• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Какво се случва с форекс в последно време? Може ли да се каже, че залязва?

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Какво се случва с форекс в последно време? Може ли да се каже, че залязва?

+ Отговор в тема
    Страница 4 от 5 ПървиПърви Предишно ... 2 3 4 5 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 31 до 40 от общо 47
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 04-09-2023 20:11 #31 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Моля, изберете категория: - Откажи
      Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 630 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      За добра сделка не се чака само подходящото време а се чака и подходящия сетъп , а включително и с това още доста други неща така че всичко което изглежда много добро и с големи пари то има някаква уловка. Нищо в този свят не е безплатно така че за такива големи акаунти с някаква минимална вноска ми се струва че си е точно заривяване на Малки шаранчета на които трябва да им вземат паричките. А колкото по-добри изгодни условия им предлагат то толкова повече планктон ще се нареди за хапване. Което Разбира се Това е и целта на всички тези измишльотини. Но няма лошо и в това Някои се е сетил и го е направил друг се е вързал и си е дал паричките. Иначе големи печалби с 50 долара си е просто Кауза пердута и забрави за нея. Дори и да влезеш в добра серия и да си известно време само на печалби пак ще дойде даден момент в който пазара ще те извърти. С малкия акаунт и единственият вариант е Каквото направиш отгоре да теглиш и да харчиш единствено това ще ти остане но да направиш голям Капитал или акаунт -Просто забрави. Не че е изключено разбира се но трябва много време да мине и да си голям късметлия. А що се касае до промяната на пазарите То такава е имало винаги ще я има и за в бъдеще тъй като Постоянно излиза нещо ново и ново и Целта е да няма тенденция. Ако имаш добра стратегия и си я следваш която същото време да си я изпитал във времето разбира се такива случаи в фундамента подпомага технически анализ и всичко е наред, но до толкова добри стратегии бавно се достига във времето и си трябва доста упоритост за да я разработиш и развиеш така че да работи за теб. И това не е невъзможно а си е абсолютно реално но не всеки успява да си изработи най-добрата стратегия за себе си. Така че това нещо може да ти отнеме доста години Стига да може да се задържиш на пазара достатъчно дълго време. А колкото по-рано я откриеш толкова по-добре

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Прилични печалби с ИнстаФорекс.

2. Следните 4 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:

minkov (04-09-2023), ontar (05-09-2023), Нерегистриран (1), GeorgiRR (05-09-2023)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 04-09-2023 22:12 #32 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      balcon
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      balcon не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите Аватара на balcon
      Начислени плащания
      1,652.35 USD
      Благодарности
      8 529
      Благодарили са му 14 264 Пъти в
      3 220 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Не мисля, че насищането на пазара с фирми, които събират такси от лековерни трейдъри ще доведе до край на форекс търговията и отлив на трейдърите с малки бюджети от валутните пазари. Облекченият достъп за "дребните" трейдъри до пазарите не само на валути, но и на стоки, метали и всякакви техни деривати е благодарение на големите банки с любезното, но не безвъзмездно съдействие на брокери, повечето от които вече с гордост заявяват, че са повече от 10 години на пазарите. Банките предпочитат вместо да се надлъгват помежду си - да следят настроенията на пазарите през текущите отворени позиции на масите, данни за които постъпват неминуемо и до тях и съответно да ги манипулират и меко казано "поостригват".
      Брокерите са доволни да работят с малки инвеститори, тъй като в повечето случаи позициите им се нулират/компенсират една с друга и не е нужно да ги изкарват на големия "жив" междубанков пазар, малките инвеститори са доволни, че със сметка захранена само с $100-300 могат да се почувстват като "вълци" от Wall St., особено ако търгуват на центов акаунт. Вече стана ясно защо и банките са доволни - следователно всички са доволни. За какъв край можем тогава да мислим. Докато я има човешката алчност, това колело ще продължава да се върти.
      Да, има и такива компании, които са далечен придатък на форекс пазара, които според мен по никакъв начин нямат необходимата тежест, за да му повлияят в каквато и да било посока. Аз бих ги определил като "bad actors" - шмекери, ментаджии, използвачи и прочие, но законни. Схемата им е повече от ясна, но въпреки това не липсват кандидати, които да им плащат таксите. Лично аз, когато почувствам нужда да виждам повече нули по сметката ми, си откривам центов акаунт, където $100 се визуализират като $10000 и започвам смела търговия без никакви ограничения с 1 лот, а не с добре познатите 0.01. Понякога губя, понякога не, но като губя само мога да се радвам, че съм затрил центов, а не истински акаунт. Ползвам подобни "напомпани" сметки и за тестове на роботи. За съжаление любимите ми гридери и DCA експерти трупат голям ДД и няма как да покрият критериите на компаниите, които ни обещават да търгуваме с големи сметки само срещу такса от $200, но ако едни ден имам читава система, която да не превишава 5% ДД на ден, с радост ще им я презентирам.
      ... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
      Одобрена

