От днешния парламентарен ден си заслужава да се отбележи изказването на Вежди Рашидов. Човек на изкуството, добър приятел с Борисов.
Много широко скроена личност. Преди време се пребори с много коварна болест. Може да му се има доверие, че не ръси празни приказки.
Според него не е много правилно българите, които са в чужбина да ни се месят какво правим в България. Не пропусна да наблегне, че
много малко наши сънародници се връщат в България. Причината е, че в чужбина е много по-уредено и се живее по-леко. Рашидов се
пошегува, че от хубавите държави се е върнал само един емигрант - Жорж Ганчев. Лека му пръст на патриота. Оказва се, че внучките на
Вежди Рашидов са се устроили в Австрия и той е сигурен, че няма да се върнат тук. Съгласен съм с него, защото имам роднини и приятели
в чужбина и знам за какво става дума. Все пак бившият министър на културата каза, че дори в чужбина това са български граждани и като
такива имат право да гласуват по нашите закони. Дали е морално е друг въпрос. Да не забравяме, че гледането на сеир е българска черта.
Тука пишат хора, които никога няма да се върнат в България, но от сегашната си удобна позиция няма да спрат да ни дават съвети.
Рашидов завърши с оптимизъм, че е редно ние, които по една или друга причина сме си останали в родината да си налегнем парцалите и
сами да си подредим къщичката. Мъдра приказка към която бих добавил, че е важно да се обединим. Иначе няма как да я постигнем тази
цел. Това делене на статукво и партии на промяната няма да доведе до бързи резултати.