Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
[QUOTE=pablo;229867]Японци и китайци хвърлят най-много пари у нас.
От чуждите туристи, посещаващи страната ни, най-платежоспособни са японците, американците и китайците. Това съобщи за „Монитор" Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.
Според експерта някои от тях дори пътуват със собствен готвач и екип. „Те отсядат в най-луксозните ни хотели", уточни той. „Платежоспособни туристи, посещаващи България, са и австралийците, канадците и бразилците. За всички туристи от по-далечни краища на света, решили да дойдат и у нас, това е
пътуването на живота
защото те са посетили много други страни", добави Драганов.
По думите му родният туризъм тепърва ще разработва сегмента на най-богатите туристи от далечни страни.
„Все още нямаме хотел с много високо ниво на обслужване, заради което туристите да искат отново да го посетят. Не можем да предложим и туристическа атракция, станала световноизвестна, която да буди желание непременно да бъде видяна", смята той.
Определено има много посоки за развитие на българският туризъм и неговото популяризиране. Мисля, че не след дълго ще се намерят хора, които да инвестират в сегмената с богатите туристи.ocalBo
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Все пак има и не малко 5 звездни хотели. Яхтените пристанища също се разрастват..........
Георги, сградния фонд е нещо различно от движимото имущество и осигуровките. За сградите казваш, че не ползваш и спират да ти извозват буклука, а за камионите ако кажеш, че няма да ги караш няма да скрият пътищата заради теб. Но и за автомобилите има опция "временно спиране от движение" (не бракуване) - прави се в КАТ, тогава не се дължи общински данък например. Поне в нашта община е така.Eli2356, аз имам камиони. Никой не ме пита дали имам работа цяла година или не. Плащам си данък, застраховки, винетки. Да не говорим за шофьорите. Дето има няма работа, осигуровките трябва да му платиш задължително. Заплата, макар и минимална, трябва да му платиш. Инак го губиш. Та ако си намериш някаква държавна, чиновническа работа, не пропускай!!!
За осигуровките пък нямаш никакъв проблем с НАП (държавата), а дали имаш проблем с работниците е вече друг въпрос. Отиваш в НАП (или счетоводителката ти) и подаваш Декларация образец № 5 - с нея може да спираш и подновяваш осигуровките, колкото пъти си искаш през годината - това за самоосиг. се лица, а за работниците и служителите - има неплатени отпуски, по времето на които не се плащат осигуровки,за разлика от платените.
Ооо, точно пък държавна чиновническа работа - thank you! Приходите ми са хем по-големи, многократно по-големи от на чиновническата работа, хем ми е широко около врата, защото сама съм си шеф засега. Аз съм работодател, бе, не работникХем съм си и счетоводител и не плащам за такъв
С една дума от всичко разбирам
----------
Ставаше въпрос за данък Смет - поне за него съм сигурна,че може да се спре, но конкретнияпериод за спиране трябвада се провери в общината. Казвам как е при нас - при нас данък смет може да се спре, ако не се ползва имота. Може пък в различните общини да е различно.
----------
Японци и китайци хвърлят най-много пари у нас.
От чуждите туристи, посещаващи страната ни, най-платежоспособни са японците, американците и китайците. Това съобщи за „Монитор" Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.
Според експерта някои от тях дори пътуват със собствен готвач и екип. „Те отсядат в най-луксозните ни хотели", уточни той. „Платежоспособни туристи, посещаващи България, са и австралийците, канадците и бразилците. За всички туристи от по-далечни краища на света, решили да дойдат и у нас, това е
пътуването на живота
защото те са посетили много други страни", добави Драганов.
По думите му родният туризъм тепърва ще разработва сегмента на най-богатите туристи от далечни страни.
„Все още нямаме хотел с много високо ниво на обслужване, заради което туристите да искат отново да го посетят. Не можем да предложим и туристическа атракция, станала световноизвестна, която да буди желание непременно да бъде видяна", смята той.
