Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
фицката (09-01-2013)
Даже ей сега и си я спретнахБа си и бързака дет съм
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
REDA (06-06-2013)
Магазинско ли е? Ако е така, просто му прочети етикета.![]()
Да не е карамел от тоя, дето слагат върху сладоледите или пък боров (но не пчелен) мед?
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
фицката (10-01-2013)
Записвай
3 яйца
500-600мл прясно мляко
400-500мл вода
чаена лъжичка сода за хляб
сол на око слагаш
брашно, първо през ситото, после към сместа и слагаш....някъде около половин пакет брашно отиваше, значи към 500грама. Да ти се получи течност с гъстота за палачинки, да мяза на боза. Може и повече от 500 грама да иде, не съм мерил.
Загравяш тигана, взимаш една купичка(пахарче) и отливаш вътре зехтинец/олио, и с една чаена лъжичка взимаш по малко да омазниш тигана преди всяка палачинка. Иначе стават сухи и не са така мекички, ако ги правиш без зехтинец.
После с черпака изливаш в тигана от сместа за палачинки и я разстилаш палачинката
Като спре да изглежда гладка и сурова, я обръщаш да се опече и от другата страна.
После в отделна чиния слагаш готовата палачинка и по желание намазваш с масълце.
Първите няколко палачинки се изяждат да разбереш дали си ги умерил на сол.
После с медец или някакво сладко от ягоди например.
Да ти е сладко.![]()
Олег е дал много хубава класическа рецепта, но да отбележа, че ако нямаш прясно мляко може и с кисело по следния най-лесен начин и също става много хубаво:
2 ч.ч. брашно
2 яйца
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. захар
1 чаена или супена лъжица олио
щипка сода за хляб,щипка сол.
Яйцата се разбиват много добре, прибавят се и другите съставки, разбива се до получаване на гладка смес, без бучици брашно. Палачинковото тесто престоява най-малко 30 минути и се изпържват палачинките най-добре в малко масло.
Saxsten, aко и това ти е трудно, виж рецептата на Greedy - там със сигурност няма да се затрудниш.![]()
Последна редакция от Eli2356 : 10-01-2013 на 00:06
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
фицката (10-01-2013)
1-а кофичка кисело мляко
3-и лъжици захар
1-а вафла "БОРЕЦ" с мед
![]()
фицката (10-01-2013)
Раднево го знам. Там е централата на "Мини Марица изток". Не се учудвам за "кепчука", понеже там има една баничарница, ако не е фалирал сигурно още я има, в нея правят "картлак", сгъвах по два с айран. - убий ме, но не мога да ти го преведа какво значи "карталак" . Там в Раднево, явно си измислят разни думи.
Иначе в Раднево има всичко на всичко 3 кръчми, един стадион, който се наводнява като завали дъжд и от времето на бай Тошо театър. Друго нямат, но по едно време бе най-богата община на калпак, понеже мините си плащаха данъците там. Имаше също една сервитьорка, можеше да ми излезе късмета, ама аз съм моногамен, пък и бях с кола и само на една бира бях. Ако имаш други въпроси за Раднево, чувствай се свободен да ги задаваш. ...... Глобиха ме също... тези със жигулата ме гледат отдалеко с бинокъл, а аз си викам тоя с бинокъла какво гледа, гледал номера, вижда варненска регистрация и хоп пали жигулата и идва при мен. Асфалта е разтопен от жегата, а аз съм спрял под един кестен на сянка. От другата страна на улицата няма сянка, но може да се спира. Приех вината си, но го попитах дали е чувал за човещина, а той ме гледаше в ръцете....ами на един гол фиш защо така гледа, така и не разбрах ... тогава нямаше много компютри, беше преди 10 години и фиша го хвърляш в "жабката" и забравяш да го плащаш. Сега е друго. Откакто влязохме в евросъюза усетих разлика. Положението се затегна. Сигурно си чувал регламента (или там както се казва акта) на Евросъюза за шума на тоалетните казанчета, смятай колко са напред хората до де чак са стигнали какво са тръгнали да оправят, а ти да седнеш с бинокъл да гледаш кой е този дето е спрял там, акцента пада на кой, а не на спрял ..... и така.
Eli2356 (10-01-2013)