Ако не ползваш имота може да си спреш данъка с подаване на специално заявление ккато писах по-горе.
Важно е да има за какво да плащат, т.е. да има повече туристи. Има едни Проекти изпълнявани от МИЕТ като директен бенефициент по ОП "Регионално развитие" 2007 – 2013 г. Да не ги изброявам, има ги
тук
Тия милиони явно потъват някъде в България, но аз лично реален ефект и резултати не съм видяла, а аз имам много преки наблюдения от кухнята на българската туристичека индустрия, та дали потъват за доброто на българския туризъм или за доброто на определени български граждани много ме съмнява.
Да вземем например "Създаване на мрежа от туристически информационни центрове (ТИЦ), функциониращи въз основа на единни стандарти". Проектът обхваща 2007-2013 г. Някъде през 2007-08 в града, в който живея се създаде някакъв информационен туристически център, помещаващ се в общинско помещение, парите за създаването му явно бяха "усвоени". Т.нар. "център" просъществува около 3 г. като в него работеше една единствена служителка, която през повечето време само си клатеше краката или продаваше билети за концерти на Лили Иванова и пр. След това беше закрит, просто изчезна. Наскоро взеха решение да откриват нов общински туристичеки информационно-резервационен център, най-вече за да "усвоят" нови средства, този път общински доколкото знам.
Та в това се състои развитието на българският туризъм според мен: Усвояване на средства (десетки милиони) - европейски, общински, държавни, но не и за някакво реално и смислено развитие на туризма, да речем разширяване на предлаганите допълнителни услуги като качество и количество.