Я не се тормозете с такива системи.
Имате си изградени стратегии, които работят и имат седмичен/ месечен/ годишен профит.
Тия упражнения ги оставете на албата.
Я не се тормозете с такива системи.
Имате си изградени стратегии, които работят и имат седмичен/ месечен/ годишен профит.
Тия упражнения ги оставете на албата.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Разбрах те но нямам подходяща такава система и не съм се занимавал да търся или правя, ако някой има но такова да дава и ще ги видим какво прави.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Emil Enchev (24-01-2021), Нерегистриран (3), minkov (24-01-2021), hanuman (24-01-2021), skrasi (25-01-2021), Kikos (25-01-2021)
Като не можем да го бием с ръчна търговия ще се опитаме с роботи да го минем. Той без всякакви стратегии ни счупи главите от пачки, а ние само са плюнчим тука по цял ден за по 1-2К. Срамота е.![]()
Ше требе нещо спешно да се предприеме ...![]()
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
Да не ви цитирам постовете назад общо взето съм съгласен и с двамата, но съм по съгласна с теб. Минков е прав на теория но реално нещата се свързва както казваш и това с високата възвращаемост не работи на практика. Всяка дългосрочна печеливша система която оцелява с години няма нужното успеваемост за да постига х10 ръста. Когато увеличиш риска за да постигнеш търсеният резултат почти всяка иначе печеливша система гърми най-малкото поради невъзможността да навакса спада свързано с високият риск. Също така гуми психологическият ефект който неминуемо води до превръщането на този начин на търговия в постоянен много трудно някой би останал дисциплиниран при огромни суингове в баланса на акаунта. Много по-лесно и да прегориш при такива действия.Аз съм напълно съгласен с тази теория, но проблема е че просто ПМО не е достатъчно за постигането на такива цели. Всяка система проектирана да издържа дългосрочно никога няма да има достатъчно голямо краткосрочно ПМО за постигането на х10 сметката.
Такава успеваемост, каквато е необходима може да стане само с методи като открицателно р:р, краткосрочна настройка на системата към пазара за последната седмица или месец, добавяне на БЕ стопове и т.н.... такива похвати. Общо взето гонейки тези проценти НЕ можеш просто да умножиш риска на това, което търгуваш по 10 и готово, иска се изцяло нова система. Система, която е мислена дългосрочно, никога няма да има пърформанса на такава, която е събрана краткосрочно и не може да издържи тест назад.
С други думи трябва да да търгуваш 2 неща ако искаш всичко да върви по план.....а това рядко е най-добрия план
За съжаление една система може да има х10 възвращаемост само ако променим размера на периода в който трябва да работи. Реално точно по този начин някои хора решават, че са богове в този бизнес, колкова по-добре може да бъде краткосрочно...
gambletrade (24-01-2021), minkov (24-01-2021), K_W (24-01-2021), Нерегистриран (4), skrasi (25-01-2021), Kikos (25-01-2021)
Точно така, то и аз съм бог на трейдинга от времем на време, чак на мен не ми се вярва как ми връзва, каквото и да направя, кеф ти шорт кеф ти лонг, златото движи за мен и накъдето му кажа. Само, че понеже вече не малко години съм на тези графики не бързам да изпадам в екстаз от постиженията ми зашото знам какво следва.
Имаше една таква приказака "разликата между учителя и ученика е че учителя се е провалил повече пъти отколкото ученика е опитал"
Много е интересен факта, че по мои наблюдения тези схеми на добавки, пирамидалния трейдинг и въобще всяка търговия с голям риск на капитала работи на конкурси (защото и аз съм печелила доста по този начин), но след това в реалния трейдинг нещата не се получават. Според вас на какво се дължи това? Дали защото психиката там е друга - там сме спринтьори, а иначе маратонци?! Дали страхът играе определяща роля? Или просто тези схеми работят само в краткосрочен план, а в дългосрочен не?
Като се замислиш докато спечелиш някое състезание колко такива не си спечелила и сама ще си отговоришМного е интересен факта, че по мои наблюдения тези схеми на добавки, пирамидалния трейдинг и въобще всяка търговия с голям риск на капитала работи на конкурси (защото и аз съм печелила доста по този начин), но след това в реалния трейдинг нещата не се получават. Според вас на какво се дължи това? Дали защото психиката там е друга - там сме спринтьори, а иначе маратонци?! Дали страхът играе определяща роля? Или просто тези схеми работят само в краткосрочен план, а в дългосрочен не?
Нерегистриран (1), skrasi (25-01-2021), K_W (25-01-2021), Kikos (25-01-2021), gambletrade (25-01-2021)
Работят само в краткосрочен план заради математиката не заради психиката на трейдъри. Събитията от които се възползват системите, които търгуват по тренда са редки и трудно прогнозируеми. Когато използваме обратната форма печалбите са чести но малки и отново трудно прогнозируеми те събития играят роля като те стават причината за неизбежни фалити момента на които е труден за прогнозиране. Най-голяма роля за фалитите играе експоненциално покачващия се риск. Този риск доста бързо води акаунта до лимита на Маргина, като дори и най-малката случайна флуктуация на цените води до зануляване.Много е интересен факта, че по мои наблюдения тези схеми на добавки, пирамидалния трейдинг и въобще всяка търговия с голям риск на капитала работи на конкурси (защото и аз съм печелила доста по този начин), но след това в реалния трейдинг нещата не се получават. Според вас на какво се дължи това? Дали защото психиката там е друга - там сме спринтьори, а иначе маратонци?! Дали страхът играе определяща роля? Или просто тези схеми работят само в краткосрочен план, а в дългосрочен не?
Нищо интересно няма - на измисления пазар просто ордерите не се филват,Много е интересен факта, че по мои наблюдения тези схеми на добавки, пирамидалния трейдинг и въобще всяка търговия с голям риск на капитала работи на конкурси (защото и аз съм печелила доста по този начин), но след това в реалния трейдинг нещата не се получават. Според вас на какво се дължи това? Дали защото психиката там е друга - там сме спринтьори, а иначе маратонци?! Дали страхът играе определяща роля? Или просто тези схеми работят само в краткосрочен план, а в дългосрочен не?
докато иначе трябва да имаш ордери срещу теб, което ще доведе до промяна в движението.
minkov (25-01-2021), Нерегистриран (2)