Какъв е източника на инфото, за гледах разни интервюта на Майкъл Сейлър в които се кълне, че няма да продава. Разбира се нему вярвама особено, но все пак.MicroStrategy са продали Биткойни за 103 милиона долара при падането на Биткойна под 21 000$.
Това обяснява защо Биткойн е надолу днес с 7% докато всички останали крипто правят големи ръстове.
Също може да означава, че може би обрахме дъното. Ще знаем със сигурност утре след заседанието на Фед
Колкото до догито, еми то си е шиткойн от всякъде, без нищо смислено зад гърба си и без фундаментална стойност. Токеномикса му е трагедия, не ограничен съплай, мим койн, китове разни. Честно казано твърде скъпо е и сега, ако питаш мен трябва да е няколко страници по назад в списъка на коинмаркеткап.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Three Arrows Capital, фонд инвестиращ в крипто валути обяви, че ще разпродава активи.
Babel Finance, крипто борса, обяви, че спира тегленията под каквато и да е форма.
И въпреки тези новини, криптото не мърда. Дали не стигнахме дъното?
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Може би още не са започнали да разпродават или вече са продали каквото имат и това го натискаше така BTC. По трафика се виждаше как се продава солидно. Другият вариант е да има много деменд на тези нива и да абсорбират мечият натиск.
Аз имам покупки на тези нива при Cardano, като съм готов да купя и още при подходящ сигнал. Може би ще чакам да видя още малко спад , за да имам по добра средна цена.
Не каза от къде е информацията, че Майкъл Сейлър продава?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Има още на къде да пада до едни 11-12 к може да видим.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Не мога да я намеря отново тази информация, което означава, че е била фейк.
Ще направя списък с крипто фирми с финансови затруднения в момента.
Terra Luna - На практика фалирала пирамида
Three Arrows Capital - Фонд инвестиращ в крипто и продава активи
Babel Finance - Крипто Борса спряла всякакви тегления
Celsius Network - Крипто мрежа за предоставяне на заеми във фиатни пари срещу залог крипто, спряла всякакви тегления
BlockFi - Крипто мрежа за предоставяне на заеми, опитваща се да набере капитал в момента, но никой не иска да и предостави такъв дори при 80% отстъпка от пазарната оценка на компанията.
(Ако не беше зима всеки щеше да се натиска да им дава пари.)
За сега дребни риби със затруднения. Въпроса е да не изгърми някоя от големите риби.
Ключови за мен да дните до следващото заседание на Фед. Ако до тогава не започнат да излизат лоши данни за американската икономика, ще видим ново вдигане на лихва с 0,75%. Още едно обещание лихвата да гони 4%. Още един силен натиск надолу. Цена на Биткойн от 15-16 000$.
Да не забравяме и, че наближава края на тримесечие и на шестмесечие. Ако балансовите отчети трябва да се оправят за пред инвеститорите, защо да не видим още малко разпродажби.
За мен лично вече има доста атрактивни цени по позиции които следя - Чейнлинк, Хелиум, Кардано, Солана, но как да купя в предвид на вече написаното от мен. А трябва да си взема Лайткойните и Соланата поне обратно.
Махнах ги няколко дни преди Фед на доста по-ниска цена от която ги купих. За да има смисъл от цялото упражнения, то трябва да си ги взема обратно дори на още по-ниска цена.
След зимата идва пролет. Въпроса е кога точно ще настъпи пролетта.
Доста хора са си разпродали криптовалутите и специално биткойните ако се вземе предвид къде беше стигнала цената и къде се намира в момента. Днес е 12 ден на спад при биткойна, което може да се окаже рекорд поне на пръв поглед. Беше пробито и 20 000 долара нивото, което изглеждаше като много стабилна подкрепа. Сега е съвсем възможно това да се превърне в съпротива, която да пречи опитите за ръст. Забелязвам, че след този силен спад вече е все по-трудно да се организира каквото и да е трайно покачване на цените на криптовалутите. Много пъти съм си мислел колко ли пари бяха загробени в тези високо рискови финансови инструменти (всъщност не знам дали е правилно да ги наричам така). Сигурно има хора и компании, които са се възползвали от тази криптоистерия и са спечелили добри пари, но по-вероятно е изгорелите да са в пъти повече и това е наистина много жалко. Без да се правя на герой, но и аз позагубих от неуспешни опити за скалпиране с биткойни. Верно е, че бяха смешни суми, но загубата винаги горчи както и да се опитваме да се оправдаем.
Защо точно при тези нива смяташ, че ще се спре пропадането на биткойна? Аз например си мисля, че ако се стигне до такива цени няма как да не се изкушат да тестват подкрепите около 10 000 долара, а може и по-надолу, защото паниката ще се засили.
Абе то по принцип идва и пролет после идва горещо лято дори, но това сравнение със сезоните може да не е съвсем удачно когато става дума за толкова рисковани и бих казал странни финансови инструменти каквито са криптовалутите. Ясно е, че не трябва да се бърза със закриването им, защото това вече се е случвало в миналото и те се възродиха и цената им стигна до небесата на практика. Аз обаче си мисля, че биткойнът, а и останалите криптовалути бяха гласени за редовно разплащателно средство, което едва ли не да замени фиатните пари. Там бяха големите надежди и се изтъкваше колко голямо предимство имат криптото. Само че нещата почнаха да се променят и се оказа, че тези очаквания са били доста пресилени или поне на мене така ми се струва.
![]()
Опитвам се да намеря новина която е свалила Биткойн на 17 600$.
За сега единствено намирам, че фикса на MIM се е сринал нощес до 0,91 цента, но в момента вече възстановява до 1 долар за 1 МИМ.
Магически Интернет Пари или Magic Internet Money е монетката на компанията Абракадабра която също се занимава с предоставяне на заеми.
То не е задължително да има конкретна новина за да пропадне цената. Вече криптото е на такива нива, че може да си пропада и без новини - 10к долара за биткойн изглежда съвем възможна.
Нивата на които се намира сега биткойна, а и повечето други криптовалути са точно там където започна големия ъп от 2020 година.
Ако гледаме седмична графика се вижда, че повечето криптовалути са образували класически деоен връх и са на линията, която ако бъде пробита може да се стигне и до четири цифрени цени на биткойна.
От една страна това ще са големи загуби за инвеститорите, особено дребните такива ще бъдат тотално разорени.
От друга страна миньорите ще са тотално на загуба и или таксите за трансфери ще скочат неимоверно много или ще съществува реален риск от разпадане на мрежата поне на крипто валутите базирани на алгоритми за изчисления, какъвто е биткойна.
Те миньорите вече са на доста голяма загуба един път заради ниската цена и втори път заради много по-високите цени на енергията.
За някои от криптовалутите, които не изискват много енергия спада на биткойнаможе и да им се отрази положително, защото благодарение на ниските такси, ниската цена и бързите трансфери може да се окажат предпочитани в гражданския паричен оборот, включително и в търговията, каквото всъщност е и предназначението на крипто валутите. За много дълъг период те бяха само спекулативен инструмент благодарение на постоянно растящата си цена и голяма волатилност.
Ако криптото не започне пак да изпълнява основното си предназначение - бърз и евтин начин за пренасяне на стойност, не го чака нищо хубаво в бъдещето.
В случая според мен предимство на пазара ще имат умерено централизираните монети, а тези с пълна децентрализация ще се окажат неконкурентноспособни да поддържат интереса на потребителите.
Нерегистриран (7), gambletrade (19-06-2022), ndimitrov73 (19-06-2022), REDA (20-06-2022), kypa (21-06-2022)