Сетих се какво съм чела давността за глобите е 2 години според решение на ВАС
https://news.bg/crime/globite-otpada...lkuva-vas.html
Сетих се какво съм чела давността за глобите е 2 години според решение на ВАС
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
nikolay_diankov_1982 (26-03-2018), kypa (28-03-2018)
Ама ако до две години ти насрочат дело май си продължаваСетих се какво съм чела давността за глобите е 2 години според решение на ВАС
За до колко лева насрочват дело?
До 20 лв или до 40 лв, или за 100 лв........![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
kypa (28-03-2018)
borkooo_pz (26-03-2018), kypa (28-03-2018), Нерегистриран (2)
май под 100 лв не могат , поне така съм чувал от адвокати .
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
borkooo_pz (26-03-2018), kypa (28-03-2018)
Две години, докато се водят административно нарушение. Пратят ли ги в НАП, стават държавни вземания и там вече 5 годишна давност има, ако никой не се заинтересува. Сети ли се някой да провери и айде от начало пак 5 годиниСетих се какво съм чела давността за глобите е 2 години според решение на ВАС
https://news.bg/crime/globite-otpada...lkuva-vas.html![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
nikolay_diankov_1982 (26-03-2018), borkooo_pz (26-03-2018), kypa (28-03-2018)
Е има и абсолютна давност - ако са минали десет години не може повече да ги търсят
Другия вариант е да си умрял, тогава със сигурност не ги търсят
borkooo_pz (26-03-2018), Нерегистриран (2), kypa (28-03-2018)
Явно това за след смърт е за определени глоби .Татко продаде една кола ,и миналата година бях получила аз писмо от съдя изпълнител ,за данъците на тази кола -аз като негов наследник ,а той почина 2009 ,колата я продаде 2003 г .
Бая разправии . И то за някъкви 120 лв .Платих ги .
kypa (28-03-2018)
Не, лихви няма, по някакъв закон лихви за неплатени глоби не се начисляват, аз затова си чаках спокойно да мине давността
Според един служител на КАТ процента на събираемост на фишовете е под 30%
nikolay_diankov_1982 (27-03-2018), kypa (28-03-2018)
Уффф! Грозник ти нещо хубаво няма да кажеш
значи ако общата сума е под 100 лв чакаш 2 години и готово
лошото е че май ще трябва да ходиш да пишеш молба да ти премахнат глобата
ами ако не идеш за малка сума дело няма
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Нерегистриран (2), kypa (28-03-2018)
Не става. При мен, когато първите фишове наближиха крайния срок, ми заведоха дело за всички дължими, не само за тези, които
изтичаха. Срока за подаване на молбата е след първи януари на следвашата година, през която са се навършили 5 години от издаването на фиша.
Моите бяха от 2011, през 2016 им изтече срока, таман се бях нагласил първия работен ден на 2017 да подам молба, и между коледа и нова година
получих честитката от данъчното
kypa (28-03-2018)