Новината за посещението на Нанси Пелоси вече излезе и по CNN, но пазара изобщо не реагира. Солана, Лайткойн, Етериум - нищо не мърда. Биткойн си стои над 23 000 долара.
Аз очаквах силни сривове при подобни новини, но явно нещо пак не съм разбрал.
Новината за посещението на Нанси Пелоси вече излезе и по CNN, но пазара изобщо не реагира. Солана, Лайткойн, Етериум - нищо не мърда. Биткойн си стои над 23 000 долара.
Аз очаквах силни сривове при подобни новини, но явно нещо пак не съм разбрал.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Струва ми се, че ще има лека паника при индексите преди затваряне на борсите.
Ако някой още не е избягал от криптото, то да бяга според мен.
И Атом, и Солана, и Матик са на доста по-ниски цени от тези които ги махнах, но не ми се купува при тези новини.
Госпожица Нанси Пелоси не се знае как ще се прибере при положение, че въздушното пространство на Тайван е затворено.
Китайската Народна Армия започва учение всеки момент. Вече доста чакам с обратни покупки на крипто, но се налага.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Майкъл Сейлър са го освободили от поста Изпълнителен директор.
Очакваше се. Няма как да купуваш постоянно върхове и да се задържиш на такава позиция.
Тази новина я тълкувам също, че може би стигнахме дъното, а Майкростратежи ще оцелее.
https://blockworks.co/microstrategys...uying-bitcoin/
Нанси Пелоси току що е напуснала Тайван. Аз обаче все още няма да купувам. Притесняват ме нещата които съфоромеца КВ пише за Солана в съседната тема.
И отново се изненадвам на пазара. Такъв голям хак на 9-та крипто мрежа по пазарна капитализация, а пазара го е ударил на оптимизъм.
И на мен не мине много ясен този оптимизъм, но пазар, ходи го разбери. На мен ми сетрува бича такава ситуация но да видим няма ли да реши пазара изведнъж да мре. Може би няма толкова селл натиск в действителност, въпреки че аз бих се спасявал с 200 от Солана. Хака се състои от някакъв експлойт който извлича сииф фразите на портфейла и хакера придобива контрол. Страшна работа your keys...not your coins. Очевидно не работи с хардуерни портфейли тъй като там сиид фразите са криптирани на него.Нанси Пелоси току що е напуснала Тайван. Аз обаче все още няма да купувам. Притесняват ме нещата които съфоромеца КВ пише за Солана в съседната тема.
И отново се изненадвам на пазара. Такъв голям хак на 9-та крипто мрежа по пазарна капитализация, а пазара го е ударил на оптимизъм.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Дали тази така наречена криптозима вече не свърши или на мене просто така ми се струва. Факт е, че всички криптовалути доста се отдалечиха от дъното си и може да се каже, че постепенно се възстановяват. Аз следя предимно биткойна и той доста поскъпна и не знам дали може да се говори за обръщане на тренда или още се води някаква корекция на спада? Все пак се забелязва някакво успокояване на цената и дневните движения се въртят в рамките на 500-600 долара от горна най-висока до долна май-ниска точки, а сигурно има дни когато този рейндж е още по-тесен. Може би и ваканцията си оказва своето влияние за това стесняване на движенията при криптовалутите и биткойна. Все пак като новини не може да се каже, че положението се е успокоило и за напрежението в световен мащаб няма никаква почивка и дори на моменти става все по-напечено. Дано тия военнолюбци не ни натресат някоя трета световна война, че това вече ще е краят. Малко са ни останалите кризи ами и това ще е вече прекалено. Относно търговията с криптовалутите аз взех неочакваното решение да се включа на този криптопазар. Доста странно е да го направя точно в този момент, когато съм още съвсем бос по тази материя. Обаче покрай валутните двойки, златото и индексите нещо взе да ми става скучно и причината основно е в това, че нещо все губя там. По принцип е прието да се казва, че липсата на успех в дадена област би трябвало да води до амбиция човек да се учи по-усилено, за да почне да жъне победи. При мене обаче тази максима не важи и честно казано предпочитам да сменя за известно време мястото, където търгувам. Логично се преместих на криптопазара и в момента анализирам ситуацията и какво предстои. Това което не ми харесва са тези резки движения в двете посоко специално при биткойна, но предполагам това се отнася и за останалите криптовалути. Днес например по едно време биткойнът поскъпна рязко вероятно след някаква новина, за която аз естествено нищо не знаех. Не мина и минута-две и целия ръст се стопи и дори цената падна повече от това, което беше преди да тръгне да поскъпва. Пак повтарям, че това са движения, за които човек трябва да е подготвен и да има бързите реакции да реагира, защото може много лошо да си изпати иначе. Ще видим какво ще се получи с тая моя нова авантюра. Ясно е, че рано или късно ще се преместя отново на валутния пазар или поне такива са ми плановете в настоящия момент. Важното е да се преборя със скуката, защото това не си е работа. На моменти задремвах пред графиката на валутната двойка евро/долар колкото и да е странно това.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
На битокойнтът от месец и половина - два насам има каналистическа структура с относително остри дъна и върхове, което обикновено няма шанс да се развие в пълноправно движение в същата посока. Може би да е удачно да се изчака за серия особено позитивни заглавия по новините и да се изтъргува някакъв вид късо за дъно в региона на юнското. След което вече да се гледа за хубаво движение нагоре.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
На мен ми се привижда още едно дъно, септемврийско ли ще е, октомврийско ли ще е, не знам. Вижда ми се напълно в реда на нещата ( ако ще става нещо от тоя койн ), даже и най-упоритите шибеци, да се изтръскат от клона.На битокойнтът от месец и половина - два насам има каналистическа структура с относително остри дъна и върхове, което обикновено няма шанс да се развие в пълноправно движение в същата посока. Може би да е удачно да се изчака за серия особено позитивни заглавия по новините и да се изтъргува някакъв вид късо за дъно в региона на юнското. След което вече да се гледа за хубаво движение нагоре.
