• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Какво се случва с форекс в последно време? Може ли да се каже, че залязва?

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Какво се случва с форекс в последно време? Може ли да се каже, че залязва?

+ Отговор в тема
    Страница 3 от 5 ПървиПърви Предишно 1 2 3 4 5 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 21 до 30 от общо 46
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 27-08-2022 18:39 #21 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Моля, изберете категория: - Откажи
      ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Вероятно си много прав само в едно - че не съм запознат с обстановката на пазара. Отдавна съм спрял да обикалям от брокер на брокер, да чета рейтинги на брокери и да се интересувам кой брокер колко трейдъра е измамил. Не ми е интересна тази материя.
      Аз каквото търся от пазара вече съм го намерил.
      Радвам се, че ми призна правотата и благодаря за това. Аз лично не обикалям от брокер на брокер, а много чета в интернет по тази тема. Не ме интересува кой брокер мами и кой не, защото както казах моето участие на валутния пазар е с малки суми и съвсем спорадично. Влизам за час-два и обикновено бързо губя всичко, защото моят стил на търгуване е някакъв абсолютен хаос. Хем чета много за форекс и били трябвало да съм много добре подкован теоретично, но когато опра до практиката забравям всичко и действам така все едно съм си намерил парите на улицата. Напълно беотговорна работа, но това съм аз и докато съм жив няма опасност това положение да се промени. Понеже си написал, че си намерил каквото си търсил на валутния пазар, то аз мога да кажа, че съм в същото положение. В смисъл, че също намерих каквото търсих и то е някакво занимание тип хоби, в което да има адреналин и да е ми държи интереса почти непрекъснато. Щеше да е много хубаво ако и вземех да печеля и това хоби да ми носи положителни емоции, но за съжаление до момента не ми се получава. А основната притегателна сила на форексът са печалбите и парите. Може би това е една от причините този бизнес в момента да залязва що се отнася за дребните клиенти. Имам предвид, че е известно как огромен процент от участниците на валутния пазар губят редовно и в повечето случаи скоропсотижно фалират. Тоза факт няма как да ги задържа дълго време пред графиките и бързо губят ищак да търгуват. Ясно е, че на никой не му е приятно да губи постоянно. Аз например се задържах по-дълго във форекса, защото от една страна влагам много малки суми, които лесно и бързо губя и след това със седмици само гледам без да търгувам. От друга страна житейската ми ситуация ми освободи много излишно време, което запълвам като чета за форекс или гледам как мигат котировките. Затова на мене много ще ми липсва ако съвсем го спрат форекса и се надявам дори да стане това да не е скоро.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

2. Следните 10 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

semion (27-08-2022), Нерегистриран (8), kypa (23-02-2023)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 11-10-2022 08:47 #22 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      След като започна тази война между Русия и Украйна може да се каже, че валутната търговия страшно много се промени и тука не говоря само за засилената волатилност. Отделно се чувства голяма нервност на пазара и вероятно всички които търгуват го усещат осезателно това. Сигурно е, че тези които са заложили изцяло на американския долар не спират да печелят и това може скоро да не спре. Аз обаче съм много разочарован от това развитие на нещата не само защото непрекъснато губя. Загуби се нормалната динамика на валутния пазар и той стана крайно неравностоен в полза на една валута и това е американския долар разбира се. Аз не мога да проумея как в Европа допуснаха това да се случи и единната европейска валута да попадне в толкова незавидно положение. Ами на мене направо ми е жал като гледам колко безпомощно изглежда еврото спрямо долара и съвсем логично се опитвам да го подкрепя като купувам доста често. Това обаче в момента се оказва много грешен ход и затова не спирам да губя. Това обаче е най-малкия проблем, защото истината е, че аз намирам форекса за тотално разбишкан ако мога така да се изразя. Няма го вече този ритъм на движенията на валутните двойки, който радваше очите ми. Дори не мога да го обясня, но на практика сядайки пред графиките като видя какво е положението направо ми се губи всякакво желание за търговия. Не знам на какво мнение са другите трейдъри, но аз си мисля, че е редно от Европейската Централна банка да вземат отношение и дори най-правилно ще е да интервенират в подкрепа на еврото срещу долара. Както го направиха от ЯЦБ, които рядко се намесват и уж нямаха нищо против евтината японска йена, но явно и на тях им писна. От Федералния резерв не стига, че вдигнаха доста пъти лихвата, но всеки ден поне двама-трима не спират да навиват как трябва още да се покачват и то с много лихвените проценти. В същото време от ЕЦБ не се чува ни вопъл, ни стон, което е направо не само отчайващо, но и говори за пълен отказ за контрол на кризата с еврото. А тя е осезателна откъдето и да я погледне човек. В тая бъркотия на валутния пазар дори на демо сметка вече не ми е интересно да търгувам честно да си призная.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Започнете да печелите пари с ИнстаФорекс.

