kmv (23-11-2012)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
saxsten (23-11-2012)
именно.......настройките на този който съм качил са за сървър, който е по GMT...ако неговия брокер е с друго време ще трябва да промени настройките в самия индикатор...
<< ordo ab chao >>
....от всички зеленчуци....най-обичам СУДЖУЦИ....
saxsten (23-11-2012)
Тенкю баба на Доброто Куче и на Дани
Спестихте ми време да прекроявам индикатори![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Понеже много хора сега започват ще пусна едно подробно обяснение как да си вграждат потребителски индикатори в метаттрадера
Принципа важи и за експерти и скриптове само папките ще са различни.
За: индикатор
~@~.Digital.mq4
Първо го разархивираш от зип файла в някоя папка Може и на декстопа
Второ намираш си директорията на потребителските индикатори за метатрадера на който ще работиш чрез Windows Explorer или My Computer или друг навигатор на програмите ти качени в компа
В моя случай пътя е :
D:\MT4\Insta\experts\indicators
тука D: е твърдия ми диск ,,,, \MT4 е папката в която са ми инсталирани метатрадерите
,,,,Insta е подпапката в която съм си инсталирал метатрадера на инстата,,,experts е подпапка стандартна във всеки инсталиран метатрадер в която се помещават експертите и други работи в частност и подпапката за потребителски индикатори която е
Insta\experts\indicators
Така след като си се докопал до папката на индикаторите отваряш я и копи индикаторчето от деккстопа и пейст в папчицата.
И това не е всичко
След това го намираш къде се е преподредило между другите индикаторчета в папката и го отваряш.
Това става просто като цъкнеш два пъти връз него или с десен клик избираш да се отвори.
Иконката трябва да е жълта и разширението на файла да е ....mq4 ,а самия файл трябва да се казва :
~@~.Digital.mq4 а не да е още архивиран и да се казва ~@~.Digital.zip
По принцип правилно записания файл трябма да се отвори автоматично чрез метаредактора което е една подпрограма вградена във всеки метатрадер която малко прилича на нотепада и е създадена да се пишат кодове с нея и да се компилират и създаваг изпълними файлове с разширение ...exe
Трябва да намериш бутончето за компилиране и да компилираш нашето индикаторче
Така ще създадеш още един файл с разширение .exe с който машината ще работи.
След това трябва да си направиш шаблон
Това става като си отвориш метатратера и си намериш твоето индикаторче в папката за потребителските индикатори
След това с десен клик го завличаш върху графиката с която искаш да работиш и чертае картинка на нея.
Като си имаш картинката от горните ленти избираш да си запишеш шаблон или теплейт и си го записваш
Готово !
Значи това чудо и да искам няма как да го подкарам на уеб базирана платформа
Жалко,не търгувам с МТ4
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Сакси, убаво си го описал. Само да попитам, защо трябва винаги да го компилираш? Тоз номер го играя, само ако искам да променя дефолтните настройки на индикатора. Иначе изобщо не се занимавам.
E eeee Буквичке 771 долара имаш от бонуси
Ако туй за тебе джобна пара направос ми са издигаш в очите
Прочее и аз се научих като Георги да си правя анализа на метатрадера с които и каквито си искам индикатори а да си търгувам например в Традер бг ,която си е една тъпа web базирана платформа
----------
Ми щото компа от текстови файлове нищо не разбира
Трябва файловете му да са на машинен език в двоичен код и това е всъщност изпълнимият вариант на всяка програма писана където и да е и на каквото и да е
- exe файла се създава от компилатора на редактора след ....компилация
Разбира се ако вече веднъж си компилирал новосъздадения код можеш да си компилираш а можеш и да не си го компилираш.
Щото той повече от това няма какво да му се създаде
Но ако нещо промениш в кода и не го прекомпилираш ,доста ще се чудиш що не ще да работи така както си го променил ,ами си я кара все по старому
Човек се забуначува понякога .
То една глава за къде по напред.![]()
Последна редакция от saxsten : 26-11-2012 на 20:23
Видяхте ли този експерт-http://www.mql5.com/en/code/1288-версия на световния шампион тази година-от 2 дена го пробвам....