• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Професия трейдър, Част 12

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Професия трейдър, Част 12

+ Отговор в тема
    Страница 174 от 175 ПървиПърви Предишно ... 74 124 164 172 173 174 175 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 1 731 до 1 740 от общо 1747
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 21-12-2023 18:04 #1731 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      heavencloser
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      heavencloser не е на линия
      Дилър
      Не е зададено настроение

Моля, изберете категория: - Откажи
      heavencloser има невероятно излъчване heavencloser има невероятно излъчване Аватара на heavencloser
      Град
      около Пловдив
      Начислени плащания
      4.90 USD
      Благодарности
      429
      Благодарили са му 239 Пъти в
      98 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от kypa Виж мнението
      Изборът на таймфрейм е обвързан както с предпочитанията на младия трейдър или трейдърка за продължителността на времето, прекарано пред компютъра и това на евентуално извършените сделки, така и с избрания пазар и неговото състояние и роля в глобалната пазарно-икономическа система в момента.

Различните таймфреймове предлагат поглед върху пазара с различна детайлност. Пазарните движения, които се случват обаче са едни и същи. В даден момент обикновено се случва максимум едно основно движение, понякога (но не винаги) в контекста на няколко не толкова основни. Широко разпространено схващане е, че движението, видимо на по-голям таймфрейм определя тези на по-малки, което обаче е вярно само понякога. Примерно в активен ежедневно пазар с основно значение за глобалната икономика (примерно петрол) извън голяма геополитическа случка (примерно войната в Украйна) за основните движения можем да очакваме да бъдат предимно интрадневни, понякога с продължителност 2-3 дена. Ако желаем да търгуваме този пазар според в зависимост от нашата система следва да изберем един или няколко таймфрейма, на който/които най-добре да се виждат движения с такава продължителност.

В условията на глобални политически и икономически събития (примерно т. нар. Ковид 2019, войната в Украйна, както сегашния, така и по-ранния етап от 2014 година, включващ отстрелването на малайзийски самолет и странно съвпадащ с предишната война върху Газа, със създаването на т. нар. Ислямска Държава, с основната вълна от т. нар. "бежанци" в Европа, със странното появяване и още по-странното изчезване на Ебола в Африка, покрай което беше разработено последното поколение т. нар. "ваксини" в т. ч., но не само срещу т. нар. Ковид 2019, популяризирането и драстичното поскъпване на биткойн като т. нар. "алтернатива" на банкови и държавни пари въпреки участието на голям брой банки и използването на криптографски алгоритми, създадени от ДС на САЩ) обикновено се случват големи икономически промени, които се проявяват като големи пазарни движения на няколко пазара едновременно (пример с онези години са евро/долар, руска рубла, злато, петрол, биткойн, голям брой индекси и кой знае какво още).

Да разпознаем основните движения обикновено не е сложно - те са най-красиви и предоставят най-чисти сетъпи за търговия.
      и що не ми отрази мнението тоя форум ??? бъг ....хммм....дълго беше и сега не ми се пише пак.....фреймовете са като фрактали=> гугъл =>уики=> ФРАКТАЛ ...интересно е ...

да сега чак забелязах красотата на математиката и на трейдинга!!!...а мразех математиката и имах 3-ка все ...само на неравенства изкарах най-високата си оценка 5.50.....госпожата един ден ми каза нещо което запомних завинаги: ТИ СИ НА МОМЕНТИ!!!!........може и да е била права....

Всичко ми е едно вече: и не ми е интересно .....но пък трябва да го правя щото съм забравил професията си ....много забравяне с тоя трейдинг-мозъка се пържи -особено намалките фреймове....и трябва да забравяш след малко инфото от подготовката ,а ти първа те чака мениджмънт и мислене какво става след като си се ръгнал в касапницата вече....как да излезнеш СУХ е въпроса .....без капчица да те е опръскала белите дрехи.....мечтая си да отида до Япония няк0ой ден....притеснява ме че не знам нищо от езикът им....но някъде дълбоко в себе си сякаш нещо ми казва че ще науча доста неща по-бързо.....защото те са със символи техният език....друго ме притеснява: че ще ми хареса много и няма да ми се връща.....

но ще се върна със сигурност .или ако остана там ...ще си идвам чат -пат....ще видим.....