5. Следните 12 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (11), kypa (23-02-2023)

6. 11-10-2022 11:14 #23 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      balcon
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      balcon не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите Аватара на balcon
      Начислени плащания
      1,652.35 USD
      Благодарности
      8 527
      Благодарили са му 14 261 Пъти в
      3 218 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      Аз не мога да проумея как в Европа допуснаха това да се случи и единната европейска валута да попадне в толкова незавидно положение.
      Аз си спомням когато американският долар се търгуваше за 1.25 лв. за долар, помня го и като беше 2.20 лв. за долар - това за период от около 20 г. Сега курс купува по бюрата е 2.00 лв. за долар. Това са пазарни цикли, които отнемат години, но по-важното е какво можем да измъкнем от пазара в момента. И доларите, и еврото са хартийки без покритие, но въпреки това са законни платежни средства, тъй като от FED и ECB контролират емисиите им. Ние в големите игри няма как да се набъркаме. Важното е да има движение на котировките, които да се опитаме да предугадим. След време палачинката ще се обърне.
      Толкова ли е лошо еврото да е по-евтино от долара? Зависи от гледната точка. Ако съм европейски турист, който посещава САЩ или си пазарува американски стоки онлайн - ще чувствам, че губя. Преди години на мой познат, който живее в САЩ му се струваше малко да му дават само 1.35 лв. за долар като се прибираше у нас. Сега е по-доволен. Но за всички търговци, които се стремят да продават европейски стоки на американския пазар, ниското евро е добре дошло. Насърчава се търговията, увеличават се производствата, трупат се печалби, но само на теория и само в определени сектори. Дали случайно, дали нарочно, дали заради невидимата ръка на пазара не всяко едно производство е в състояние да се възползва от ниския курс на еврото. Заговори се за проблемите на огромни концерни като BASF, които трудно намират енергийни източници - основен компонент в техните производства. Други сектори бяха засегнати от нарушените вериги за доставки на чипове например. Клиентите на нови автомобили на популярните европейски марки по света сега са принудени да чакат с месеци на опашка за доставка на нови автомобили.
      Какво промени силния долар и слабото евро у нас - май не много засега. Ние кой знае какво не произвеждаме, че да очакваме да спечелим от продажби в долари. Единствено продавачите на имоти бързо се ориентираха и вече цените, на които продават са в лева, а не в евро. Ослушват се, но скоро скоро можем да видим и цени на имоти в $ както беше в началото на 90-те.
      ... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
      Одобрена

Преминете към ИнстаФорекс и печелете.

7. Следните 18 потребители изказват благодарности на balcon за полезния пост:

minkov (11-10-2022), Нерегистриран (14), ndimitrov73 (11-10-2022), ontar (15-11-2022), kypa (23-02-2023)

8. 15-11-2022 10:20 #24 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Това което се случваше с еврото и златото до съвсем скоро време беше направо отчайващо. Такава силна доминация на една валута над всички останали валути и финансови инструменти хич не беше на добре. Това ме караше да си мисля, че валутната търговия залязва меко казано. Трябва да има някаква равнопоставеност между различните валути нещо като взаимен контрол ако мога така да се изразя. За да стане по-прегледно какво имам предвид бих дал за пример българския футбол, който последните години никакъв го няма. Основната причина е, че на практика в националното първенство има само един отбор без никаква конкуренция от останалите. Радвам се, че при валутната двойка евро/долар вече сме над паритета и ръста продължава. Същото е и при златото и там дори вече упорито се говори за обръщане на тренда. Виждам и колко много падна доларовия индекс. При останалите валутни двойки и финансопви инструменти не съм наясно какво е положението, защото изобщо не ги следя. Биткойнът продължава да изглежда зле спрямо американския долар, но там причините са съвсем други и този спад не се дължи на силата на щатската валута. Не знам колко още ще падне долара, но моите анализи специално при валутната двойка евро/долар ме карат да очаквам цена от 1.1400 и нагоре. Сигурно ще е нужно повече време това да се случи, но няма за къде да бързам и ще изчакам. Чувал съм, че в края на година еврото винаги поскъпва спрямо долара и се надявам това да се запази като тенденция и през следващите месеци. Ако още малко цената при евро/долар се беше задържала под паритета мога да кажа, че бях на косъм да захвърля всичко и да се откажа от форекса. Просто защото както казах по-нагоре толкова доминиращ долар вече беше прекалено и обезсмисляше основните принципи на валутната търговия.