Вашият път към света на търговията с ИнстаФорекс.

5. Следните 8 потребители изказват благодарности на balcon за полезния пост:

minkov (04-09-2023), ontar (05-09-2023), Нерегистриран (5), GeorgiRR (05-09-2023)

6. 05-09-2023 10:06 #33 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 678 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Elsup Виж мнението
      Съвсем нормално е в момента пазара да е нестабилен защото последните няколко години след пандемията и войната като цяло икономиката в цял свят стана доста нестабилна.
      Това дали финансовият пазар е нестабилен е най-малкия му проблем според мене. Всъщност на практика дори е добре да е нестабилен в известна степен, защото това поражда по-силни движения при финансовите инструменти и така печелим ние трейдърите. Идеята на темата е, че все повече нещата във форекса се развиват по начин, който да пречи на хората с малко пари ( и не само те ) да участват. Не знам дали това се прави нарочно или просто се следват закономерностите в този живот. А знаем, че всяко нещо има свое начало, развитие, възход, падение и логичен край. Аз лично имам сериозни опасения, че точно това се случва с валутната търговия и тя върви към своя закономерен залез. Всички добре виждат, че както е тръгнало скоро ще остане само една валута в обръщение и това разбира се ще е американския долар. За по-голямо удобство вероятно ще ни го предоставят за ползване във виртуален вид. Така ще им е много по-лесно да ни следят колко пари имаме и за какво ги харчим, но това е друга тема и сега няма да я засягам. Иначе това са само мои предположения, които тайно се надявам да не се окажат истина. От моя дългогодишен житейски опит съм се научил, че когато става дума за нещо негативно обикновено рядко греша и то се случва точно както съм си го представял. Преди да побързате да ме съдите за моето черногледство добре се огледайте и вижте накъде отива този свят.

Цитирай Първоначално написано от Fafa Виж мнението
      Иначе големи печалби с 50 долара си е просто Кауза пердута и забрави за нея. Дори и да влезеш в добра серия и да си известно време само на печалби пак ще дойде даден момент в който пазара ще те извърти. С малкия акаунт и единственият вариант е Каквото направиш отгоре да теглиш и да харчиш единствено това ще ти остане но да направиш голям Капитал или акаунт -Просто забрави.
      Това вече добре го знам и както се казва съм си научил урока и на практика спрях да търгувам в очакване да намеря голям капитал, защото всичко друго си е игра на късмет, който за капак аз го нямам. Сложният въпрос е къде и как да намеря стабилен начален капитал за да мога да си позволя да търгувам на валутния пазар спокойно и най-важното - да печеля!

Цитирай Първоначално написано от balcon Виж мнението
      Не мисля, че насищането на пазара с фирми, които събират такси от лековерни трейдъри ще доведе до край на форекс търговията и отлив на трейдърите с малки бюджети от валутните пазари.
      Аз пък съм на противоположното мнение, защото следя казуса с тези фирми доста отдавна. Сега например настана голяма паника и предполагам, че скоро ще изгърмят още фирми от този бранш. Проверих какво е положението при останалите все още действащи проп компании и видях, че техните клиенти са ги вдигнали на ура както се казва. Задават се много и все неудобни въпроси и фирмите са толкова претрупани от страна на съпорта, че дори в чатовете се чака в пъти повече от предишните времена. В социалните мрежи чета коментари на много хора, които търсят начини да си вземат вложените пари и да се махнат. А бурята ако мога така да се изразя тепърва започна и скоро ще видим какви са пораженията върху финансовия сектор.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Не пропускайте най-добрите условия за търговия! Печелете пари с ИнстаФорекс.

