Във Великобритания също вече набира скорост заболяването, след като в началото не взеха абсолютно никакви мерки.
Във Великобритания също вече набира скорост заболяването, след като в началото не взеха абсолютно никакви мерки.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Светът е китайски вирус, все едно изведнъж спря и замря и това стана световната тема за разговор.
А в такава вода колко риба се лови, едни става милиардери, други обедняват.
Представям си фармацевтичните фирми как им светят очичките от радост.
Как бързо моделираха света със страх от зараза, навалицата повтаря в захлас мантрите stay at home с някакво благоговение. /И аз си стоя вкъщи, ама чак да съм доволна от тази работа - не съм./ Имам някакво усещане, че това ще продължи дълго, а и хората все повече ще са готови да се разделят с основни свободи и елементарни неща, които до вчера са правили повлияни от този страх. А пък извънредните положения дават много широко поле за тълкува и упражняващия контрола, може да ги използва и в други посоки, аргументирайки се зад този страх.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Да. Това е очаквано, защото тази болест се разпространява пирамидално. Всеки заразява по няколко души и болестта се разраства. Гледах генерала на брифинга в 17 часа и видимо беше ядосан, че мерките продължават да не се спазват. Съгласна съм с него, че хората не се изолират в къщи и продължават да излизат без важен повод. Забелязах, че в градинката няма хора, но каква полза като всички се щураха по улицата нагоре надолу. Деца, възрастни, колоездачи. Единствено леки коли почти няма. Верно, че времето е хубаво и на никой не му се стои в къщи, но опасността е реална и е навън. Голяма грешка беше, че казаха как този коронавирус удрял само хора над 75 години. Ако си на 15 или 20 и дори 40 си мислиш, че това не те касае. Какво им пука на младите, че някоя бабичка щяла да умре някъде? Е ако е тяхната баба може и да се трогнат, но не е сигурно съвсем. Виж ако им се скапе телефона или им спрат интернета това ще ги притесни със сигурност. Голяма част от идващото поколение са обладани от егоизъм. Ужасен егоизъм. Е, има и деца на които може да се разчита, но са малко. Пренебрежимо малко, в сравнение с армията от материалисти и кариеристи. Нарочно казвам кариеристи, защото си спомних за една роднинско моме. Майка му береше душа в болница и то не отиде цяла седмица да я види там. Нямало време. Как ще си напусне трудовия пост. Жалка работа. Ние сме виновни, че всичко им давахме на готово докато бяха малки.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Той хубаво ядосан генералът, обаче само с ограничения няма как да стане. Ако не се хванат огнищата в зародиш няма как да се ограничи заразата ако ще и във ВЦ-тата да се затворим. С 300 теста на ден освен да описват развитието на епидемията друго не могат да свършат.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Затворили са Токуда за 24 часа засега, 2 ма от заразените били оттам. А там е едно от трите места в бг, в които се прави лъчетерапия.
Руснаците пращат самолет с помощ на италианците, предпазни облекла, тестове и военни лекари.
Днес бях в голям хранителен магазин. Не можах да повярвам на очите си колко дисциплинирани са всички. Не наплашени или панирани - дисциплинирани. Спазва се дистанция (има дори и маркировка по пода в касовата зона), ползва се дезинфектант, на 10 души средно трима са без маска, вероятно защото нямат откъде да си купят. Магазина беше много добре зареден. Заприличахме на германци само за две седмици. Дотук добре, дано има ефект.
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Из града има много хора без маски. Видях няколко семейства с деца на 10-12 години, в това число и в супермаркета, като всички бяха без маски. Между другото, това най-много ме учуди: толкова безгрижни или смели родители, че да подлагат децата си на риск...Днес бях в голям хранителен магазин. Не можах да повярвам на очите си колко дисциплинирани са всички. Не наплашени или панирани - дисциплинирани. Спазва се дистанция (има дори и маркировка по пода в касовата зона), ползва се дезинфектант, на 10 души средно трима са без маска, вероятно защото нямат откъде да си купят. Магазина беше много добре зареден. Заприличахме на германци само за две седмици. Дотук добре, дано има ефект.
Маските по принцип предпазват от тези които са заболели, да разпространяват и да "плюят" вируса навсякъде.
Иначе тези хартиени маски въобще не могат да ни предпазят . А и те трябва да се сменят през два часа.
А тя държавата нищо не прави ...ни извънредни положения , ни мерки, ни карантини , ни защитни облекла произвежда, ни апарати поръча... само брифинги казваш
Ами дай да видим кой от другите държави направи повече и спря вируса като резултат ...
Примерно Русия, която все я даваш за пример , дай за пример нейните мерки какви са и там що има зараза сега , че и расте ...
Щом си достигнало до нивото да определиш мерките взити от цял екип с начело професор доктор Мутафчиски с многобройните му специализациите , научните публикации , успехи в медицината и принос за държавата, като правене на нищо и само даване на брифинги , то ти ще да си с по-големи заслуги от него и е редно да предложиш ти какви мерки да се вземат ..
Айде чакаме ...
Четох за Sars, бил пренесен от цибетките, а онова прословуто и суперскъпо в Европа кафе копи лувак нали се прави знаете как от цибетки.
Нещо ми убягва при тези вируси защо са толкова плашещи, а в момента ме притеснява, че заради въпросната корона на практика е много трудно да получиш здравна помощ по друг здравен въпрос.
Попаднах и на една интересна статистика от Китай 41 % са се заразили в болница от короната, по Европа, а и нас също първите случаи цъфнаха в болници. След заразените навсякъде има много лекари, дали защото имат лесен достъп до тестове, факт, който не е да пренебрегване или има и друга причини.