Reload винаги съм уважавала мненията ти с особено внимание, защото са ми се стрували особено смислени и верни, но тук разсъждаваш като малко дете, изгубено в гора и много уплашено, а както знаем страхът не е най-добрият съветник.
По т.1: Това значи да се прекратят всякакви държавни капиталовложения, защото всяко такова е потенциален носител на лобизъм, а в проекта за АЕЦ пък има най-малко лобита ми се струва, понеже изпълнителят отдавна е избран, предложил е възможно най-изгодната оферта за нас от на всичките си клиенти и друг едва ли ще предложи по-изгодно. Ако ще се лобира тепърва, то ще е за някой нов американски изпълнител вместо сегашния руски.
Колкото по-бързо се построи централата, толкова по-бързо ще се изплати - няма по-евтина енергия и няма да има в скоро време. А и България е една от малкото страни, на които им е позволено да строят АЕЦ в ЕС.
2.: Екологичните и други норми отдавна са предписани и одобрени и са най-съвременните и модерните в света - ако мислиш че са правени от аборигени и някой ще допусне това, се лъжеш. Също и ако мислиш, че руснаците са по-назад в технологично отношение от който и да било друг в света. Не са по-назад от японците и американците, ако това те безпокои, още по-малко 30-40 години.
Ситито не е атомен инжинер - знаеш ли колко вида инжинери има?