7. Следните 9 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (7), GeorgiRR (05-09-2023), balcon (05-09-2023)

8. 05-09-2023 17:44 #34 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      GeorgiRR
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      GeorgiRR не е на линия
      Централна банка
      Bermuka tebal

GeorgiRR е отвъд представите GeorgiRR е отвъд представите GeorgiRR е отвъд представите GeorgiRR е отвъд представите GeorgiRR е отвъд представите GeorgiRR е отвъд представите GeorgiRR е отвъд представите GeorgiRR е отвъд представите GeorgiRR е отвъд представите GeorgiRR е отвъд представите GeorgiRR е отвъд представите Аватара на GeorgiRR
      Град
      Пазарджик
      Начислени плащания
      20,215.95 USD
      Благодарности
      11 752
      Благодарили са му 31 129 Пъти в
      10 574 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Еуфорията от първите години отмина. Имам спомени когато в УНССто всеки втори бе форекс играч. Сега не знам дали е така. Илюзията за бързи и лесни печалби бе обхванала всеки що годе средноинтелигентен индивид. Но много пари, цели състояния погълна пазара. Постепенно започна разочарованието, изтрезняването на масовия играч. Останаха еденици, хладнокръвни играчи, които не преследват лесната печалба, играят консервативно, нискодоходно, грамотно. Е, има и аутсайдери дето се надяват на чудеса. Просто характера, темперамента им не позволява да се впишат в предната група. Това са наблюденията ми за българския играч, познанства и контакти, но предполагам и във цял свят е така. Много форуми изчезнаха, а тези които останаха активноста отиде на минимума.
      Друго, волатилноста рязко падна. Преди години бе нормално в рамките на една сесия пазара да направи движение и в двете посоки минимум по 50 пипса. Правил съм ексеперименти, две лимитирани, противоположне позиции с по 50 пипса лимит, и на края на сесията и двете да са затворени. Лесно бе да правиш пари като обираш само шума на пазара. Днес 10 пипса движение са някакво изключение. Коментираме с колеги, аджеба за какво иде реч, роботи. Роботи!! Големите играчи вече залагат повече на роботи, отколкото някой да следи зад монитора всеки тик на пазара. А когато играят роботи срещу роботи, работата става много непредвидима. И почваш да търсиш инструмент с по прилична волатилност, натрисаш се при индексите, при СДФ контрактите. Търсиш пазарна логика при металите и горивата. Робота цепи всеки тик, при него няма умора, няма разсеяност. Просто е железен. Та сложна вече става играта за обикновения, средностатистически форексчия. Да се надяваме че няма съвсем да залезе форекс пазаря!
      Последна редакция от GeorgiRR : 05-09-2023 на 17:50
      Одобрена

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

9. Следните 6 потребители изказват благодарности на GeorgiRR за полезния пост:

balcon (05-09-2023), Нерегистриран (4), ontar (10-09-2023)

10. 05-09-2023 17:49 #35 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 630 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Стабилен Капитал можеш да намериш от много места. Въпросът е обаче на какво си способен и какво си готов да направиш. Още повече, че голям Капитал за един е едно, а за друг съвсем друго. То много зависи на самия теб Какъв ти е критерия за стабилен капитал. Сам можеш да прецениш какво точно да направиш за това нещо щом ти е фикс идея ,дали ще събираш пари по малко ,дали ще направиш нещо по-голямо си е абсолютно твой бизнес. Въпросът е да достигнеш до заветната цел .Само че, В случая отговорността ще ти е доста по-голяма, отколкото когато си с малък акаунт защото тогава би могъл да си позволиш да го загубиш докато при един голям Капитал Ако ти се случи това нещо ще боли много. А както знаем нищо сигурно няма в форекса а и в живота така ,че си направи добре сметка дали наистина искаш да направиш това което си мислиш. На първо четене изглежда доста по-лесно но реално не е така нали Има една приказка" Внимавай какво си пожелаваш защото може да ти се случи", та Ако ти се случи това нещо едва ли ще го мислиш както сега. Ами след това какво би направил при положение че загубиш и Представи си си теглил някакъв кредит, което според мен е най-необмислена и лоша постъпка за такова нещо. Тъй като след това ще ти стане още по-трудно ще се опитваш да избиваш едни пари и ще се забатачваш още повече. При положение че спечелиш въобще няма да го мислим там нещата ще се подредят от само себе си евентуално или докато отново потънат. Така казано попадаме в един омагьосан кръг но е добре да погледнем истината в очите защото един печелив трейдър може да печели с по нормалния акаунти а не с толкова големи и когато си сигурен вече в себе си то тогава може да пробваш.

