Ами да, обективната статистика кура ти я показва вече доста голям брой пъти, но не желаеш да я видиш, явно гледайки другите форуми.Общото е че истината не е достатъчна за да промени мирогледа на човек, който е избрал какво иска да види. Реалността и последствията от нея са си там без значение къде си избрал да гледаш.
Когато си в губеща позиция виждаш само причини да я затвориш докато в същото време истината ти вади очите. Confirmation bias-a e страшна сила, никога не съм си мислил, че е чак такова докато не дойде тая пандеммия. Никога не съм вярвал, че толкова хора ще решат да вярват в конспирации и някакви форумни брътвежи пред обективната статистика.
Като човек с бизнес, често ми се е случвало да влезна в някой форум или фейсбук група и да прочета неща за даден продукт, които се налага да прочета повторно за да повярвам какво чета. И често тези неща са чиста монета и дори не подлежи на съмнениеМежду другото има други форуми, в които мненията са на 180градуса от нашия....какво може да значи това?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Emil Enchev (22-01-2022), Нерегистриран (3), skrasi (22-01-2022), kypa (23-01-2022)
Toва не е така, обективната статистика е крайно категорична, това което показва куpa са догадки и предположения и дори те не са особено силни логически. Само няколко мнения по-горе съм поствал каква е официалната смъртност и хоспитализации, къде е проблема в статистиката? Освен, че очевидно не ти харесва...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (23-01-2022)
Тая седмица между другото и през нашето семейство премина ковид вълната. При малката мина най бързо и леко ,аз се измъкнах за два дена от понеделник вечер до сряда вечер, и най трудно го изкара жена ми за около 4 дена, като днес и тя е на крака. При мен беше доста по слабо от грип, редуване на нормална с малко висока температура,болки в стомаха и главоболие все едно от недоспиване и умерена отпадналост. Докато жена ми нямаше сили дори да говори първия ден почти през цялото време спа. Лекуваше се с авирон рапид, витамин це и де, клеева тинктура, сребърна вода гореща вода с мед и лимон, и масажи от мен. аз почти същото без масажи и без авирон рапид, а вместо него със спирулина като една от съставките на авирона, но нея си я пиех и преди. Сега въпреки, че съм добре лесно се уморявам и силата ми е спаднала значително, тренирах си редовно със собствено тегло а сега едва 5-6 лицеви на колене правя, но това е бял кахър. Споменах вече по леко от грип го изкарах, но не е лек грип, по различно е.
Относно догадките които 100 спомена тук вече преминаваме в детски спор, ти грешиш не ти грешиш. Аз смятам, че догадките 100 ги прави и какво от това ще го убедя ли или някой друг.
pablo (22-01-2022), minkov (22-01-2022), skrasi (22-01-2022), Emil Enchev (22-01-2022), Нерегистриран (1), kypa (23-01-2022)
Ако искаш да направиш сносен анализ на каквото и да е то първо ти трябва читаво инфоОт извесно време не броим случаи, а хопитализации. Провери в същия източник какво се случва по този параграф.
Всъщност понеже не си любител на рисърча ще помогна с директно инфо:
Kъде сме ние къде са англичаните? Със 100к случаи на ден болниците и са празни спрямо нашите с 10к случаи. Ефекта от ваксинациите може да се види прекрасно на втората вълна когато се активизираха по-значимо. И да не говорим англичанчетата как са ваксинирани едно че само на 65%, ами и масово с по-нискоефективната ваксина асра зенека. 6+ месеца по-късно последната е с 20% по-неефективна спрямо рнк ваксините. И въпреки това положението е на светлинни години спрямо тук.
Сравняваме 30% сщреу 60% ваксинация и разликата е х10.
За целта трябва да сравняваш случайте за едни и същи възрастови групи !!! Примерно на въз аст между 30-35 г да сравняваш 30-35 г. с хора на 80-85 г. възраст е нелепо повече от ясно е , че възрасните хора стигат по често до болницата.
Престани да качваш инфо от този тенденциозен сайт.