Определено има много посоки за развитие на българският туризъм и неговото популяризиране. Мисля, че не след дълго ще се намерят хора, които да инвестират в сегмената с богатите туристи.ocalBo
И това е ала-бала, що се отнася до % от общите приходи от туризъм. Може да са най-платежоспособни, ама колко са? А колко са масовите туристи от по-близките страни. Като изфабрикуват "туристическа атракция, станала световноизвестна, която да буди желание непременно да бъде видяна" у нас, тогава ще говорим за това.
Разбира се, че българският туризъм трябва да се развива, но дали инвестициите в свръхлуксозна база за свръхбогати туристии ще бъде отлатена? Аз лично дълбоко се съмнявам в перспективността на подобно начинание.
Последна редакция от Eli2356 : 24-11-2012 на 20:10
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Все пак има и не малко 5 звездни хотели. Яхтените пристанища също се разрастват..........
то звездите добре пет ама обслужването дали е звездно дали е на ниво то у нас си мислят че кат направят хубава сграда и кат ги категоризират високо всичко е високо и дадат малко пари на персонала защото не го мислят за важна част от пейзажа и от там идват проблемите и нивото не е добро
На тези много богати хора знаеш ли как им изглеждат наште 5 звездни хотели? Като 3 звездни. А и не винаги категоризацията е реална у нас. + Това всяка страна си има различни критерии за категоризация. Тук-там се намират и прилични хотели, по-скоро отделни помещения в тези хотели, но не са много.Все пак има и не малко 5 звездни хотели. Яхтените пристанища също се разрастват..........
то звездите добре пет ама обслужването дали е звездно дали е на ниво то у нас си мислят че кат направят хубава сграда и кат ги категоризират високо всичко е високо и дадат малко пари на персонала защото не го мислят за важна част от пейзажа и от там идват проблемите и нивото не е добро
Дори да има прилична материална база (хотелска и ресторантьорска), човешкият ресурс куца. "Рибата почва да мирише от главата" - у нас липсват качествени туристически кадри, най-вече ръководни. Обучението до скоро не беше достатъчно практически насочено (поне когато аз учех). Друг проблем е, че се назначават некадърни, но "свои" кадри (както навсякъде в Бг) и то пак поради простотията и необразоваността на управителите/собствениците на хотели.
Кратка проверка в сайта на Мин. на ик. и туризма, ме изненада приятно: предлагат и системи за добороволно сертифициране на качеството и устойчивото развитие на туризма, финансирани по проекти от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България, Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013, което е добра крачка все пак. Въпреки, че като цяло липсва Система за управление на качеството на туристичеките услуги или поне на малко места я прилагат, ако имат въведена, доколко стриктно я спазват или само на хартия?
Последна редакция от Eli2356 : 24-11-2012 на 21:55
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Сметта не е данък а е такса,като такава се гласува всяка година от общинския съвет.Изчислява се като промил от данъчната оценка на имота.
Правилно. За такса смет съм сигурна,че може да не се плаща, ако се заяви, че не се ползва имота, за данък сгради -![]()
Ами нека протестират "туроператорите", т.е. хотелиерите - с протести към прогрес, може пък и да им удовлетворят исканията. Не мисля, че точно техните несправедливо взети данъци и такси, ако наистина не ползват имотите, ще окажат голямо влияние за пълненето на държавната хазна. По-добре да се спрат излишните разходи на гърба на обиконовения данъкоплатец от рода на депутатски коли и луксозни квартири (на мен ако отида да работя в друг град ще ми плащат ли квартирата?), стотиците хиляди, милиони даже, които плаща държавата по изгубени от нея дела в Европейския съд и пр. държавни издънки, за които според мен трябва да плащат виновните поради тъпотията, безхаберието и алчността си държавни чиновници, а не обикновените хора, които нямат грам вина за това.
Eli2356, Ние не говорим да се масовизира бизнесът с богати туристи, а че има потенциал да се развива и такова перо. Ясно, е за всички, че масовите туристи в БГ са бедни, те затова идват тук. Но има ниша и за богати туристи и трябва да има хотели от по-висок клас от нашите 5 звездни.