Един възможен сценарий.
От текущите нива, с много нервни движения, фалшиви пробиви, от двете страни на канала за който споменаваш, цената да направи корекция до зоната 30 000 - 35 000 хиляди.
От там, много хубаво, ясно изразено и бързо слизане, до зоната 13 500 - 10 000, което ще внесе доста смут и ужас, в редиците на биткойн ентусиастите. Дори най-смелите, ще се замислят за минимизиране на загубите, или излизането от позиции, с някаква печалба ( Луната още държи влага на всички ), на пазара ще останат един файтон биткойн зомбита, плюс хората които действително знаят какво правят (тези които, правят пазара).
Предполагам, цялото движение което описах, ще бъде придружено от подходящите " фундаментални " новини ( под фундаментални, да се разбира , шеговито - пророчески туитове по никое време, с автор Илон Мъск ), няколко мащабни хакeрски атаки ( K_W, е информирал за една такава, даже е на ЖИВО ), плюс някой фалит, на не толкова значима крипто борса.
Това емоционално влакче на ужасите, подхранвано от медийната истерия, която ще се разрази, при достигане на цена от 10 000, ще откаже почти всички ( освен гореизброените ), от всякакви койни, блокчейнове, блокмаси, NFT, NFL, NHL и всичко свързано с тях.
Тогава действително е възможно, някакво по-хубаво и продължително движение нагоре.
Естествено, ако от биткойн, ще става нещо значимо, устойчиво, използваемо и широко приложимо.
Мен лично ме съмнява, защото още при създаването му, е заложена пълната липса на контрол и регулация. Всички сме свидетели до какво води това.
Утрешните данни за пейролите вероятно ще са добри. Няма да са супер, но ще са сносни. А ако и заплатите пак растат, това като цяло ще е един хубав доклад за безработицата.
Оставам на позиция изчакване с покупките на криптото.
Нерегистриран (2), ndimitrov73 (04-08-2022), REDA (04-08-2022), kypa (16-08-2022)
Още една причина която вероятно ще ме накара да продължа да се въздържам от покупка.
Днес Английската централна банка в своето изявление, заяви че очакват рецесия през 3-то тримесечие във Великобритания. Въпреки това вдигат лихвата с 0,50 пункта и очакват продължаване на затягане на паричната политика. В превод - Не ни пука, че навлизаме в рецесия. Ще продължаваме да вдигаме лихвата.
Възстановяването на криптото през последния месец се дължи на очакването от пазара, че Фед ще промени политиката си още с първите данни за влошаване на икономиката. Очаква се още при първите лоши данни за безработица и инфлация, Фед не само да спре да качва лихва, но дори да започне и да я намаля. Пазара очаква намалението да стартира втората половина на следващата година, а с вдигането на лихвата да приключим още тази година.
Какво ще стане обаче ако Фед продължи да вдига лихва и да си намаля баланса, дори когато започнат да излизат лоши данни. Вчера имаше изказване на член на Федералния резерв, който заяви, че може да толерира леко влошаване на данните за безработицата. Днес друг член завия, че иска да види няколко месечни понижение на инфлацията преди да си промени мнението за паричната политика.
Какъв е вероятни сценарии според мен. Утре излизат сносни данни за безработица. Другата седмица излизат малки и дори нулеви данни за месечна инфлация. Защо не и отрицателни. Пазара се обнадеждава. Крипто, злато и индекси фхвърчат в небесата. Идва 21-ри септември (когато е заседанието на Фед) и мистър Пауъл много вероятно (почти сигурно за мен) заявява - Не ми пука, че излязоха няколко месеца с лоши данни. Ще продължим да затягаме паричната политика. Е това вече пазара не го очаква. Един хубав крах на 21-ви септември след 21 часа.