сегашният ми стил на трейдинг е нечовешки......в сряда имам чувството ,че са минали 3 месеца време....не три дена......ставам през ноща по-принцип...и реших тва неудобство да го превърна в информация за нещо полезно та от 2 некъде до 4 съм буден...след това лягам ....ставам след няколко часа....после на обяд лягам пак и ставам за американската сесия....и така ....към края на американската вече съм пълен аут....затова изпуснах голямото куче вчера в насдак...хванах го от телефона ...малко накрая...те зтава днеска най-умните в европа ги е страх да купуват и заех селл позиция две даже ....ама дойдоха новините в крайна сметка-оставих се да ме удари -щопто тогава щях да съм сигурен че ще продължат нагоре .....при първия сигнал че някой кешира кешнах и аз ръчно....щото и мен ме е шубе от тоя гтолемия пес ....лимитите ми бяха под дъното на едночасовата ...гледам ,че ги е стигнало ама без мен ....майната му...след тва стана квото се очакваше и ги беше страх....селл офф Големия прс намери добра цена за него и ги продаде ПАК.....тука са нашите пари ....а вчерашния селл оф е =РАБОТАТА НИ=> там нямаме работа там е звярът....нашите пари са пак с него-у десно....кат е по-мъничък и безопасен...не мой апи толкова........

Благодаря на Navin за това фундаментално инфо зад завесата на графиката.....

поздрави

http://www.youtube.com/watch?v=MyYNSkDBY8w
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Прилични печалби с ИнстаФорекс.

2. Следните 5 потребители изказват благодарности на heavencloser за полезния пост:

Нерегистриран (5)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 21-12-2023 19:21 #1732 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      nafets8008
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      nafets8008 не е на линия
      Маркет мейкър
      Semilir

nafets8008 има с какво да се гордее nafets8008 има с какво да се гордее nafets8008 има с какво да се гордее nafets8008 има с какво да се гордее nafets8008 има с какво да се гордее nafets8008 има с какво да се гордее nafets8008 има с какво да се гордее nafets8008 има с какво да се гордее nafets8008 има с какво да се гордее nafets8008 има с какво да се гордее Аватара на nafets8008
      Град
      Варна
      Начислени плащания
      482.55 USD
      Благодарности
      4 292
      Благодарили са му 1 933 Пъти в
      419 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Ако трябва да съм честен гледам с голямо подозрение на подобен род търговия, но се зачетох в това което обясняваш. В крайна сметка остава с влечтлението, че погледа над нещата е прекалено краткосрочен, графиката която показваш е също абсолютно недопустима ако си говорим за нормални като размери акаунти. Разбира се на нея не се виждат броя сделки и мащаба може да лъже, но предполагам щом си избрал да направиш скройншот така, то значи това трябва да се вижда и това описва за каква търговия и резултати става дума. Разбира се при скалпиране на малки фреймове, че и с малки стопове не изглежда странно...

Относно лвъриджа....честно казано домашния трейдър, каквито сме и ние, едва ли може да направи нещо повече и смислено с над 1:50. Т.е. имаш ли 1:50 практически нямаш ограничения за това колко можеш да спечелиш дългосрочно. Като разбира се подчертавам "дългосрочно". Търговията с много позиции, малки стопове и малък фрейм е изключително опасна и това, че привидно дава повече възможности и възвращаемост не значи, че непременно е така.
      Повечето от нас вече имат стаж от 5++ години....дали някой за тези 5 или повече години е изкарал повече с рискова търговия отколкото е можело да изкара с 5% на месец и нормална търговия за същия период? Жестоко се съмнявам... А ако има такива то условието е винаги едно - много акаунти и малки акаунти. Или с други думи голям процент възвращаемост, но мижави пари като абсолютна стойност.

На хартия всеки следващ фрейм би трбявало да дава 3-4 пъти по-малко сигнали и логично очаквано 3-4 пъти по-малка обща печалба. Е това в реалния живот не е точно така, големите фреймове не са идентични с малките и единтвената разлика да е мащаба. Чисто статистически успелите на база търговия на М5 и надолу са по-скоро изключения. А теорията с близките стопове като е цяло е....абе не е особено обещаваща. Голямо р:р дългосрочно се постига доста трудно, ако има такова, то обикновено други параметри на системата са компрометирани.
      От доста време следя форума и ми правят впечатление негативните коментари от Ваша страна, как това и онова няма как да се случи (всичко, което пиша не е с цел заяждане или нещо подобно) не смятате ли, че невъзможни неща не съществуват? Ще се радвам да споделите идеи, които работят и да са в полза на новаците в сферата. Моето мнение е, че “не може” и “няма как да се получи” фактически не е правилно.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Как да печелите пари от търговия? Научете всичко за успешната търговия с ИнстаФорекс.

