоп
а нашия спор с Олег си е константен, не му обръщай вниманиевзимай каквото можеш от двамата и да не ти пука
(както се казва)
точно напротив!!! когато два сетапа съвпаднат, сигнала става супер релайъбълно брейнър!!! влиза се без никво офлянкване и мислене с близък стоп.