Ми не съм чувал такъв език -чилийски..............никога не ми се е налагало да говоря за Чили и за езика им.....в Португалия да не би да говорят португалски или в Бразилия-бразилски....?
Ми не съм чувал такъв език -чилийски..............никога не ми се е налагало да говоря за Чили и за езика им.....в Португалия да не би да говорят португалски или в Бразилия-бразилски....?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
мале мале....така...
- в Чили говорят испански;
- в Португалия португалски;
- в Бразилия също португалски.....
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Да правилно,извинявам се обърках малко езиците...не съм наясно вярно ,че в Бразилия се говореше португалски ,но за Чили не знам.....Знам само ,че испанският е четвърти говорим език в света след китайския,английския и хинди....Мисля и че го наричаха още кастилски език....но въобще не съм наясно в кои държави се говори знам че по-голямата част са в Латинска Америка...
В цяла Латинска Америка говорят латински, затова се казва Латинска. А испански говорят само в Испания + Централна и Южна Америка, с изключение на Бразилия, където говорят португалски.Да правилно,извинявам се обърках малко езиците...не съм наясно вярно ,че в Бразилия се говореше португалски ,но за Чили не знам.....Знам само ,че испанският е четвърти говорим език в света след китайския,английския и хинди....Мисля и че го наричаха още кастилски език....но въобще не съм наясно в кои държави се говори знам че по-голямата част са в Латинска Америка...![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%...B7%D0%B8%D0%BA виж това сега бързам и ставам![]()
Eli2356 Аз пък бих се преместила там, заради чилийската музика и щото автоматично ще стана милионерка в чилийски песос и ще се откроя от мнозинството - огромната маса е от бедни хора, без никаква собственост.
Пък и ще се наслаждавам на екологично най-чистото място на планетата - Чилийската Патагония.
-----------------------------------------------------------
Eli2356, в Чилийска Патагония, може би. Имай впредвид че са много по-богати от нас. И не знам Кой с какво ще се открои.
"През последните десетилетия чилийската икономика се развива изключително успешно и постига висока конкурентоспособност, която позволи на Чили да сключи споразумения за свободна търговия с водещите световни икономики като ЕС, САЩ, Канада, Япония, Китай, Южна Корея, Австралия и др."
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B8%D0%BB%D0%B8
Това е една от силните икономики в света.
Мерси! Допълних си знанията. Ти явно не си гледал латиноамерикански сапунки като мен. Ако не бях прочела това, нямаше да знам, че испански се говори не само в Колумбия и Аржентина.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%...B7%D0%B8%D0%BA виж това сега бързам и ставам
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Олтожиха ми се ангажиментите за по-късно.....Да ти кажа и аз не съм запознат много с тези неща....аз например не знаех какъв език се говори в Чили примерно и се обърках по-горе ,че Поругалия говорят друг език ,а не португалския.....за Бразилия също не бях сигурен....![]()
Това, че се развива напоследък не значи, че не се намира още на мизерен етап от развитието си. Може да има някои богаташи тук-там, къде ли няма, но мнозинството едва свързват двата края. То и доста златни залежи има там, доколкото си спомням, но май чужди фирми ги експлоатират и хвърлят по някоя и друга жълта стотинка на местните.Eli2356 Аз пък бих се преместила там, заради чилийската музика и щото автоматично ще стана милионерка в чилийски песос и ще се откроя от мнозинството - огромната маса е от бедни хора, без никаква собственост.
Пък и ще се наслаждавам на екологично най-чистото място на планетата - Чилийската Патагония.
-----------------------------------------------------------
Eli2356, в Чилийска Патагония, може би. Имай впредвид че са много по-богати от нас. И не знам Кой с какво ще се открои.
"През последните десетилетия чилийската икономика се развива изключително успешно и постига висока конкурентоспособност, която позволи на Чили да сключи споразумения за свободна търговия с водещите световни икономики като ЕС, САЩ, Канада, Япония, Китай, Южна Корея, Австралия и др."
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B8%D0%BB%D0%B8
Това е една от силните икономики в света.
То и България открай време все се развива, пък като гледам колко се е развила... мале-мале.
пп Чили има най-големите залежи на мед в света и е най-големия износител на тази суровина. А през 2004 г. Чили изпреварва Норвегия и става най-големия износител на сьомга в света. По-голямата част от фермите за отглеждане на сьомга са собственост на норвежки и японски фирми.
Последна редакция от Eli2356 : 10-02-2013 на 17:26
Е то всъщност май има разлика между това една страна да се развива икономически и това стандарта да расте на горе....едното е добре за държавата ,а другото за населението.....едното се случва първо ,а другото е като така нареченият вторичен ефект........