5. Следните 7 потребители изказват благодарности на nafets8008 за полезния пост:

heavencloser (21-12-2023), minkov (21-12-2023), Нерегистриран (5)

6. 21-12-2023 20:47 #1733 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 977
      Благодарили са му 45 412 Пъти в
      12 212 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от nafets8008 Виж мнението
      От доста време следя форума и ми правят впечатление негативните коментари от Ваша страна, как това и онова няма как да се случи (всичко, което пиша не е с цел заяждане или нещо подобно) не смятате ли, че невъзможни неща не съществуват? Ще се радвам да споделите идеи, които работят и да са в полза на новаците в сферата. Моето мнение е, че “не може” и “няма как да се получи” фактически не е правилно.
      принципно си прав. Няма невъзможни неща, въпреки, че и аз доста често се изказвам в тази посока.
      Ако трябва да го кажа не чак толкова категорично - има някои неща които могат да се случат с голяма доза вероятност, има други неща за които вероятноста да се случат е почти толкова, колкото и вероятноста да не се случат и накрая има такива неща при които вероятноста да се случат е толкова малка, че е по-добре да приемем, че са невъзможни, вместо да губим време и да си го доказваме чрез множество опити.
      Та в тази връзка споделянето на това, за което има много малка вероятност да се случи би трябвало да е точно толкова полезно за начинаещия трейдър, колкото и информацията за това, което е много вероятно да се случи.
      Според мен успешен в търговията може да бъде дългосрочно само човек който се е научил да изследва пазара и на база на тези изследвания и изводите от тях се е насочил към създаването на устойчива стратегия.
      Бих споделил опит и бих помогнал на всеки, който е стигнал до някъде, но нямам нерви да въвеждам съвсем начинаещи. Фен съм на автоматизираните методи на изследване на пазара и тестване на пазарни зависимости и съм готов да помагам и съм помагал на всички, които са се обърнали към мен за помощ, включително и тук във форума.
      Лошото е, че питащите са малко. Да не кажа, че почти ги няма.
      Убеден съм, че е полезно начинаещия да знае с кое е безсмислено да се занимава и да го научи от другите по лесния начин, а какво може, според мен е добре всеки сам за себе си да го открива съобразно неговите възможности, темперамент, познания и психологическа настройка. За пазара има много истини и за всеки има по нещо.
      Пазара има свойството да унищожава "истини" - това е механизъм за саморегулиране на системата и всяка "истина" за пазара тиражирана в достатъчно големи мащаби просто престава да бъде "истина" за пазара. Затова и е безсмислено и даже вредно публичното споделяне на конкретни "истини" за пазара.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

7. Следните 8 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Нерегистриран (8)

8. 21-12-2023 21:15 #1734 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 977
      Благодарили са му 45 412 Пъти в
      12 212 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      сегашният ми стил на трейдинг е нечовешки......в сряда имам чувството ,че са минали 3 месеца време....не три дена......ставам през ноща по-принцип...и реших тва неудобство да го превърна в информация за нещо полезно та от 2 некъде до 4 съм буден...след това лягам ....ставам след няколко часа....после на обяд лягам пак и ставам за американската сесия....и така ....към края на американската вече съм пълен аут....затова изпуснах голямото куче вчера в насдак...хванах го от телефона ...малко накрая...те зтава днеска най-умните в европа ги е страх да купуват и заех селл позиция две даже
      След това мнение пак ще дойде колегата nafets8008 и ще каже, че все говорим как това или онова няма да стане.
      Ама да ти кажа все пак - ако я караш така както си я описал наистина нищо няма да стане....

Печелете пари, без да напускате дома си.

9. Следните 2 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Нерегистриран (2)