Одобрена

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

11. Следните 3 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:

balcon (05-09-2023), Нерегистриран (1), ontar (10-09-2023)

12. 05-09-2023 22:37 #36 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 994
      Благодарили са му 45 412 Пъти в
      12 212 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Това, че форекс търговията не е така масова какро беше преди 10-15 години не означава, че е тръгнала да залязва, а че е преминала в по-зрял етап от развитието си. Факт е, че всеки сериозен бизнес рано или късно се окрупнява и кокошкарите и малките играчи биват изхвърлени и нежелани на пазара.
      Така и при форекс търговията. Във времената от преди 10-15 години бизнеса на брокерите беше див и слабо или никак регулиран и тези с малките депозити си бяха живи пилета за оскубване. Не, че и аз не бях тогава между същите тези полета.
      Сега част от брокерите са силно и прекомерно регулирани и нямат желание да се занимават с депозити от по 100-200 долара, щото заради един такъв депозит и последвало оплакване за някаква, обикновено несъществуваща некоректност могат да си навлекат безброй разправии с регулаторните органи.
      Другите брокери - тези с офшорките, вече не са толкова много и в повечето случаи са клонинги на регулирани такива и също нямат особено желание да се занимават с дребни трейдъри с малки изключения и тези изключения са предимно маркетингов подход отколкото някаква вероятна печалба.
      Та в
      общи линии е на залязване възможността за бизнес на дребните трейдъри, а не бизнеса като цяло. И за напред ще си работи пазара, ама достъп и перспектива ще имат хората с пари, в което не виждам нито нещо лошо, нито нещо ненормално - съвсем логичен процес при развитието на всеки бизнес. И който поне малко е запознат с световните бизнес процеси не би трябвало да е очуден и възмотен от тази реалност.
      Последна редакция от minkov : 05-09-2023 на 22:44
      Одобрена

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

13. Следните 8 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

balcon (05-09-2023), Нерегистриран (6), ontar (10-09-2023)

14. 06-09-2023 16:06 #37 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 249 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Последните месеци не ми остава много време за форума, но тази тема ми хвана окото и ще се включа с пост. Според мен пазара преминава през различни цикли, които в основна степен се влияят от политиките на централните банки, а именно лихвените нива и най-вече наличието на ликвидност вследствие на затягане или отпускане на монетарната политика.
      Последните месеци почти нищо не се случва, но това е функция и на периода от годината в който се намираме лятото винаги е такова. Това, което наблюдавам аз на база системите с които търгувам е че по скоро има цикличност при различните инструменти като всеки преминава и е преминавал пре различни периоди в които липсват движения и волатилност, след време дори години в някои случаи, нещата се променят и отново има движение.
      Привидната липса на интерес към форекс пазара по-скоро се дължи на затягането на режимите за регулация и отпускане на левъридж към дребните клиенти. Така или иначе знаем колко трудно се печели от пазарите и текучеството е голямо като много хора се отказват. Необходимо е да има постоянен прилив на нови желаещи, да забогатяват и правят несметни богатства от трейдинг, а това изисква активен и агресивен маркетинг. Брокерите, нямат възможност да наливат пари в това както преди, именно поради многото ограничения от регулаторите, както по отношение на маркетинга, така и по отношение на левъриджа, вече не е толкова доходоносно за тях.
      Друг момент, е че много от хазартните играчи привлечени от възможността за правене на бързи и лесни пари се насочиха към крипто и различните схеми там, които също изглеждат доста атрактивни, а и често са дори по-доходоносни, по добре и по агресивно рекламирани.

