Първоначално написано от
anonimen komardjia
Раднево го знам. Там е централата на "Мини Марица изток". Не се учудвам за "кепчука", понеже там има една баничарница, ако не е фалирал сигурно още я има, в нея правят "картлак", сгъвах по два с айран. - убий ме, но не мога да ти го преведа какво значи "карталак" . Там в Раднево, явно си измислят разни думи.
Иначе в Раднево има всичко на всичко 3 кръчми, един стадион, който се наводнява като завали дъжд и от времето на бай Тошо театър. Друго нямат, но по едно време бе най-богата община на калпак, понеже мините си плащаха данъците там. Имаше също една сервитьорка, можеше да ми излезе късмета, ама аз съм моногамен, пък и бях с кола и само на една бира бях. Ако имаш други въпроси за Раднево, чувствай се свободен да ги задаваш. ...... Глобиха ме също... тези със жигулата ме гледат отдалеко с бинокъл, а аз си викам тоя с бинокъла какво гледа, гледал номера, вижда варненска регистрация и хоп пали жигулата и идва при мен. Асфалта е разтопен от жегата, а аз съм спрял под един кестен на сянка. От другата страна на улицата няма сянка, но може да се спира. Приех вината си, но го попитах дали е чувал за човещина, а той ме гледаше в ръцете....ами на един гол фиш защо така гледа, така и не разбрах ... тогава нямаше много компютри, беше преди 10 години и фиша го хвърляш в "жабката" и забравяш да го плащаш. Сега е друго. Откакто влязохме в евросъюза усетих разлика. Положението се затегна. Сигурно си чувал регламента (или там както се казва акта) на Евросъюза за шума на тоалетните казанчета, смятай колко са напред хората до де чак са стигнали какво са тръгнали да оправят, а ти да седнеш с бинокъл да гледаш кой е този дето е спрял там, акцента пада на кой, а не на спрял ..... и така.