10 години нарастват заплатките с най-големите темпове и пак остават най-ниските в Европа.Те това е Батце и климатичният Му бизнес.
![]()
10 години нарастват заплатките с най-големите темпове и пак остават най-ниските в Европа.Те това е Батце и климатичният Му бизнес.
![]()
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
lyubo (04-09-2020), jivko78 (04-09-2020), minkov (04-09-2020), Emil Enchev (04-09-2020)
Тоя случай дето описваш къде точно е подкупа на кой е даден ? на кое длъжностно лице колко е дадено ?
Звучи ми като да си бил под изпълнител на нещо, което после е препродадено и това не е подкуп.
Прекупвача когато купи евтино от производител стока и после, я продаде в града по-скъпо това подкуп ли е?
И как така ги отписа от подкупа КАТаджите и данъчните с лекота ?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Прав си, хубавото от цялата история е, че тези пари са на ЕС,а не от нашия бюджет. Ето затова казвам, че цялата система на ЕС е гнилоч. Ама не е луд който яде баницата а който му я дава. Като си почнал дай да кажем няколко приказки за АЕЦ Белене и тук нещо заТи наистина нямаш представа за това каква е корупцията в държавата.
Не става въпрос за катаджийски рушвети - това ще го има винаги.
Става въпрос за сливане на държавата с мафията и глобална кражба на обществен ресурс.
Искаш пример, ще ти дам, при това от първо лице.
Та, бях консултант по изготвяне на една документация за обществена поръчка за т.нар. електронно правителство. Малка поръчка за нищо работа.
По нашите сметки максималната допустима цена за поръчката трябваше да е 50К лв, като бяхме калкулирали прилични печалби за изпълнителя.
Приеха работата, благодариха ни, платиха ни и след месец и нещо поръчката беше обявена официално с максимално допустима цена 180К лв.
До тук добре, стана ми интересно и проследих процеса по избор на изпълнител.
Явиха се 7-8 кандидата, и всички без един бяха отстранени поради някакви формални причини.
Та нещо, за корто държавата трябваше да плати 50К, тя плати 180К. Това беше преди около 2 години. Това за което бяха платени тези пари все още не работи и вероятно никога няма да заработи.
И моя пример е един, но бъди сигурен, че този филм се играе ежедневно и със суми много по-големи от тези конкретните. Та това е корупция, а не че минал някакъв данъчен през офиса и искал 100 лв или катаджията искал 20 лв че да се почерпят с колегата.
г-н Дуган депутат от упрсвляваща коалиция
Та твойте 150 000 лв. Са смешна сума платена от ЕС с тези който са платили българските данъкоплатци. Не искам да изброявам и повече има ама който иска да търси и чете.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Любчо доста добре ти отговори ,че сега мутрите са ни виновни и с тях ще се оправдавамеВ някои от тях да, в повечето не... Но това няма общо.. 31 години без комунизъм и пак е любима дъвка.. защо? Ааа да, за оправдания.. В България без да се оправдаваме с другите трудно преживяваме.. Няма как да приемем, че само сме си виновни, по лесно да обвиняваме лошите.. комунисти, демократи, комшии, евроатлантически империалисти, китайци и извънземните дори... Как да си признаем, че сме си избрали мафиоти да ни управляват... няма как! Ние сме най умните, най великите и не грешим!
Та кажи сега кои не са мафиоти и мутри от тези по листите та да гласуваме за тях и да стигнем стандарта на Полша или там който ти е идеала ?
Щото туй клише за мутрите които избираме вече го разбрахме , сега остава само да ни покажеш пътя и кой да изберем и да приключва тази мъка
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Така е, но ТИ даде за пример Германия...Да не се повтаря, ама сравненията с най-богатите и равити страни в света са абсолютно нелепи и безсмислени. Нали имаше една приказка видяла жабата как подковават коня и тя вдигнала крак. Няма как ограбена след планова икономика в продължение на 45 години държава, която малко преди това е излезла от 500 години робство да се сравнява с държави колонизирали по-голямата част от света и ограбвали колониите си в продължение на столетия и развити индустриални гиганти. Така, че ако искаш да нпаравиш смислено сравнение и да докажеш твърденията си (които са невярни) трябва да извадип данни за БГ прди 10, 15, 20 години и да ги сравниш със последните години. Тогава ясно се вижда на къде се движи държавата.
Аз дадох ти за пример други държави с 45г комунизъм, но този пример не го коментираш... Не е удобен
А данните за последните 10-15-20 години ги има на много места, не е трудно.. Най простия и адекватен пример.. Румъния! И там след падането на комунизма имаха разграбена икономика и то МНОГО по зле от нас.. И по времето на комунизма бяха по зле от нас! С Румъния преди 13г. бяхме на едно ниво, дори имахме леко предимство, едновременно ни приеха в ЕС.. Тяхната икономика се изстреля и имат с над 30% по високи доходи. Дам, кофти пример...![]()
kypa (05-09-2020)
Ако наистина не можеш да разбереш къде е проблема, няма и смисъл да ти го обяснявам.Тоя случай дето описваш къде точно е подкупа на кой е даден ? на кое длъжностно лице колко е дадено ?
Звучи ми като да си бил под изпълнител на нещо, което после е препродадено и това не е подкуп.
Прекупвача когато купи евтино от производител стока и после, я продаде в града по-скъпо това подкуп ли е?
И как така ги отписа от подкупа КАТаджите и данъчните с лекота ?
И не, не съм бил подизпълнител и въобще самата поръчка не ме касае. Аз съм участвал в подготовката на документите за обществената поръчка, а не в изпълнението на самата работа.
Димитров, това е в стил "вие защо биете негрите".Прав си, хубавото от цялата история е, че тези пари са на ЕС,а не от нашия бюджет. Ето затова казвам, че цялата система на ЕС е гнилоч. Ама не е луд който яде баницата а който му я дава. Като си почнал дай да кажем няколко приказки за АЕЦ Белене и тук нещо за
г-н Дуган депутат от упрсвляваща коалиция
Та твойте 150 000 лв. Са смешна сума платена от ЕС с тези който са платили българските данъкоплатци. Не искам да изброявам и повече има ама който иска да търси и чете.
Някъде да си видял да пиша, че Доган не е откраднал - откраднал е вероятно, ама шо Гешев не го разследва. Вероятно и в Белене са откраднали. Ти що си мислиш, че не съм бил и против управлението на тройната коалиция?
Онези вече си заминаха и са в историята, сега разговора е за това, че и тези трябва да си ходят, защото крадат повече от предишните.
Emil Enchev (04-09-2020), kypa (05-09-2020)
Сигурно си чул да се говори за точене на средства, завишени цени и прочие, това не е корупция. В свободна пазарна икономика цената на труда е неопределена, не е фиксирана и позволява практиката точене на средства или я прави трудно доказуема.
Дефиниция за подкуп, рушвет, корупция: https://www.google.com/search?q=%D0%...hrome&ie=UTF-8
Сега, според мен източените средства се споделят от източващия ги с този, който му е позволил да ги източи.Сигурно си чул да се говори за точене на средства, завишени цени и прочие, това не е корупция. В свободна пазарна икономика цената на труда е неопределена, фиксирана и позволява практиката точене на средства или я прави трудно доказуема.
Дефиниция за подкуп, рушвет, корупция: https://www.google.com/search?q=%D0%...hrome&ie=UTF-8
И пак да кажа, ако парите се споделят с този, който е позволил източването - това е корупция, ако не се споделят, то това е разхищение и безстопанственост на обществени средства, което значи, че се управляват от некадърник. Трети вариант няма, а и в двата случа този, който управлява средствата няма място в управлението.
lyubo (04-09-2020), K_W (04-09-2020), Нерегистриран (2), Emil Enchev (04-09-2020), kypa (05-09-2020)
Не четеш...Викаш да сменим плочата - комунисти, комшии и .... и да включим на оправдания с Мафиоти, мутри и еничари, а ?
Е това защо ти се струва модерно ?
Филма Октопод го даваха миналия Век, през 90-те години. Там останаха и мутрите, но щом още еничари бълнувате, явно тези са още са мода, но само по кабеларките.
За какво ни внушаваш, че се оплакваме от нещо ? Оплаквача си ти - имаш проблеми с Мафията, Новак се оплаква от стандарта на живот и т.н. Нали четеш Форума от 10г.
Казах, че периодично го следя.. От време на време хвърлям по един поглед в някоя друга тема! Ако мислиш, че имам време да следя ежедневно форума и да отговарям на всеки... Няма как. Твърде зает съм за това! Именно защото не съм оплаквач и съм взел нещата в свой ръце! Опитвам се да сведа зависимостта си от държавата до 0, но няма как.. Все по трудно става да намериш качество! Не знам дали познаваш младежи, но това което идва от началото на този век и краят на миналия е просто трагично!
Ако вярваш, че мафията е останала в 90-те
Няма как да внушавам нещо което е факт! За всяко нещо, все комунистите или някой друг ви е виновен, само не и бившия комунист вожда-слънце...![]()
Вие си решавате кого да подкрепяте и на кого да вярвате.. Щом сте щастливи, че има нещо в хладилника и си мислите, че ако не е тиквата това ще се промени, подкрепяйте си го![]()
lyubo (04-09-2020), Emil Enchev (04-09-2020), kypa (05-09-2020)