Одобрена

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

9. Следните 7 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

kypa (23-02-2023), Нерегистриран (6)

10. 23-02-2023 19:36 #25 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Това което става с форекса последните месеци е, че хора като мене търгуващи с дребни суми сме на практика аут. Просто не може да се печели вече от валутна търговия ако нямаш солидна сума в сметката си. Най-фрапиращо това се забелязва при форекс брокерите особено при тези, които са регистрирани в офшорни зони. В смисъл, че за 3-4 месеца рейтингите на стабилни преди форекс брокери излязоха на червено и рядко в последните коментари за тях може да се срещне нещо позитивно. Жалко е това, но ги удари жестоко кризата и основната причина е, че повечето такива компании са с руско участие или капитали в тях. Вината всичко това да се случва всъщност е комплексна. Покрай войната в Украйна има жестоки финансови санкции срещу руския бизнес и от една страна той се опитва да кешира и да се спасява както намери за добре. От друга страна вече е почти невъзможно да се работи с такива брокери, защото банките, официалните картовите оператори и останалите платежни системи ги избягват и няма как да се депозира или тегли. От трета страна кризата отказа много хора и фирми от форекса и логично клиентската база на брокерите се сви драстично. Да не пропусна и хората, които чуят ли, че нещо е руско бягат с 200 километра в час от него. Има все още сериозни и регулирани брокери в Европа, но там важат жестоки ограничения и максималния ливъридж е 1:30 и аз с моите 30-50 долара няма смисъл да се регистрирам изобщо, защото дори не мога да отворя сделка с 0.01 лота обем. Имах сметки (предимно центови) в брокери с офшорна регистрация и съответната регулация и бях сравнително доволен от тях и дори се е случвало макар и адски рядко дори да тегля без проблем. Сега е направо страшно, защото както и по-нагоре написах е почти невъзможно да се депозира или тегли поради рязко орязаните опции за това. Например ако е зададена възможност за теглене с някакви криптовалути то има условие за минимална сума от поне 50 долара и нагоре, което при мене трудно би се получило. Отделно отзивите за тези брокери са все отрицателни и повечето хора плачат, че не могат да си изтеглят парите. Всичко това много бие по репутацията на форекса като бизнес и потвърждава моите наблюдения, че този отрасъл просто върви към пълен разпад. Ето сега идва нов месец и аз ще имам свободни 40-50 долара за форекс, но на практика не мога да намеря сигурен брокер, в който да ги внеса. Всички брокери, покриващи моите скромни възможности вече са в графата неприемлив риск за съжаление.
      Последна редакция от ontar : 23-02-2023 на 19:50
      Одобрена

Авторът на тази публикация търгува с ИнстаФорекс. Защо не се регистрирате?

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

11. Следните 7 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

kypa (23-02-2023), Нерегистриран (6)

12. 23-02-2023 23:12 #26 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      kypa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      kypa не е на линия
      Централна банка
      Suka Mengoceh

kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите Аватара на kypa
      Начислени плащания
      31,523.51 USD
      Благодарности
      235 416
      Благодарили са му 74 322 Пъти в
      22 961 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey7,
      X
      Т. нар. форекс днес няма решаващо значение за световните процеси, поради което не можем да очакваме същата волатилност и добре структурирани движения както през годините около и непосредствено след 2009, когато т. нар. SEPA (Single Euro Payment Area) беше създадена и пусната в експлоатация, при което големи суми парични средства, използвани за разплащане и поддържане на ликвидност трябваше да станат от долари на евро.

Качеството на пазарите от гледна точка на средностатистическият анализиращ графики спекулант е пряко свързано с т. нар. реална търговия, която се извършва на тях - количеството актив, който бива купуван и/или продаван заради нуждата от него, а не заради по-късна продажба или покупка със спекулативна цел. Т. нар. реален обем трябва да бъде изтъргуван без значение възможността за спекулация. За спекулативния обем такива задължения не съществуват.

