То в следизборното говорене имаше много нюанси, които тепърва ще се разчете какво точно означават и кой точно какво е искал да каже докато е говорел.
Борисов каза, че кабинет САМО с ДПС няма да прави, което аз го разбирам, че ако има още някой освен ДПС, няма да има проблем с коалицията.
Корнелия Нинова каза, че кабинет само на ГЕРБ няма да бъде подкрепен от социалистите, което би могло да се разбира като, че е възможна подкрепа на кабинет, който не е само на ГЕРБ.
Простите сметки показват, че има много комбинации при които се получава мнозинство, но както и да го мисля най-привлекателно ми изглежда ГЕРБ/ДПС/БСП - така да се каже, въпреки враждите, опитни политици от трите най-стари партии и с най голям парламентарен стаж се обединяват срещу гастрольорите в политиката за реализират ВСИЧКИ национални приоритети. И ще ги реализират. Такова правителство ще е бетон. И никой няма да може да му се опре - нито Слави, нито Коцето, нито полковник Марков, а да не говорим за недоразуменията от Продължаваме промяната.
И тогава ще настане такъв живот, че ще си мечтаем за 12-те години управление на ГЕРБ, щото тогавашните далавери ще ни изглеждат като номера от ученическа вечеринка.
Ама затова сме гласували, това ще получим и всеки да се спасява по единично.
Аз поне, друг вариант за правителство не виждам, защото това са единствените три предвидими партии в новия парламент.
От предишните няколко парламента ясно се видя, че на другите не може да се размита в дългосрочен план.