Пабло, никой не е дезертирал. Никой не е отишъл по чужбина ей така, от кеф. Когато собствената ти държава е стигнала до там че ти да станеш излишен, ненужен, просто нямаш друг избор. Не е голямо геройство да стоиш тука и да търпиш безумието на една шайка неграмотници.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
minkov (03-05-2021), Нерегистриран (1), ndimitrov73 (03-05-2021), skrasi (05-05-2021), balcon (05-05-2021)
1. И ти твърдиш много неща за който доказателства не сме видели никога !Ми то и това, че Бойко и околните му чрез корупционни схеми крадат някъде към 1/3 от целия държавен бюджет е всеизвестен факт и е известен на всеки, който познава някой, който е бил ипълнител по каквато и да е обществена поръчка, ама ти искаш доказателства, щото иначе били празни приказки.
1.Та или с доказателства, или приемам, че само си приказваш празни приказки...
2,Колкоти и да ти е странно на мен не ми плащат за работа, а заради това което знам и ми плащат добре, защото явно това, което знам е качествено.
Та на мен не ми се налага да работя за да ми плащат - дай боже да има повече като мене...
А това, че на теб не ти достига компетентност за да ме оценяваш е съвсем сигурно.
Как има корупция в България, как фармацефтичните компании фалшифицирали данните от изпитванията за ваксините за да продават повече ваксини - ще видим ли конкретни и неуспорими доказателства от теб за въпросното или използвайки твоите изводи да приемем , че това и още много други твърдения са празни приказки !
2. Колкото и да ти е странно, не малко хора, които работят в сферата на услугите им плащат за неща, които знаят и могат !
С това което знаеш, свършваш определена работа, за която ти плаща отсрещната страна !
Както и да го въртиш на теб ти плащат за свършена работа ! А вече с каква философия гледаш на нещата е друг въпрос !
Дори и един съвет да даде специалист в дадена сфера , пак му плащат за вид свършена работа - дадения съвет !
Сега трябва само да кажеш , че това което знаеш и за което ти плащат хората ( не за свършена работа както твърдиш ) преди 20 години е струвало толкова колкото струва и сега !
И никога от както работиш на частно не си си вдигал тарифите и цените , и затова имаш претенции , че и другите които работят в сферата на услугите не е редно да си вдигат цените при увеличение на МРЗ - ДА или Не ?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (3)
Как да ти отговоря - даже базова компетентност нямаш, за да разбереш защо ми плащат.1. И ти твърдиш много неща за който доказателства не сме видели никога !
Как има корупция в България, как фармацефтичните компании фалшифицирали данните от изпитванията за ваксините за да продават повече ваксини - ще видим ли конкретни и неуспорими доказателства от теб за въпросното или използвайки твоите изводи да приемем , че това и още много други твърдения са празни приказки !
2. Колкото и да ти е странно, не малко хора, които работят в сферата на услугите им плащат за неща, които знаят и могат !
С това което знаеш, свършваш определена работа, за която ти плаща отсрещната страна !
Както и да го въртиш на теб ти плащат за свършена работа ! А вече с каква философия гледаш на нещата е друг въпрос !
Дори и един съвет да даде специалист в дадена сфера , пак му плащат за вид свършена работа - дадения съвет !
Сега трябва само да кажеш , че това което знаеш и за което ти плащат хората ( не за свършена работа както твърдиш ) преди 20 години е струвало толкова колкото струва и сега !
И никога от както работиш на частно не си си вдигал тарифите и цените , и затова имаш претенции , че и другите които работят в сферата на услугите не е редно да си вдигат цените при увеличение на МРЗ - ДА или Не ?
А относно доказателствата - какви по-сериозни доказателства искаш от докладите на международни авторитетни организации за нивото на корупцията в България и какви по големи доказателства за изопачени данни за страничните ефекти от ваксините искаш от признанията на цели държави за такива.
Нерегистриран (2), skrasi (05-05-2021)
Тези международни доклади за нивата на корупцията дали случайно не съдържат инфо и за сивата икономика у нас ? Укриването на данъци с осигуряване от работодателя на по-малка работна ставка от реално, което получаваш то дали има връзка със сивата икономика ?Как да ти отговоря - даже базова компетентност нямаш, за да разбереш защо ми плащат.
А относно доказателствата - какви по-сериозни доказателства искаш от докладите на международни авторитетни организации за нивото на корупцията в България и какви по големи доказателства за изопачени данни за страничните ефекти от ваксините искаш от признанията на цели държави за такива.
Абе я бързо им напиши писмо на тези международни авторитетни организации , че щом твърдят че има сива икономика и нас и укриване на данъци или да ти докажат конкретно и поименно кой укрива данъци или говорят празни приказки !
Страничните ефекти на ваксините не знам някой да ги отрича - ти твърдиш , че информацията за честотата на случаите е променена на база обобщаване на информацията от фармацефтични гиганти - та ще ни покажеш ли конкретни факти за тези укрити и променени статистични данни, както и да ни дадеш инфо за истинските такива !
Така достатъчно ясно ли е формулиран въпроса ?
Нерегистриран (3)
Добре де Минков. Казваш, че има корупция и проблеми в управлението. Аз пък питам това ли е решението. Ти лично доволен ли си от тази алтернатива. Както се видя в парламента всички са риба, рак и щука един закон не могат да приемат. Един предлага нещо и всички други са против него. Това ли е твоята алтернатива. И както се очертава скоро няма да има и помен от управление на държавата. Алтернативите не ГЕРБ подържаха мандата няколко минути колкото да ги снимат с нея. Егада яловата алтернатива ами щом си доволен на това честито. Гласуване без край. Да видим и служебните правителства до къде ще я докарат. За мен най- голям критерии е спирането на евро фондовете. Това стане ли значи ми е ясно управлението на държавата в какви ръце е и как се управлява. Вече сме го играли този филм.Как да ти отговоря - даже базова компетентност нямаш, за да разбереш защо ми плащат.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Нерегистриран (3)
Жалкото е ако се спрат Еврофондовете, но си го заслужаваме, защото от отпуснатите пари много малка част се използват по - предназначение. Всичко останало е в джоба на някой.
Нерегистриран (2), minkov (06-05-2021)
Аз такива данни за ваксините нямам, както и ти нямаш други данни освен официално публикуваните. А последните официално публикувани данни от някои държави - например Италия и Холандия показват, че нежеланите ефекти от ваксините са доста повече от първоначално обявените - като казвам доста повече, значи че са примерно 1.5 пъти, а не 2-3 бройки повече. Не разбирам защо аз трябва да ти давам доказателства - нито събирам инфо, нито го обработвам - мисля, че официални данни касаещи цели държави са достатъчни като доказателство.Тези международни доклади за нивата на корупцията дали случайно не съдържат инфо и за сивата икономика у нас ? Укриването на данъци с осигуряване от работодателя на по-малка работна ставка от реално, което получаваш то дали има връзка със сивата икономика ?
Абе я бързо им напиши писмо на тези международни авторитетни организации , че щом твърдят че има сива икономика и нас и укриване на данъци или да ти докажат конкретно и поименно кой укрива данъци или говорят празни приказки !
Страничните ефекти на ваксините не знам някой да ги отрича - ти твърдиш , че информацията за честотата на случаите е променена на база обобщаване на информацията от фармацефтични гиганти - та ще ни покажеш ли конкретни факти за тези укрити и променени статистични данни, както и да ни дадеш инфо за истинските такива !
Така достатъчно ясно ли е формулиран въпроса ?
А доклади за нивото на сивата икономика в България доста отдавна не съм срещал да са публикувани, ако греша, моля да предоставиш данни за такива доклади от последните години, но даже и да има това не променя ситуацията с корупцията или на теб ти се струва, че корупцията сред управляващите е нещо като контра отговор на сивата икономика - нещо от рода на "след като населението краде, що да не крадем и ние"
За сметка на това доклади за корупцията на високи нива в съдебната система и управлението дал господ - само да му се чете на някой.
gambletrade (05-05-2021), Нерегистриран (2), batDancho (06-05-2021)
Бях по-млад, когато реших да си пробвам късмета в чужбина. Да кажем, че не съм попаднал в най-голямата месомелачка и успях да се закрепя, да поработя и да натрупам спомени за цял живот. Експеримента продължи няколко години – колкото още едно висше образование. Казвам това, за да поясня, че имам преки наблюдения за живота в чужбина преди, около и след приемането ни в Европейския съюз, а чрез създадените контакти тогава следя обстановката и до момента не от новините, а от разговори с хора, които добре познавам. Разликата е огромна, а седем години след приемането ни в ЕС просто няма база за сравнение.Пабло, никой не е дезертирал. Никой не е отишъл по чужбина ей така, от кеф. Когато собствената ти държава е стигнала до там че ти да станеш излишен, ненужен, просто нямаш друг избор. Не е голямо геройство да стоиш тука и да търпиш безумието на една шайка неграмотници.
Почти не виждам смисъл да обсъждаме българската емиграция през 90-те години, не защото я е нямало, а защото е несъизмерима с днешната. Ако тогава сме губили мозъци, сега просто се обезлюдяваме. Но дали наистина е така?
Кой и как заминава да работи в чужбина днес? Седем години след приемането ни в ЕС отпаднаха всички забрани за работа на българи в страните от ЕС. Въпреки особената ситуация породена от Covid-19 пандемията, в момента всеки може да кандидатства за работа в Германия, Холандия, Чехия, Словакия и други европейски държави чрез лицензирана агенция според възможностите и желанията си и да замине в рамките на няколко седмици. Често от агенцията предварително са осигурили настаняване и транспорт до работното място. Всичко е легално - плащат се осигуровки, като обикновено работниците се водят командировани от българска фирма. Договора е шестмесечен, а ако работника се задържи повече от две години на едно и също работно място, би следвало да подпише постоянен трудов договор в чужбина. Работата е нискоквалифицирана - във фабрики, логистични паркове, в оранжерии. Кои са новите емигранти? По-голямата част от тях са хора, който предпочитат да работят половин година и да изкарат толкова, колкото биха изкарали в България за цяла година. Това са наши сънародници от по-малките населени места, където трудно се намира каквато и да е работа. Намерили са начин да оцелеят в трудните времена. Това ги устройва и не мислят трайно да се установяват в чужбина. Докато са там родината и близките им липсват, обсъждат се новини, следят се събития. Те имат право да избират кой ще ги управлява в България независимо дали ще гласуват в чужбина или у нас, а ние нямаме право да ги заклеймяваме само защото са там временно или за постоянно, ако не искаме да загубим тях и децата им.
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
minkov (05-05-2021), Нерегистриран (4)
Добре де корупция, корупция, корупция. ББ, ББ и пак ББ. Къде е алтернативата на корупцията и ББ? Питам си ама никой не отговаря. Алтернативата се крие от очите на хората и само пише във фейсбук. Той ли пише или някой друг? И това не се знае. Поне жив и здрав ли е или тежко болен никой ни го чува ни го вижда. Ко прайм сега? РР и той иска само президенството щото там лесно само плюеш и връщаш закони. И сега това ли е алтернативата държавата на авто пилот. Къде е алтернативата на ГЕРБ? Някакви програми за възстановяване и развитие нещо различно. С това криене рейтинг ли си вдига какво ли? До сега само такъв партиен лидер сме нямали. Всякакви образи видяхме и корумпирани и прости и шутове ама такова чудо и такова криене не бях видял. Сигурно работи усилено за второто връщане на мандата. Смях в залата.Аз такива данни за ваксините нямам, както и ти нямаш други данни освен официално публикуваните. А последните официално публикувани данни от някои държави - например Италия и Холандия показват, че нежеланите ефекти от ваксините са доста повече от първоначално обявените - като казвам доста повече, значи че са примерно 1.5 пъти, а не 2-3 бройки повече. Не разбирам защо аз трябва да ти давам доказателства - нито събирам инфо, нито го обработвам - мисля, че официални данни касаещи цели държави са достатъчни като доказателство.
А доклади за нивото на сивата икономика в България доста отдавна не съм срещал да са публикувани, ако греша, моля да предоставиш данни за такива доклади от последните години, но даже и да има това не променя ситуацията с корупцията или на теб ти се струва, че корупцията сред управляващите е нещо като контра отговор на сивата икономика - нещо от рода на "след като населението краде, що да не крадем и ние"
За сметка на това доклади за корупцията на високи нива в съдебната система и управлението дал господ - само да му се чете на някой.
" Боже колко мъка има по този свят, Боже"
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Нерегистриран (1)
Не, не съм доволен от алтернативата, но и сегашната реалност не ми харесва - ще гласуваме докато се получи алтернатива, която устройва повечето хора (не е задължително мен да ме устройва)Добре де Минков. Казваш, че има корупция и проблеми в управлението. Аз пък питам това ли е решението. Ти лично доволен ли си от тази алтернатива. Както се видя в парламента всички са риба, рак и щука един закон не могат да приемат. Един предлага нещо и всички други са против него. Това ли е твоята алтернатива. И както се очертава скоро няма да има и помен от управление на държавата. Алтернативите не ГЕРБ подържаха мандата няколко минути колкото да ги снимат с нея. Егада яловата алтернатива ами щом си доволен на това честито. Гласуване без край. Да видим и служебните правителства до къде ще я докарат. За мен най- голям критерии е спирането на евро фондовете. Това стане ли значи ми е ясно управлението на държавата в какви ръце е и как се управлява. Вече сме го играли този филм.
В крайна сметка, ако по-голямата част от народа го устройва да го управлява крадлива шайка, аз не мога да споря с народната воля. Единственото което мога да направя е да не предоставям средства, които да бъдат крадени (т.е. да не плащам данъците си в България) и даже имам решение как да стане това, без да напускам страната, защото тук си ми харесва, но не желая да финансирам корупция.
Сега, Димитров, да ти кажа как според мен стоят нещата - този план за възстановяване се прави още от края на миналата година, т.е. тогава няма кой друг да го прави освен Бойко Борисов и компания. Срока за представяне в Европейската комисия е 30 април 2021 г. - даже да имаше някакво избрано правителство, то щеше да е избрано около 25-26 април (най-рано) - нали не си мислиш, че в такъв кратък срок може да направи такъв план?
Бойко Борисов и компания провалиха приемането на плана за възстановяване от Европейската комисия в момента, в който им стана ясно, че ако бъдат отпуснати някакви пари (а става въпрос за 3-4 милиарда), те няма да могат да крадат от тях - та сега да те питам - кое е по-безотговорно - отказа на Слави Трфонов да прави правителство или целенасоченто действие на сегашния премиер (вече в оставка) за провал и спиране на европейското финансиране?
Какво доверие заслужава едно правителство и партията която то представлява при такъв явен и целенасочен саботаж и пренебрегване на националните интереси?
КинО (05-05-2021), Нерегистриран (2), hanuman (05-05-2021), Emil Enchev (06-05-2021), L&T (06-05-2021)