В историята на човечеството тази роля са изпълнявали най-различни видове пазари - грудки на лалета в Холандия, подправки и слонски бивни от Африка и Азия, акции на корпорации, селскостопанска продукция, суровини и горива, ценни метали, а в последно време и най-новото попълнение - криптографски валути, предавайки през годините един на друг водещата роля. За да бъде щастлив трейдърът (или трейдърката) следва да разглежда кои пазари са актуални в момента и да се включва в най-обилно търгуваните от тях.

Повечето от тук присъстващи съфорумци сме попаднали в примката на спекулативната търговия по време, когато най-актуалните пазари бяха тези на държавно издавани валути, поради което търгуването им става част от нашите навици и много от нас въобще не се замисляме, че съществуват много други пазари, на които по една или друга причина може да имаме значително по-големи шансове за успех. А основната и най-често причина за такива завишени шансове е по-голямата надеждност на техническия анализ, когато се извършва в условия на търговия в особено големи размери на най-активните пазари, гарантирана ежедневно и почти ежечасно от икономически субекти, които искат, не искат трябва да използват пазара за извършване на някакъв друг вид основна дейност. Към момента това са пазарите на горива, по-точно суровини за тях, както и някои криптографски валути, а в близко бъдеще актуални може би ще станат някои ценни метали и, за съжаление, земеделска продукция в т. ч. "нови видове храни".
      Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
      Одобрена

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

13. Следните 7 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:

ontar (24-02-2023), Нерегистриран (6)

14. 03-09-2023 20:13 #27 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      В момента се случват едни събития, които може наистина да доведат ако не до залез на форекса, то до доста резки промени. От известно време се появиха едни фирми, които спонсорират дребни трейдъри срещу сравнително приемливи такси. Например срещу 300-500 долара човек може да добие право да управлява акаунт с 50 000 долара в него. Това са добри пари и дават шанс и на хора с малки финансови възможности да търгуват на валутния пазар. Всъщност последните няколко месеца тази ниша във финансовия бранш доста се разви. Моите наблюдения са, че тези фирми предлагащи капитал за управление станаха наистина много и това е така, защото има хиляди хора желаещи да търгуват по този начин. Има много материали по темата и дори скоро попаднах на няколко видеа от смятани за сериозни финансови анализатори, които хвалят този подход за намиране на пари за търгуване и твърдят, че това е бъдещето на форекса. Всичко изглеждаше много розово до петък 1 септември, когато американски финансов регулатор (не му помня името) блокира работата на една канадска компания. Няма да навлизам в подробности, но само ще кажа, че тази фирма е една от водещите в бранша и благодарение на нейните програми и пари хиляди трейдъри търгуват и печелят. Сега сайтът на компанията е спрян, платформите за търговия не работят и банкови сметки с милиони долари в тях са блокирани. Тия няколко дни се върти доста оживена дискусия по темата в интернет, защото явно доста хора са засегнати и има голяма опасност да изгорят с пари. Факт е, че този бизнес с отпускане на пари за търгуване изглежда не е добре уреден по отношение на регулациите. В смисъл, че тези компании печелят доста пари, но как плащат данъци и такси и дали изобщо го правят е доста неясен въпрос. Интересното е, че голяма част от фирмите в този финансов сектор сега декларират как при тях всичко е наред и по този начин се надяват да привлекат отпадналите от канадската компания клиенти. В същото време се прокрадват мнения, че това е краят на този вид бизнес и всички подобни фирми ще фалират, защото са нерегулирани и работят като пирамиди. Нещо като така наречената Понци-схема - десетки хиляди плащат някакви такси за участие, за да може малък процент трейдъри да печелят. Темата е дълга и затова няма да мога да я изчерпя в един коментар.

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

15. Следните 11 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (11)

16. 03-09-2023 20:52 #28 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Не бих ги нарекъл точно пирамиди тези фирми, обикновени измамници може да се назоват спокойно.
      Самата идея, че трябва да платиш една малка такса за да ти дадат едни големи пари на разположение звучи много сходно с така наречените нигерийски измами, дето ей сега ще ти преведат едни двеста милиона, ама първо да им изпратиш 300 долара, че им трябвали за банкови такси и други разходи по прехвърлянето.
      От там нататък условията са такива, че реално виждаш едни големи пари в акаунта, но на практика си ограничен в търговията така, че можеш да търгуваш с една много малка част от тях и отделно от това други ограничения, които почти сигурно след сравнително кратък период те изхвърлят от съответната програма. Практически изгаряш с една такса и загубеното време в усилия да се добереш до заветния акаунт.
      Самата идея за първоначалната такса би трябвало да откаже всеки който разсъждава трезво и логично.
      Освен това при всички тестове за подбор на мераклии не съм срещал случай някоя от тези фирми да се заинтересува от параметрите на стратегията, която се кани да търгува трейдъра, което ме навява на мисълта, че програмите са насочени точно към трейдъри, които нямат реално работеща стратегия и се очаква да се провалят бързо.
      Един истински инвеститор, преди да вложи каквито и да е пари задължително ще прояви интерес как точно ще се управляват и в какво ще се влагат, със сигурност ще се интересува от опита на този който ще управлява инвестицията и кави са били резултатите при натрупването на този опит.
      При тези фирми това го няма, което задължително ги нарежда при измамниците.