Моето усещане е че единия колега изобщо не е в състояние да разбере какво говори и само потаря като папагал опорките на фармацефтичната мафия...Следя си тука дискусиите и честно казано много ме кефят, особено между някои колеги ,чрез умело защитаване на мнението си и майсторско прехвърляне на топката в полето на противника, аргументирано и логично. Особено между 100 и Кура. Отлична дискусия благодарение на която на всички стана ясно колко са безполезни ваксините. Сега може би е ред да се поговори за хилядите увредени и починали от същите тези безполезни, но не и безвредни експериментални течностти, за рязко увеличения брой колабирали спортисти по терените, които все ваксинирани и според официалните медии все без връзка с набождането. Бях ви пуснал и клип преди време, демонстрация на роднини и близки на починали, но това било измукано от пръстите. Или пак ще демонстрирате официалната статистика, така удобна на файзер модерна и сие, понеже в нея не могат да влезят и 1% от случаите на пострадали от ваксина.
Не съм сигурен, че създаването посредствум невярна и тенденциозна информация на паника е най правилното поведение а до колко отговаря на форумните правила е друга тема.
Тая седмица между другото и през нашето семейство премина ковид вълната. При малката мина най бързо и леко ,аз се измъкнах за два дена от понеделник вечер до сряда вечер, и най трудно го изкара жена ми за около 4 дена, като днес и тя е на крака. При мен беше доста по слабо от грип, редуване на нормална с малко висока температура,болки в стомаха и главоболие все едно от недоспиване и умерена отпадналост. Докато жена ми нямаше сили дори да говори първия ден почти през цялото време спа. Лекуваше се с авирон рапид, витамин це и де, клеева тинктура, сребърна вода гореща вода с мед и лимон, и масажи от мен. аз почти същото без масажи и без авирон рапид, а вместо него със спирулина като една от съставките на авирона, но нея си я пиех и преди. Сега въпреки, че съм добре лесно се уморявам и силата ми е спаднала значително, тренирах си редовно със собствено тегло а сега едва 5-6 лицеви на колене правя, но това е бял кахър. Споменах вече по леко от грип го изкарах, но не е лек грип, по различно е.
Относно догадките които 100 спомена тук вече преминаваме в детски спор, ти грешиш не ти грешиш. Аз смятам, че догадките 100 ги прави и какво от това ще го убедя ли или някой друг.
Вече си минал и ти през тази /страшна/ болест.
Очевидно и ти като мене не се озова в моргата или в чувал така както ни плашеха преди 2 години. Смяташ ли, че този вирус заслужаваше толкова голямо внимание???
Аз минах лесно, пешо от горния етаж и той не умря, статистиките са грешни, всичко е конспирация...българска работа отвсякъде. Всеки втори е професор общо взето. Много умни хора, учудващо слаба държава.
Ковд кризата не е променила нищо, и преди сме били зле, посто сега сме още по-зле....едни +40к годишно по-зле. Ама на чудж груб....по-добре да се самоубеждавае, че ни лъжат. В крайна сметка когаот фактите говрят, всички приказки губят смисъл, от позицията на първо място по смъртност в Европа да си мислим, че сме открили топлата вода е нищо по-малко от смехотворно....
Отново повтаряш някакви упорки без да си в състояние да ги анализираш както и графиките който качваш - тенденция!!!Аз минах лесно, пешо от горния етаж и той не умря, статистиките са грешни, всичко е конспирация...българска работа отвсякъде. Всеки втори е професор общо взето. Много умни хора, учудващо слаба държава.
Ковд кризата не е променила нищо, и преди сме били зле, посто сега сме още по-зле....едни +40к годишно по-зле. Ама на чудж груб....по-добре да се самоубеждавае, че ни лъжат. В крайна сметка когаот фактите говрят, всички приказки губят смисъл, от позицията на първо място по смъртност в Европа да си мислим, че сме открили топлата вода е нищо по-малко от смехотворно....
Твърдиш, че смъртноста е скочила с 40к като в същото време починалите със симпоми на доведената болест са 32 к от началото преди близо 2 години...
Математиката ти както и всичко останало не е ОК![]()
Ама то ние от много години сме си били водещи по смъртност и в Европа и в целия свят. Това не се е случило последните 2 години. Просто си върви тенденцията...
Emil Enchev (22-01-2022), hanuman (22-01-2022), Нерегистриран (2), kypa (23-01-2022), skrasi (23-01-2022)
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
minkov (22-01-2022), hanuman (22-01-2022), Нерегистриран (3), gambletrade (23-01-2022), kypa (23-01-2022), skrasi (23-01-2022)