Първоначално написано от
Novak
След като нашия министър -председател вчера каза, че има наши разузнавачи в Мариупул, за да спасяват моряците от Царевна, което ще се съглася с ГЕРБ, че беше възмутително да го обяви от трибуната на НС, няма да се изненадам, ако те са участници в някаква спасителна операция на НАТО за извеждане на някои от екипажите на останалите в пристанището около 60 кораба от началото на войната. Искам да вярвам на нашите военни, че са страхотни, но някак не ми се вярва това да е наша солово акция, като гледам и паркетния лъв, човек на НАТО, който сега е министър на отбраната.
Една такава мисия, ако съм права вероятно е договаряна и с двете страни в конфликта.
Имаше съвместни политически усилия на Франция и Гърция, за хуманитарна акция за спасяване на гърците живеещи в Мариупол, не го гледах клипа, но военния е франсе.
Много грозно стана в Мариупол, направиха цивилното население заложник на войната и се крият зад него. Не пускаха коридорите към Русия, нали разбирате, че гръцката общност, много от тях имат и гръцки паспорти, те отвсякъде могат да отидат в Гърция и през Русия и през Западна Украйна, излязаха новини, че били отвличани, пълен нонсенс, почнаха да се надцакват с хуманитарните коридори. Първо украинците не пускаха към Русия, като не пускат към Русия, руснаците спряха и те да пускат. Да не забравяме, че не е проблем на руснаците да си организират изтегляне за хората, които достигат до контролираната от тях част.
Мариупол се отбранява от Азов, а за тях даже изападната преса няма съмнение, че са неонацисти, за тях също има много свидетелски показания, че стрелят по всеки, който се опита да излезе от града.
Няма невинни военни участници зад случващото се в Мариопул и нацистите от Азов за мен определено се крият зад цивилното население.
Да не говорим, че не виждам и от официалната украинска власт никаква загриженост за извеждането на тези хора.