Одобрена

ИнстаФорекс – всеки може да печели.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

17. Следните 11 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Нерегистриран (9), ontar (04-09-2023), balcon (05-09-2023)

18. 04-09-2023 10:04 #29 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Не бих ги нарекъл точно пирамиди тези фирми, обикновени измамници може да се назоват спокойно.
      Самата идея, че трябва да платиш една малка такса за да ти дадат едни големи пари на разположение звучи много сходно с така наречените нигерийски измами, дето ей сега ще ти преведат едни двеста милиона, ама първо да им изпратиш 300 долара, че им трябвали за банкови такси и други разходи по прехвърлянето.
      От там нататък условията са такива, че реално виждаш едни големи пари в акаунта, но на практика си ограничен в търговията така, че можеш да търгуваш с една много малка част от тях и отделно от това други ограничения, които почти сигурно след сравнително кратък период те изхвърлят от съответната програма. Практически изгаряш с една такса и загубеното време в усилия да се добереш до заветния акаунт.
      Самата идея за първоначалната такса би трябвало да откаже всеки който разсъждава трезво и логично.
      Освен това при всички тестове за подбор на мераклии не съм срещал случай някоя от тези фирми да се заинтересува от параметрите на стратегията, която се кани да търгува трейдъра, което ме навява на мисълта, че програмите са насочени точно към трейдъри, които нямат реално работеща стратегия и се очаква да се провалят бързо.
      Един истински инвеститор, преди да вложи каквито и да е пари задължително ще прояви интерес как точно ще се управляват и в какво ще се влагат, със сигурност ще се интересува от опита на този който ще управлява инвестицията и кави са били резултатите при натрупването на този опит.
      При тези фирми това го няма, което задължително ги нарежда при измамниците.
      Преди да ти отговоря по-детайлно ще кажа защо свързвам тези фирми с темата за залязването на форекса. Може и да греша, но според мене се случват неща, които ще извадят дребните играчи от валутната търговия и тя ще остане достъпна само за големите банки и фондове. Регулаторите в Сащ направиха всичко възможно да спрат развитието на криптовалутите и сега добре се вижда колко зле е положението на криптопазара. В момента се реже и възможността на дребните трейдъри да търгуват с привлечени средства като се затварят така наречените фирми-спонсори. А то на практика с малки суми да се участва във форекс си е търсене на късмет и дори хазарт и това много пъти и в различни теми сме го дискутирали. В интерес на истината аз също се канех да си купя акаунт от 50 000 долара и за целта си спестявах пари, но последните събития ме изпревариха и отказаха. За първи път моето търпение, което уж никак го нямам ме спаси, защото ако бях избързал и инвестирал в този бизнес сега щях да съм много лошо изгорял. Няма да правя квалификации на тези фирми, но ще кажа, че техните създатели и собственици са явно хитри и предприемчиви и са се възползвали от липсата на регулаторна рамка за този бизнес поне до този момент (както е при криптото между другото). Въпросните компании не са нито форекс брокери, нито банки или друг вид финансови посредници, не са и фондове и затова на практика не подлежат на регулации и никакви закони не ги ловят. А такси има и това е нормално, защото тези компании трябва да печелят от нещо. Може би там е измамата, че обещават на всички трейдъри, че ще ги направят богати. Обаче ако всички участващи под шапката на дадена фирма трейдъри печелят, то тя откъде ще ги вземе тези пари и как ще се самоиздържа? Много хора съзнават, че тука има нещо гнило, но все пак се включват с надеждата, че ще успеят да дръпнат някой лев отгоре. А иначе все пак има хора, които с разумна търговия се задържат с години на този пазар и печелят добре. Аз поне съм попадал на доста подобни коментари в интернет и съм склонен да им вярвам, макар че винаги има и много фейк инфо. Ако питаш защо мислех да се включа с 300 долара ще ти кажа веднага. Давайки тези пари щях да получа 50 000 долара акаунт и там мога да загубя 2500 долара за един ден. Съгласи се, че има значение дали разполагаш с 300 или с 2500 долара за форекс. Това с липсата на стратегия не се отнася за всички фирми и съм попадал на такива, които имат маса изисквания като например да не отваряш сделки с повече от един лот обем и винаги да имаш задължителен стоп покриващ до 2% загуба от средствата в акаунта. Имах време да правя детайлни проучвания на този бизнес модел и мога да кажа, че има такива компании с доста рестриктивни изкисквания, които явно са наистина сериозни. Ще се учудиш ли ако ти кажа, че точно те обаче са с най-нисък рейтинг сред хората и дори има такива, които спряха дейност? А причината е ясна и проста - хората не им зе занимава с нещо трудно и сложно и си влагат парите там където е видимо лесно и без тежки условия. Точно в тази насока се разви този бизнес и се нароиха фирми, които обещават бързи печалби и едва ли не лесен живот, но явно голяма част от тях са наистина пълни мошеници. Дори бях свидетел как един младеж с много почитател и в Тубата първо правеше ревюта на подобни проп фирми, а след това реши да си създаде своя собствена. Факт е, че я направи и в момента тя е доста популярна. Младежът спря да се изявява в Ютуб, но дали още е собственик на компанията или я е продал честно казано не знам. Давам го като пример как лесно се отваря подобна фирма. Важно е да се направи лъскав сайт за да привлече клиенти и вероятно да имаш малко начален капитал. Друго като разрешителни и лицензи на практика не е нужно. Те повечето подобни компании дори не са обявили адрес и телефон и за контакти имат само имейли и евентуално чат и страници в социалните мрежи. Както се казваше в един полупярен филм - парите са навсякъде и само чакат да ги събереш. А иначе преди време гръмна една популярна австралийска компания, която се оправда с тамошния регулатор. Сега става случката с канадците и човек се замисля дали това не е повод на собствениците да дръпнат кепенците и да кешират. Казвам го без да съм сигурен, че е точно така, но повечето коментари в нета водят в подобна посока. Видяхме добре какво стана с десетки големи криптоборси по цял свят и много пъти сме го обсъждали. Явно хората стават все по-алчни и това ще затрие форекса и изобщо човечеството за съжаление. Наистина го казвам с голяма болка, защото ми допада този бизнес, но виждам как безвъзвратно запада.