10. 21-12-2023 22:06 #1735 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      heavencloser
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Дилър
      Не е зададено настроение

heavencloser има невероятно излъчване heavencloser има невероятно излъчване Аватара на heavencloser
      Град
      около Пловдив
      Начислени плащания
      4.90 USD
      Благодарности
      429
      98 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      След това мнение пак ще дойде колегата nafets8008 и ще каже, че все говорим как това или онова няма да стане.
      Ама да ти кажа все пак - ако я караш така както си я описал наистина нищо няма да стане....
      вече няма значение,въпросът е на теб какво ти липсва?.....какво пренася ФОТОНЪТ и що си мислиш че само тва дет са го измислили хората пренася информация?....ЗВЕСДИТЕ ДЕТ НЕ МОЕ ГЛЕДАШ СРЕЩУ ТЯХ ДЕНЕМ ТЕ ЩО ДА НЕ ТИ НОСЯТ ИНФО?....аааа...разбрах те => трябват ти доказателства,прочети форумът и ще разбереш....в цифри вече ...няма повече графики....въпросът е не от телефона кат съм почивал дали съм пускал трейдовете....вече забравих а и не ми трябва имам си друга работа щото обещах нещо а моите Учители са ме научили като обещая да си спазвам думата....щото ще има -шамари....
      та....вече не ми е интересен трейдинга.....вече съм пак както си бях преди както винаги съм бил=>спокоен....и балансиран....нервите явно тук наистина вредят на здравето....но нищо и здравето ще се оправи на всеки който има малко вяра в светлината....кат казах СВЕТЛИНА => ВЕЧЕ МОЖЕТЕ ДА ПРАВИТЕ И ТОВА => СВЕТЛИНА ОТ СВЕТЛИНА......кво се оплаквате?.......мръсен бил въздухът....ми да не съм аз го замърсил...на баба ми =бабата е виновна....тя е живяла в индустиалната революция ,в началото....там трябваше да се намеси Господ тогава не мислиш ли?...или пак ви е дал отсрочка за поправителен?....

ПОПРАВИТЕЛНИТЕ НЕ СА БЕЗКРАЙНИ ЧОВЕКО....

не знаех че може клипове да се пускат тук....ето радвай се щото знаеш какво ще пусна преди останалите-клип за флаш краша,Господ ме упазил ,че малко след него разбрах за пазара че е свободен....иначе вероятно щях да се откажа още тогава....или пък така си мисля само?...вероятности колкото искаш....

ето ти едно красиво уравнение без циифри идващоне от този свят=> + безкрайност=0= - безкрайност ....кое е сигурното тук кое виждаш?.....това което е в средата и е застинало в безвремието-но пък него не го разбираш.....

няма нищо лошо в зануляването.....даже напротив -хубаво е .....не си прав =СМЕТКАТА Е ЖИВА .....но ми е безразлична вече.....

сега са празниците....има време за труд и време за почивка...трябва да се разграничават нещата па ако ще нулата да застане между тях!!!.....

СЛЕД НЯКОЛКО ДЕНА ВСИЧКИ ЩЕ РАЗБЕРАТ КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ !!!....спокойно....аз не ти трябвам щото не знам кой съм и нищо не разбирам -ако знаех кой съм само ...щеше да е страхотно ,но учителите са ми тук и ще питам тях.....дойде му времето....те ме познават....

...толкова за сега....весели празници на теб и на семейството ти

поздрави:

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

11. Следните 4 потребители изказват благодарности на heavencloser за полезния пост:

Нерегистриран (4)

12. 22-12-2023 00:21 #1736 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      heavencloser
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Дилър
      Не е зададено настроение

Град
      около Пловдив
      Начислени плащания
      4.90 USD
      Благодарности
      429
      98 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      откъде пък дазнам как се качва видео тук?....ша оставим флаш краша за малко и ще цитирам любимият ми филм.... : Floored -гледайте го .....

Защо погребвате живи хора е въпроса?.....тея детто са във тоя филм от 2008-ма година са още живи някои между тях.....тва са брилиантни умове -СТАРАТА ШКОЛА => ПРЕДИ ГРАФИКИТЕ ( 1997) .....тогава и пазара е бил различен и мислите ли че са скалпирали със стопове тея? с 500 или 1000 лота за секунди.....къв стоп?...ти ако имаш 10 милиона акаунт и вкараш да речем позиция с 100К на тик=пип колко ще ти е профита/загубата???? и тогав акъде ще ти е стопа?.....тва със стопа е много яко.........

явно никой няма толкова пари тук щом мислите само за стопа....съмнява ме и да иманякой с 6 цифри.....мойто канче не е важно....или е много малък акаунта или е много голям=среда няма тук....като онова странно уравнение без цифри с нула посредата....тука в средата нямаме нищо-тоест и малко и много и средно ама е относително ....така че празнувайте и четете след празниците....

Не пропускайте най-добрите условия за търговия! Печелете пари с ИнстаФорекс.

