Няма смисъл да се обзалагаме, защото всичко зависи от това какво ще решат хората в последния момент и те ще определят кой печели и с колко процента. Ако съдя по себе си вероятно доста хора до последно ще се колебаят дали изобщо да отидат да гласуват и ако го направят за коя партия да натиснат в машината. Много е възможно да имаме нов рекорд по ниска избирателна активност. В същото време аз не приемам твърденията на разни политици и експерти поизбори, че хората са се изморили от гласуване. Това дори звучи смешно, защото самият процес на даването на вот е нещо лесно и дори приятно бих казал. Обаче съм по-скоро съгласен, че повечето хора в България се отегчиха от непрекъснатото политическо боричкане между партиите. Егото на повечето лидери на партии и други формации ни идва малко в повече. А относно резултатите от социологическите проучвания, които сочат Герб като победител не знам какво да си мисля. От опит знам, че понякога познават много точно, а друг път грешат и затова нека изчакаме истинските резултати.
Ами то и сега е точно такъв принципът на разпределение на държавните субсидии за политическите партии, които са спечелили над един процент от гласовете на парламентарните избори. Всяка партия получава определена сума за брой гласове. Мисля, че беше 8 лева за действителен глас ако не греша? Значи тези хора, които не са гласували на парламентарните избори не плащат нищо на партиите ако мога така да се изразя.
Знам какво имаш предвид, но мога да ти кажа, че в момента лидерите на партия Герб се държат най-адекватно на ситуацията. Никога не съм гласувал за Борисов и неговата партия и едва ли някога ще го направя, но на фона на аматьорщината от тези новите хората на Бойко са като професори. Мога да кажа, че преди ми беше писнало да гледам едни и същи политически фигури по цял ден по телевизиите и ги смятах за абсолютни калинки както беше модерно да се казва. Обаче като дойдоха Кирил и Асен и отвориха торбите с лъжите то направо си стана страшно и Остап Бендер пасти да яде пред тях. Това е лично мое мнение, но ако пак спечелят от Промяната и сформират някоя велика коалиция с Българската социалистическа партия или там каквото е останало от нея вероятно ще ни чакат много тежки времена и дано се окаже, че не съм прав