Одобрена

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

15. Следните 8 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (06-09-2023), Нерегистриран (6), ontar (10-09-2023)

16. 10-09-2023 15:27 #38 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от GeorgiRR Виж мнението
      Еуфорията от първите години отмина. Имам спомени когато в УНССто всеки втори бе форекс играч. Сега не знам дали е така.
      Аз лично не познавам нито един трейдър и като се върна назад в годините не помня дори да съм чувал за форекс, а какво остава да говорим за еуфория. Доколкото сега се запознавам с историята на форекса като бизнес съм чувал, че е стартирал след отпадането на златния стандарт някъде през 1976 година. Тогава още валутната търговия е била доста по-различна от сегашната и с много по-ниски дневни обороти. Имам предвид, че не е имало форекс платформи и търгуване с лостов ефект. След 1986 година се е появила вече възможността да се търгува с марджин и това вероятно е повишило интереса. Но най-големият бум на форекса е след 2000-та година, когато интернета става доста масова услуга и същевременно е била създадена метатрадер платформата.

Цитирай Първоначално написано от Fafa Виж мнението
      Стабилен Капитал можеш да намериш от много места.
      Не ми стана ясно откъде може да се намери стабилен капитал за форекс и дори си мисля, че това на практика е невъзможно поне за мене. Имам предвид, че съм на една малка пенсия, от която няма как да спестявам, защото и сега не ми стига за нищо. Нямам нищо освен дрехите на гърба си и по тази причина и кредит не биха ми дали. Не че се натискам, но все пак съм длъжен да кажа.

Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Това, че форекс търговията не е така масова какро беше преди 10-15 години не означава, че е тръгнала да залязва, а че е преминала в по-зрял етап от развитието си. Факт е, че всеки сериозен бизнес рано или късно се окрупнява и кокошкарите и малките играчи биват изхвърлени и нежелани на пазара.
      Това с регулирането не винаги е добре за клиентите според мене и ще дам пример защо мисля така. Ето сега аз искам да търгувам дори и малки суми и затова се насочих да си търся центов акаунт. Тия дни проучих много форекс брокери, които предлагат подобни услуги, но ударих на камък заради това, че живея в страна от ЕС. Точно най-рекламираните и с примамливи условия форекс брокери с центови акаунти се оказа, че не приемат клиенти от европейски държави. Говорих с повечето съпорти и бяха любезни хората, но със съжаление ми отказаха заради някакви регламенти и т.н. Форекс брокерите, до които имам свободен достъп не предлагат центови акаунти и ливъриджа им е 1 към 30. Често и искат минимален депозит от поне 100 долара, което е непосилно за мене. Казано директно уж живеем в демокрация, но на практика търпим много ограничения само защото сме европейци за разлика от повечето други нации. Ето още една причина еврото да пътува към дъното спрямо долара и други валути.

Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      Последните месеци почти нищо не се случва, но това е функция и на периода от годината в който се намираме лятото винаги е такова.
      Напротив доста неща се случват и дори са доста осезателни. Мога да спомена войната на първо място и на второ бунтът на природата, която с поредица от природни катаклизми напомня на човеците, че прекаляват с много неща. Иначе аз не визирам само лятото, а по принцип говоря за бавното и постепенно залязване на форекса като бизнес най-вече в категорията дребни трейдъри.

Одобрена

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

17. Следният потребител изказва благодарност на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (1)