13. Следният потребител изказва благодарност на heavencloser за полезния пост:

Нерегистриран (1)

14. 02-01-2024 11:30 #1737 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 874 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Честно казано продължава да не разбирам, защото толкова леко се приема, че изобщо имаме избор какъв фрейм да търгуваме? Има безброй фактори и константи в трейдинга, които ще ни задължат да се придържаме към определени фреймове/фрейм спрямо нивото на което сме.

Аз ако мога да си избирам....има ли някой който да спори с тази логика...много ясно ще избера дневна. Кой иска да клечи безбройни часове пред някакви графики вместо да прави същите пари за 10мин?? Жестоко ме съмнява дали дори хазартно зависимите биха избрали нещо различно ако наистина избор съществуваше.

В реалността обаче на дневна графика ще имаме 2-3 позиции за месеца. Ако имаме повече инстументи ще имаме евентуално повече позиции, но всяка позиции си е примерно 2% риск и не е разумно да вървят паралелно 10 позиции с 2% риск за да се получи същия брой сделки, който дава М15 примерно. Отделно имаме и определен марджин, който вероятно няма да стига за такива изпълнения.
      Остава голямо р:р на дневна? На теория възможно, но на практика трудна работа да се поддържа голямо р:р с добра успеваемост дългосрочно. И желаното такова би било веряотно 1:5 за да е същия ефекта като търговия на М15.

Какво за другите фреймове Н1 и Н4? Н1 е голям проблем за мен, защото много често стопа не е достатъчно голям, че да издържи вечерния спред. Отделно инстументите с малък спред и що годе разумен вечерен спред се броят на пръстите на едната ръка може да се каже.
      Общо проблем и за Н1 и за Н4 е и че броя на баровете, които ще видим в работно време е много нисък т.е. много по-трудно е да се сътвори обективна система базирана на вход при затворил бар. В противен случай очевидно ще се търгува на нива, но това пък значи повече следене наживо и много по-сложен бактест.

Друг фактор е че различните фреймове се движат различно заради тези гореизброени фактори и доста други, който не коментираме сега. Но не всяка стратегия става за всички фреймове и не всеки трейдър може да избере фрейма преди стратегията.
      Факторите са много, но проблемите преобладават винаги в трейдинга

Одобрена

Започнете да печелите пари с ИнстаФорекс.

15. Следните 4 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (02-01-2024), Нерегистриран (3)

16. 02-07-2024 11:41 #1738 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Aquila
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Aquila не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Aquila е отвъд представите Аватара на Aquila
      Начислени плащания
      1,699.21 USD
      Благодарности
      4 489
      Благодарили са му 21 010 Пъти в
      6 405 Поста
      ПодписвамПодписвам
      kypa,
      X
      Зарязвам Дей-трейдинга и минавам на залози в казино. В моя много малък провинциален град вече има 6 казина, така че няма да ми е проблем да си сменя занятието.
      Според статистиката имало много по-голям шанс за изкарам пари.
      Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

17. Следният потребител изказва благодарност на Aquila за полезния пост:

minkov (02-07-2024)

18. 02-07-2024 15:53 #1739 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 874 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Тази статистика нищо чудно да може да бъде вярна краткосрочно обаче. Дългосрочно статистика вероятно липсва, а дори да има такава, то тя би била полезна за бъдещите тото милионери единствено.
      Между другото каква е причината пазара да не може да се третира като казино?

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

19. Следните 3 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

Нерегистриран (2), minkov (02-07-2024)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 02-07-2024 16:08 #1740 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      treyyy
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      treyyy не е на линия
      Професия:Трейдър
      Не е зададено настроение

treyyy е незавървено бижу treyyy е незавървено бижу treyyy е незавървено бижу treyyy е незавървено бижу Аватара на treyyy
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      228
      Благодарили са му 659 Пъти в
      178 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Тази статистика нищо чудно да може да бъде вярна краткосрочно обаче. Дългосрочно статистика вероятно липсва, а дори да има такава, то тя би била полезна за бъдещите тото милионери единствено.
      Между другото каква е причината пазара да не може да се третира като казино?
      Защото не е само статистика, а се влияе от редица допълнителни фактори ...икономически календар, финансови новини, локални и световни катаклизми и т.н., включително и вмешателство на централните банки.

Авторът на тази публикация търгува с ИнстаФорекс. Защо не се регистрирате?

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

22. Следният потребител изказва благодарност на treyyy за полезния пост:

minkov (02-07-2024)

+ Отговор в тема
    Страница 174 от 175 ПървиПърви Предишно ... 74 124 164 172 173 174 175 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти