Ооооо, Димитров, ...ще си избирате? Множествено число ли виждам да използваш?
Да не си решил тоя път да бастисаш част от скъпоценното време и да ходиш да гласуваш?
Ти да видиш - развитие ...![]()
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
КинО (01-05-2021), pablo (02-05-2021), batDancho (02-05-2021), gambletrade (02-05-2021), Нерегистриран (2), skrasi (05-05-2021)
Еми пак стигаме до там - аз не плащам данъци в България. Ама "инвестирам" доста повече от твоите данъци. И докато ти допринасяш с БВП, то аз с преки инвестиции.
И като сме на тема данъци - как стои въпросът с данаците относно форекс търговията и въобще с търговията на финансовите пазари в България? Колко от вас си плащат съвестно и тези данаци и ще имат право да гласуват![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Emil Enchev (01-05-2021), Нерегистриран (2), jivko78 (02-05-2021), minkov (02-05-2021)
Щом имаш финансова възможност защо не си плащаш здравни и пенсионни в БГ. така ще си заслужиш правото да гласуваш в БГ. Аз нямам нищо против всеки който би искал да се върне в Бг. и си плаща данъците да гласува НО както казах вече два пъти който не плаща данъци да бъде лишен от избирателни праваЕми пак стигаме до там - аз не плащам данъци в България. Ама "инвестирам" доста повече от твоите данъци. И докато ти допринасяш с БВП, то аз с преки инвестиции.
И като сме на тема данъци - как стои въпросът с данаците относно форекс търговията и въобще с търговията на финансовите пазари в България? Колко от вас си плащат съвестно и тези данаци и ще имат право да гласуват![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (5)
Щом имаш финансова възможност защо не си плащаш здравни и пенсионни в БГ. така ще си заслужиш правото да гласуваш в БГ. Аз нямам нищо против всеки който би искал да се върне в Бг. и си плаща данъците да гласува НО както казах вече два пъти който не плаща данъци да бъде лишен от избирателни права
Щото наливането в бездънни ями не ми е любим спорт, за това. Щото здравната система е корумпиурана. Щото за всички шефове и шевчета там е по- важно да направят поредната поръчка за нови и "по" автомобили, отколкото да се погрижат за недостига. Щото дори и да си платя здравните после пак трябва за всичко да си плащам... Да продължавам ли? Пенсионната сиситема е обречена. Дори и да се изкорени корупцията там, тя няма да функционира още дълго. И най- странното е че всички го знаят, но никой не се напъва да потърси варианти. Освен това споменатите от теб "здравни и пенсионни" не са данъци.
Тази идея звучи така: трябва да се отне праваото на гласуване и на безработните и безимотни български граждани. Част от тях доведени до това положение от тези, срещу които се пениш.
Разсъжденията ти, вероятно подтикнати от някакви емоционални премеждия, са по- скоро детински. Няма да ти развивам "теория на Емиграцията и Имиграцията", но в общи линии напусналите родината не са го направили просто така от приключенски дух. В основната си маса те са недоволни от настоящото състояние също като теб. И също като теб биха гласували за промяната. Така, че да "отлюспваш" с лека ръка хора, които споделят твоите виждания ... Сложих многоточие, щото наистина не намирам подходящите думи.
Подобни изказвания са просто популистки дрънканици. Жалко, че излязоха от устата на интелигентен (в известен смисъл) човек, та станаха дъвка на всички. Само не забравяйте уважаеми Дами и Господа, че всички напъни за промяна на статуквото от турско на сам са започвани от български емигранти... И е нормално да се призовава да се вземе думата от "бунтарите" и "непримиримите" - те могат да създадат много проблеми. Докато тези дето са си тук и са се примирявали до сега, ще търпят още....
Може би в някой от предишните си постове съм изглеждал като привърженик на управлявалата до сега партия, но не е така. Истината е, че навремето (няколко месеца преди да дойде ББ на власт) бях започнал на "държавна службица". Истината е, че отвратен от това, което видях да се случва тогава, гласувах за ББ. Истината, е че след като ББ дойде на власт загубих тази "службица" (не съжалявам - наистина се отвратих). Истината, е че след това се роди дъщеря ми и се наложи да започна втора работа. 6 дни излизах в 7 и се прибирах в 9, а на седмият отсъствах от от 9 до 14. А нещата в държавата ни не се промениха. Само лапащите се смениха. За това избрах този път за себе си и семейството си. Но също така е истина, че в момента няма по- подготвени (във всяко едно отношение) от тях да поемат управлението. И това се вижда на заседанията на парламента. Но разберете, че няма как да има промяна само на върха. Няма как само управляващите да променят манталитета си. Няма как само те да спрат да крадат. Кражба не е само да отнемеш чуждото. Кражба е и когато откзваш да си платиш данъка, когато отказваш да си платиш глобата за превишена скорост; когато спреш да плащаш заема си; когато се возиш гратис в градският транспорт; когато изкуственно надуеш цените, а после пуснеш "промоция"; когато намалиш заплатите, че работата не върви, а пък си купиш нова кола ... Промяната трябва да е цялостна. Във всички. За да имате морално право да искате промяна във властимащите.
Така, че Дами и Господа, следващият път преди да поискате да ми бъде отменено и друго конституционно право първо седнете и поанализирайте малко (все пак с анализи си изкарвате пари) и после търсете "точка за вход"!
С уважение:
Николай Вичев
Emil Enchev (02-05-2021), ndimitrov73 (02-05-2021), jivko78 (02-05-2021), Нерегистриран (8), gambletrade (02-05-2021), skrasi (05-05-2021)
Тогава трябва да започнем с който живее в България и пак не плаща или укрива данъци .Щом имаш финансова възможност защо не си плащаш здравни и пенсионни в БГ. така ще си заслужиш правото да гласуваш в БГ. Аз нямам нищо против всеки който би искал да се върне в Бг. и си плаща данъците да гласува НО както казах вече два пъти който не плаща данъци да бъде лишен от избирателни права
А такива не са малко .
Масово в частния сектор осигуровките са на минималта за длъжността ставка , останалите пари се плащат на ръка. И това е със съгласието на служителя естествено , което малко или много го прави съпричастен към укриването на данъци.
И ако ще мерим с един аршин ,всички тези трябва ли да могат да гласуват ?
Нерегистриран (3), Vici (02-05-2021)
Някакви доказателства за тези твърдения за заплатите имаш ли или на доверие трябва да приемем, че е вярно това, което казваш?Тогава трябва да започнем с който живее в България и пак не плаща или укрива данъци .
А такива не са малко .
Масово в частния сектор осигуровките са на минималта за длъжността ставка , останалите пари се плащат на ръка. И това е със съгласието на служителя естествено , което малко или много го прави съпричастен към укриването на данъци.
И ако ще мерим с един аршин ,всички тези трябва ли да могат да гласуват ?
skrasi (05-05-2021)
Това е всеизвестен факт за всеки който познава хора работещи в различни сфери на частния сектор.
Но няма как да е известно за някой с претинции , че работещите в сферата на услугите НЕ било редно да вдигат цените си след увеличение на МРЗ в държавата , а да работят повече и да предлагат по -качествени услуги , а в същото време той да вдига цените на счетоводните си услуги през годините , щото тези големи претенции за повече работа и по-качествени услуги естествено не засягат него.
Нерегистриран (2)
Ми то и това, че Бойко и околните му чрез корупционни схеми крадат някъде към 1/3 от целия държавен бюджет е всеизвестен факт и е известен на всеки, който познава някой, който е бил ипълнител по каквато и да е обществена поръчка, ама ти искаш доказателства, щото иначе били празни приказки.
Та или с доказателства, или приемам, че само си приказваш празни приказки...
Колкоти и да ти е странно на мен не ми плащат за работа, а заради това което знам и ми плащат добре, защото явно това, което знам е качествено.Но няма как да е известно за някой с претинции , че работещите в сферата на услугите НЕ било редно да вдигат цените си след увеличение на МРЗ в държавата , а да работят повече и да предлагат по -качествени услуги , а в същото време той да вдига цените на счетоводните си услуги през годините , щото тези големи претенции за повече работа и по-качествени услуги естествено не засягат него.
Та на мен не ми се налага да работя за да ми плащат - дай боже да има повече като мене...
А това, че на теб не ти достига компетентност за да ме оценяваш е съвсем сигурно.
Нерегистриран (2), skrasi (05-05-2021)
Надявам се, че само се шегуваш с този въпрос. Не мога да си представя, че наистина има някой, който живее в България и ще го зададе серьозно. Какво точно очакваш? Да доведе някой, който да каже и да декларира, че неговият случей е точно такъв?
Искаш да кажеш, че само те са неизрядни?
Хора не е лошо малко да се смирите. Не е логично да пренебрегвате истината само за да участвате в някакъв спор. "Който е безгрешен да хвърли първият камък". Загледайте се в себе си. Дълбоко в себе си и си отговорете на въпроса: Трябва ли да имам и аз право да гласувам при така зададените условия? Не ме интересуват отговорите. Дръжте ги за себе си. Но помислете добре преди да поискате отново да се отнемат конституционните права на някой.
Разбирам какво ви боли, но не ние, хората избрали да осигурим някакво бъдеще на себе си и децата си, сме ви виновни. Това, че не сме се премирили с положението, а сме търсили решение не ни прави по- лоши от вас. И е нормално да искаме нещата да се променят, нормално е да искаме гласът ни да се чуе. И този глас би трябвало да говори най- много на управляващите, щото те са причината да излезем или все още да не се връщаме. И какво значение точно има за вас от къде гласувам аз? Дали от България или от някъде другаде. Гласът ми тежи еднакво и на двете места. Или просто сме на българският принцип - на мен ми е зле и на Вуте трябва да му е зле - и за това ако на някой не му е зле няма да гласува.![]()
ndimitrov73 (02-05-2021), Нерегистриран (3)