Надявах се ти да имаш нещо под ръка . Аз Каскадата не я ползвам просто се сетих че е на същия принцип ,само да се допише това за цената което казваш . Ако не ти се занимава , остави ще се мъча самsaxsten, имаш ли нещо като КАСКАДА-та ама с ръчно задаване центъра на мрежата ?
.................................................. .................................................. .............................................
Ами то в кода на самата каскада можеда се бутне и вместо да взема цената от пазара да си я взема от някаква extern double -външнва променлива
ако не можеш сам да си го направиш пусни кода на Каскадата с която работиш, тука и ще видимама сигурно цял ден ще ми отнеме тази добавка
не го разбирам кода
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Модифицирах два от най добрите според мен мои индикатори за скалпингНай добър период Н1 и М5
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
hanuman (03-01-2013), Skp (03-01-2013), cyrano (03-01-2013), MoneyMaker (16-03-2013)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
saxsten, кой е най близкия по синтаксис език за програмиране до MQL ? Имам предвид от по общоразпространените .
С или С++ и двата са почти същите(даже май няма разлика, освен в някой оператори)
Може ли да ми предложите някой хубав експерт дето работи на МТ5. Изтеглих ония SAX-профит ама видях че е за МТ4 и го делнах, че МТ4 не ма кефи. А също така как се прави тъй наречения бак тест, че да си го проверя аз как работи предварително
ама какво по точно ти трябва да прави експерта да търгува вместо теб или само техническа помощ да оказваС или С++ и двата са почти същите(даже май няма разлика, освен в някой оператори)
Може ли да ми предложите някой хубав експерт дето работи на МТ5. Изтеглих ония SAX-профит ама видях че е за МТ4 и го делнах, че МТ4 не ма кефи. А също така как се прави тъй наречения бак тест, че да си го проверя аз как работи предварително
ето ти линк към форума за МТ5 избери си нещо
http://www.mql5.com/en/code/experts
Те са за МТ4 при мене си работят.
При номата най простото е на Н1 като се появи срелкичка отваряш в посоката на стрелкичака и слагаш плитък стоп, ако стане стане ,иначе си губиш стопа
Аз си помагам и с Бомакс 123 който горе доло същата идея.
Бомбето от другия форум рече че да се търгувало от 6 ч сутрин до ...Абе ето кво рече:
.................................................. .................................................. ....
saxten, не знаех, че си направил такъв индикатор. Ако искаш да стане на работеща ЕА, трябва:
1. фракталите да са от три, а не от 5 бара.
2. работната графика да е дневна или 5м, но с работно време 6:00-16:00 GMT за входове.
3. Изходи - между 1:1.8 и 1:4 РР
4. Когато даде насрещен сигнал при отворена вече позиция, ще трябва да го измислиш сам
5. Най-големият ти проблем е да накараш бота да търгува само първия сигнал от новия тренд. т.е. почти да нямаш две последователни сделки в една посока.
----------------------------------------------------------------------
общо взето и аз така се мъча
Само по първа тночка фрактали от 3 точки няма -тогава са екстремуми ,но и с фракталите ,както е сега , доста често се извъртат, а при ексремумите ще е още повече
Последна редакция от saxsten : 15-01-2013 на 21:24
hanuman (15-01-2013)
Благодаря saxsten,бях забравил даже, че съм те питал но ти обаче си следиш темата.явно с номата не се чака да затвори бара на който е излязла стрелкичка, атрябва да се следи да се отвори на момента,аз поне така го разбирам.Те са за МТ4 при мене си работят.
При номата най простото е на Н1 като се появи срелкичка отваряш в посоката на стрелкичака и слагаш плитък стоп, ако стане стане ,иначе си губиш стопа
Аз си помагам и с Бомакс 123 който горе доло същата идея.
Бомбето от другия форум рече че да се търгувало от 6 ч сутрин до ...Абе ето кво рече:
Точно така и като имаш подкрепата на бомакс123 по правилата на Бомбето горе доло става
Спретнах една проста машинка която следи последните два фрактала на дневна при еврото
Ако последния фрактал е Мах ,а предпоследния минимум отваря за надоло и обратно-ако последния фрактал е мин а предпоследния е макс отваря за нагоре
И ДОРИ ПЕЧЕЛИ -Смешно
Само че има подробности
Първо не ще да печели на по ниски фреймове от дневна
После печалбата зависи от броя на баровете ,Bar=13 ,които цикъла брои във вградения индикатор:
фицката (07-02-2013)