18. 20-09-2023 11:47 #39 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Продължавам да се изненадвам от промените, които се случват във форекса в последните месеци. Пазарните движения стават все по-слаби и вероятно основната причина не е липсата на пари, а крайната предпазливост на трейдърите. Това се отнася за почти всички финансови инструменти и естествено за най-богатите участници на финансовия пазар. Всяка седмица чета анализите на поне няколко форекс брокера и повечето заглавия започват с "инвеститорите очакват.....". Все се чака някакво важно решение на Фед, ЕЦБ или друга централна банка и съответните изказвания по темата. Уж това ще даде ясна посока на пазара, но май става точно обратното - след всяко решение или изказване нещата стават още по-замразени ако мога така да се изразя. Факт е, че има война, светът вече не е същия, а природата все повече се бунтува. Това вероятно кара хората с много пари, от които зависят повечето движения на финансовия пазар да са много предпазливи. Дори на мене ми се струва, че долавям страх и на моменти лека паника. Имам предвид, че се случва за кратко време на валутния пазар да се поразмърдат котировките без ясна посока и след това всичко бързо заглъхва. Регулаторите (особено американските) станаха много подозрителни и действат силно рестриктивно. Например оная канадска фирма дето отпускаше пари на дребни трейдъри да търгуват с тях вече я опраскаха и е назначен синдик, който да раппредели останалите пари и имущество. Съответно този сегмент от финансовия пазар на практика замина в небитието и оня ден четох как втора фирма спряла да плаща печалбите на трейдърите, с които има договори. Има и други, които уж все още работят и твърдят, че тях този проблем не ги засяга, защото нямат регулация в Сащ. Беше сладък бизнес и някои хора (основно собствениците на такива фирми) направиха добри пари от това, но делаверата приключи и съм сигурен, че сриването на тези пирамиди ще откаже доста хора от практикуването на трейдинг.

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

19. Следните 2 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (2)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 25-09-2023 16:21 #40 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Освен това при всички тестове за подбор на мераклии не съм срещал случай някоя от тези фирми да се заинтересува от параметрите на стратегията, която се кани да търгува трейдъра, което ме навява на мисълта, че програмите са насочени точно към трейдъри, които нямат реално работеща стратегия и се очаква да се провалят бързо.

Няма да повярваш какво се случва в момента в този сектор на финансовия пазар, където удобно оперириха тези така наречени проп фирми. Онази канадска фирма на практика американския регулатор я закри и вече дори сайта й го няма. А множеството профили на въпросната компания в социалните мрежи са или спрени или просто е забранено да се коментира там. По този повод си мислех колко преходно нещо е финансовия пазар и как една водеща компания с десетки хиляди доволни клиенти и стотици милиони активи на практика може да изчезне за час и то напълно необратимо. Същото съм го виждал да се случва и с форекс брокери и това доказва колко несигурно е да се инвестират пари точно по този начин. Но специално исках да ти кажа, че останалите компании, които все още раздават пари за търгуване сега се държат все едно са ти чели коментара за стратегията. Не знам дали си чел, но интернет е залят от десетки оплаквания на трейдъри, които са минали успешно така наречените челинджъри (или както там правилно се произнася), но не получават така мечтания акаунт с многото пари вътре за търгуване. Причината е, че фирмите се сетиха да искат подробна информация от трейдърите с каква стратегия търгуват и за целта след успешното преминаване на всички проверки им насрочват интервю. Там доколкото разбирам ги поставят на кръстосан разпит каква им е стратегията на търговия. Тези които не я кажат не получават акаунт с пари, но не им се връща заплатената такса. Четох какво са обяснили фирмите - щом човека няма яснота по каква стратегия търгува значи друг (трето лице) го прави вместо него, а това не било коректно. Парите се давали на хора с ясни цели и публична стратегия. Има хора, които се оправдават, че не знаят добре английски или не са съгалсни да си дадат стратегията. Общо взето каквото и да се отговори цедката е много ситна и малцина я преминават доколкото се разбира от коментарите в интернет. Така че сега за тези фирми стана още по-благо, защото преди прибираха таксите само на провалените на първоначалните проверки трейдъри (които и тогава не бяха никак малко дори според официалните статистики). Все пак тогава имаше малцина печеливши хора, които правеха разходи на фирмите. Скоро четох как един подобен трейдър заявил теглене за над 200 бона (явно е със солиден акаунт) и му го отказали защото първо трябвало да даде интервю, а той не приел. Говори се, че въпросният печеливш трейдър вече е завел съдебен иск срещу фирмата, но как ще приключи всичко е рано да се каже. Та общо взето каквито и сътресения да има на финансовите пазари в накрая сметката я плащат трейдърите и то предимно дребните такива, защото богаташите едва ли се занимават да търгуват с привлечени средства от съмнителни компании. Пък нека някой пак да ми каже как при форекса всичко е наред.

Одобрена

ИнстаФорекс - прилична печалба, комфортни условия.

22. Следните 3 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (3)

+ Отговор в тема
    Страница 4 от 5 ПървиПърви Предишно ... 2 3 4 5 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти