Ми кажи че искаш да те лъже човек аз съм насрещаСъгласна съм, че позитивното мислене само пари няма да ми изкара, но и другата крайност не е препоръчителна. В смисъл, че ако съм черногледа спрямо форекса, то по-добре да не се захващам с него, нали? Трябва да има баланс, както навсякъде в живота. Не знам защо не ми вярваш за демото? Ето ти малко статистика с картинка. За един ден спечелени 223 000. С начален капитал 100 000. 21 печеливши сделки и готово. Ако се върнем на позитивното мислене, то някой на мое място сигурно би намерил 100 000 реални пари и би се пробвал. Търгуваш 2-3 дена и после цяла година само харчиш. Само че аз каквато и да съм оптимистка знам, че това няма как да стане. Ако намеря причината може би ще стана успешна трейдърка. Само че тука чужди съвети не биха помогнали, защото всичко е строго индивидуално. Моята спирачка да не печеля не е като спирачките на останалите хора. Както и обратното.
Ето картинка от демото : Прикачен файл 7903.Аз пари не искам, ако може да ни почерпиш всички заедно по едно питие някъде, ще се съглася да ти пускам сигнали всеки божи ден!Ето едни 200 % за 3 месеца !!Постарах се да е долу горе като на твоята картинка !
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
minkov (28-07-2020), gambletrade (28-07-2020), lyubo (28-07-2020), Нерегистриран (2), K_W (28-07-2020), Kikos (30-07-2020), big_shark2 (03-08-2020), Novak (17-08-2020)
То да речеш и пожарникарите са на 24 часов режим - стани пожарникар, не мъчи трейдинга.Добре ще обясня какво имам предвид това, че професиите на хирурга и трейдъра си приличат. Аз всъщност съм го написала в предишния си коментар. Приличат си по желанието за работа или тъй наречения работохолизъм. Защото знаете, че има много професии, където хората предпочитат цял ден да имитират дейност, да пият кафета и да си чатят в социалните мрежи. Няма значение колко години са учили и какви умения са натрупали. Те просто са щастливи когато цял работен ден им е премианл без да свършат нищо. Защо да се хабят, нали заплатката си върви? При трейдърите и хирурзите няма такова нещо. Те ако трябва ще работят денонощно. Всъщност и по това си приличат двете професии, че работата им е на 24 часов режим. И при хирурзите и при трейдърите е нужно да се гледа позитивно на нещата дори в най-тежкия момент. Това често помага.
Па ако станеш пожарникар и си много старателен след време може и министър-председател да станеш.
Като се замислиш, пожарникар е по-перспективно от трейдър
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
gambletrade (28-07-2020), Alex1977 (28-07-2020), K_W (28-07-2020), big_shark2 (03-08-2020)
Позитивното мислене е важен фактор в нашия живот, но понякога може да ни изиграе много лоша шега. Макар че загубата на пари във форекса не е шега или поне на мене не ми изглежда така. Успехите на демо сметка създават измамното усещане, че и на реална сметка можем да държим положнението под контрол и да печелим големи суми. Само че едно е да си със 100 000 долара демо пари и съвсем друго е да си с 60 долара реална сметка. Несравними са тези стойности за съжаление и няма значение с какво настроение подхождаме.
big_shark2 (03-08-2020), Нерегистриран (4)
Позитивното мислене е хубаво нещо, но не мисля че има място във форекс търговията - тук е важно да сме хладнокръвни и обективни когато вземаме решенията си за вход или изход. Няма място за емоции. А дали търгуваш на демо с 100 к$ или реална със 100 $ мисля че е едно и също ...само обемите трябва да са различниПозитивното мислене е важен фактор в нашия живот, но понякога може да ни изиграе много лоша шега. Макар че загубата на пари във форекса не е шега или поне на мене не ми изглежда така. Успехите на демо сметка създават измамното усещане, че и на реална сметка можем да държим положнението под контрол и да печелим големи суми. Само че едно е да си със 100 000 долара демо пари и съвсем друго е да си с 60 долара реална сметка. Несравними са тези стойности за съжаление и няма значение с какво настроение подхождаме.
Ами то едно и също, ама не точно. Че ако търгувам със 100к. и същия ММ едва ли ще стоя спокойно и хладнокръвно както на този етап. Иначе да, като се замислиш е едно и също, само емоцията ще е различна.
Е точно усещането, което получавам като дигна малко повече обема на акаунта, че мога да хващам всичко дето се движи,
Накъдето и да се движи и ми трЯска с бЯсна скорост КОлю)
![]()
K_W (18-08-2020), Нерегистриран (1)
Не е въпроса колко е акаунта, а как си стигнал до толкова колкото е. И разбира се какъв процент от всичко, което имаш е той.
K_W (18-08-2020), Нерегистриран (3)
Според мен големите акаунти може да се търгуват само със системи с много точни и ясни правила. В противен случай и анй-положителното мислене няма как да спаси положението. Не случайно пилотите при авария винаги следват предварително разработен план с чек лист. В натоварени ситуации, свързани със стрес и силни емоции човек не може да взима най-добрите решения и да преценява как да действа в движение. Затова и всички спасители служби и военни правят учения непрекъснато.
100 (18-08-2020), hanuman (18-08-2020), Нерегистриран (6), Emil Enchev (22-08-2020), GeorgiRR (22-08-2020)
Между другото даваш добър пример, че ако хипотетично няма правила търговията може и да върви известно време, но лесно може да дойде момент, в който трейдъра просто да го бутнат емоциите и да започне да прави глупости. На 1-2 пъти може да да издържиш по-големите дроудауни, но всичкото ти се насъбира и ти променя погледа над пазара, мисленето става различно, а пазара не спи и продължава да ти показва различни неща. Всичко това се насъбира и в един момент балона ще изгърми. Когато не мислиш и просто изпълняваш предварително зададени правила шанса да се прецакаш така е много нисък просто защото няма да знаеш дори какво друго да направиш, ти си вярваш в разработения план и не виждаш шанс в други произволни действия.
Когато натоварим акаунта с голям обем, колкото и да не ни се иска, неизбежно е да не реагираме емоционално, особено ако цената тръгне срещу нас и започнем да виждаме минуса не в пипсове , а в пари.