Одобрена

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

19. Следните 13 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (13)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 04-09-2023 12:16 #30 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Elsup
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Elsup не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Аватара на Elsup
      Начислени плащания
      246.23 USD
      Благодарности
      3 966
      Благодарили са му 5 946 Пъти в
      1 835 Поста
      Съвсем нормално е в момента пазара да е нестабилен защото последните няколко години след пандемията и войната като цяло икономиката в цял свят стана доста нестабилна. Всеки ден излизат новини и това също влияе на форекс търговията. В този момент трябва да се търгува умерено с малък процент от капитала и да се следят постоянно новините. Разбира се много хора пропускат тези важни моменти и само защото случайно са попаднали на печеливш тренд и са направи някой долар така почват да отварят рискови сделки с целия наличен капитал по сметката. Разбира се и аз често правя така но разликата при мен е че не рискувам парите си в реални сметки. Мисля че в момента пазара не е подходящ за начинаещи трейдъри тръгнали с голямата кошница да печелят пари. А за брокерите там трябва много внимателно да се четат условията и да се проверяват мненията на други потребители преди да рискуваш парите си. Мисля че единствения начин за печалба в този момент е наистина да откриеш добра стратегия, което да я изпробваш известно време на бонус сметката и ако постигнеш добра печалба чак тогава да рискуваш с пари на реалните пазари. Няма как да реализираш големи печалби с 50 долара, това е невъзможно. Но ако се придържаш към печалба от около 10 процента на сделка тогава може и да имаш успех. Също така е хубаво да се избягват валутни двойки с голяма волативност защото шанса да фалираш почти веднага е огромен. Разбира се всичко това на думи е много лесно, но на практика често се дъним поради липса на търпение най-вече. За добра сделка трябва да се изчака подходящо време за отваряне и май точно в това грешим повечето начинаещи трейдъри.

Одобрена

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

22. Следните 6 потребители изказват благодарности на Elsup за полезния пост:

Нерегистриран (6)

+ Отговор в тема
    Страница 3 от 5 ПървиПърви Предишно 1 2 3 4 5 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти