• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Пазарна Механика

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Пазарна Механика

+ Отговор в тема
    Страница 9 от 36 ПървиПърви Предишно ... 7 8 9 10 11 19 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 81 до 90 от общо 358
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 02-11-2017 12:29 #81 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      alphaomega
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      alphaomega не е на линия
      Професия:Трейдър
      Не е зададено настроение

Моля, изберете категория: - Откажи
      alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите Аватара на alphaomega
      Начислени плащания
      2,088.83 USD
      Благодарности
      135
      Благодарили са му 720 Пъти в
      186 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      Относно моделите, бих попитал това твоя теория ли е или си ги чел някъде тези работи и са ти паснали, ти ли си правил графиките и картинките(защото имам съмнение, че не си, може и да греша)?

Реално може да успееш да правиш пари и да експлоатираш нещо без да разбираш нещата които седят зад него. Това имах предвид и с отговора ми към Сакстен относно спекулацията. Примери много но да кажем един е Пилота на самолет, той пилотира самолета и знае как да излита и да се приземява. Това не значи, че знае как да проектира или поправя самолет. Допълнителните знания често могат да доведат до погрешен баяс и да бъдат контрапродуктивни.

Това не ми звучи добре, как ще експлоатираш един модел, когато той има толкова много вариации и форми?
      Мисля, че е редно в такъв случай да се запитаме, това наистина ли е модел или мозъка си играе игрички с нас и "свързва произволни точки в пространството"(което е една от най-типичните негови черти) ?

Иначе темата ми е интересна и се надявам да продължиш да пишеш и да не те откажем с критиките
      Ами теорията от части е моя (на база опит и тестове) по голямата част е на база на това което съм прочел във книги и научни трудове. Както казах теорията на Сорос е един от източниците. Имам и комуникация със няколко колеги трейдъри от други държави които са много по напред с материала от мен та и от тях съм подoчул разни неща.
      Общо взето събирам информация от всякъде, стига тази информация да ми звучи логично. После я подлагам на тестове.....

А картинките аз съм си ги рисувал на 100%! Рисувам ги със Paint текста го пиша на английски за да могат и чужденци да ги разбират. Аз пиша и в някой чужди форуми, имам комуникация със много чужденци, и може да използвам тези картинки отново. (А малко ме мързи да ги превеждам на два езика.)
      Последна редакция от alphaomega : 02-11-2017 на 12:38
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

2. Следните 3 потребители изказват благодарности на alphaomega за полезния пост:

КинО (02-11-2017), minkov (02-11-2017), kypa (02-11-2017)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 02-11-2017 12:29 #82 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 249 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от saxsten Виж мнението
      Особенно пък ако брокера покрива с 5 лота а остатъка на отворени изравнени позицици buy + sell е примерно около 100 лота то тогава брокера се глади по коремчето и е много доволен
      И аз това казвам, само че и тия 5 лота в повечето случаи не отиват към междубанковия пазар.

Матеев се газира защото иска да ме хване в крачка, ама е изостанал с далаверите в сектора

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

5. Следните 2 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

kypa (02-11-2017), toranagasan (02-11-2017)

6. 02-11-2017 12:29 #83 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Marin
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Marin не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Marin е отвъд представите Аватара на Marin
      Начислени плащания
      3,035.06 USD
      Благодарности
      6 445
      Благодарили са му 19 962 Пъти в
      3 326 Поста
      Темата става все по-интересна, но неразбираема за моя лишен от аналитичност мозък.
      Сигурно знаете как се получава. Гледаме умно и се правим, че всичко сме разбрали.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

7. Следните 2 потребители изказват благодарности на Marin за полезния пост:

Happy68 (02-11-2017), kypa (02-11-2017)

8. 02-11-2017 12:33 #84 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от alphaomega Виж мнението
      Ами теорията от части е моя (на база опит и тестове) по голямата част е на база на това което съм прочел във книги и научни трудове. Както казах теорията на Сорос е един от източниците. Имам и комуникация със няколко колеги трейдъри от други държави които са много по напред с материала от мен та и от тях съм подучул разни неща.
      Общо взето събирам информация от всякъде, стига тази информация да ми звучи логично. После я подлагам на тестове.....

А картинките аз съм си ги рисувал на 100%! Рисувам ги със Paint текста го пиша на английски за да могат и чужденци да ги разбират. Аз пиша и в някой чужди форуми, имам комуникация със много чужденци, и може да използвам тези картинки отново. (А малко ме мързи да ги превеждам на два езика.)

чакам постовете ти за приложението на теорията

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

9. Следният потребител изказва благодарност на K_W за полезния пост:

kypa (02-11-2017)

10. 02-11-2017 12:48 #85 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Посети началната страница
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Аватара на Mateev
      Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      Благодарили са му 6 134 Пъти в
      1 931 Поста
      И аз това казвам, само че и тия 5 лота в повечето случаи не отиват към междубанковия пазар.

Матеев се газира защото иска да ме хване в крачка, ама е изостанал с далаверите в сектора
      Приказваш пълни глупости. Осъзнай се ......

Брокера също си притежава собствено EQUITY и то в никакъв случай не трябва да става ОТРИЦАТЕЛНО. А даването на огромни маржини може за секунди да го превърне в отрицателно. При това положение ПОКРИВАНЕТО Е НАПРАВО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, и колкото са по-големи маржините, толкова по-често брокера трябва да се покрива.

Equity-то на брокера е нарастващо, защото неговата стратегия има ГАРАНТИРАНО ПМО, но натоварването на това Equity с огромен капитал прави флуктуациите в него 50-100 пъти по-големи от това, което един трейдер наблюдава в акаунта си, ако играе само с 1% от капитала. А брокера по презумпция е задължен да играе със средно 50% от капитала, защото това всъщност го правят самите трейдери.

Има и друг момент - част от оборотния капитал на брокера е извън системата за търговия. Тоест стои в банкови сметки или в касата, за да може да посреща тегленията на клиентите, или пътува в международни преводи насам-натам по 3 дена. При това положение с 80% от капитала си брокера трябва да посреща 100% от потенциалните търговски колебания.

Чак не мога да повярвам, че K_W това не го осъзнава. Имам чувството, че споря с Ангел .....
      Последна редакция от Mateev : 02-11-2017 на 12:59

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

11. Следните 4 потребители изказват благодарности на Mateev за полезния пост:

Marin (02-11-2017), alphaomega (02-11-2017), kypa (02-11-2017), L1914 (05-11-2017)

12. 02-11-2017 12:50 #86 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      saxsten
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      saxsten не е на линия
      Централна банка
      Halus

saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите saxsten е отвъд представите Аватара на saxsten
      Начислени плащания
      4,765.91 USD
      Благодарности
      579
      Благодарили са му 5 977 Пъти в
      2 997 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от Marin Виж мнението
      Темата става все по-интересна, но неразбираема за моя лишен от аналитичност мозък.
      Сигурно знаете как се получава. Гледаме умно и се правим, че всичко сме разбрали.
      ко рекъл шопа седим па мислим седим па мислим и по едно време гледам че само си седим
      Споко ,то ще ти доде от горе ,свише ,и изведнъж ще почнеш да го разбираш
      Форекса е финансово оръжие за масово поразяване

Започнете да печелите пари с ИнстаФорекс.

13. Следните 3 потребители изказват благодарности на saxsten за полезния пост:

Marin (02-11-2017), alphaomega (02-11-2017), kypa (02-11-2017)

14. 02-11-2017 13:03 #87 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Mateev Виж мнението
      Приказваш пълни глупости. Осъзнай се ......

Брокера също си притежава собствено EQUITY и то в никакъв случай не трябва да става ОТРИЦАТЕЛНО. А даването на огромни маржини може за секунди да го превърне в отрицателно. При това положение ПОКРИВАНЕТО Е НАПРАВО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, и колкото са по-големи маржините, толкова по-често брокера трябва да се покрива.

Чак не мога да повярвам, че K_W това не го осъзнава. Имам чувството, че споря с Ангел .....
      Трябва да се покрива ако е читав, колко брокера има дето са със съмнителна до никаква регулация. Iron ** колко се покриваха и разни такива подобни.

Като имаш хиляди клиенти с почти нулева нетна експозиция какво ще покриваш? И да покриваш нещичко, как ще движиш пазара с него?

Да не ти казвам как функционира един от най-големите и популярни брокери в БГ който даже няма нощни смени за риск мениджъри а претендира да е световен играч.

Я покрият я не и то на сутринта...

Като брокера има ПМО и трябва само да се покрива, защо ли толкова брокери фалират и изчезват?

Това как са нещата на теория не означава, че са така и в практиката. Това че регулаторите имат правила не значи, че те се спазват. Колко ли от брокерите са регулирани от читави регулатори?
      Последна редакция от K_W : 02-11-2017 на 13:26

Преминете към ИнстаФорекс и печелете.

15. Следните 4 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

Marin (02-11-2017), minkov (02-11-2017), kypa (02-11-2017), toranagasan (02-11-2017)

16. 02-11-2017 13:23 #88 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Посети началната страница
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Аватара на Mateev
      Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      Благодарили са му 6 134 Пъти в
      1 931 Поста
      .......
      Да не ти казвам как функционира един от най-големите и популярни брокери в БГ който даже няма нощни смени за риск мениджъри а претендира да е световен играч.

Я покрият я не и то на сутринта...
      Това е възможно само при брокери, които имат малко клиенти, а от там и малко обороти. При СТС Финанс, който беше с 1.5 милиона лева собствен капитал, сме наблюдавали печалби или загуби в собственото Equity по 50-100 хиляди долара в минута. Общите флуктоации в Equity-то са достигали до 300-400 хиляди долара на плюс или на минус. И това с покриване. Ако не бяхме покривали, щяхме при капитал 1.5 милиона да имаме флуктоации по 5-10 милиона и 50% от времето щяхме да стоим на загуба, 10 пъти по-голяма от това, което можехме да гарантираме с капитала си. Считаш ли го това за нормално?

И освен всичко друго маржина тогава беше 1:100. При сегашния 1:1000 тези сметки щяха да са още 10 пъти по-лоши.

Хайде да го погледнем въпроса под друг ъгъл. Нека да приемем, че няма никакви регулатори, и покриването при брокерите е само въпрос на собствена преценка. Тогава за тях нещата щяха да изгледжат така:
      1. Акаунт (капитал) 1.5 милиона или колкото там го иска регулатора
      2. Маржин 1:1000
      3. Игра с малко ПМО (2-3 пипса на сделка)
      4. Игра с ОГРОМЕН ПРОЦЕНТ ОТ КАПИТАЛА - до 80% свои пари и 1000-10 000% чужди пари.
      5. Някой друг решава кога и по каква цена ще се отвори сделка, а не брокера
      6. Някой друг решава каква ще е посоката на тази сделка, а не брокера
      7. Някой друг решава какъв ще е обема на тази сделка, а не брокера

Ха сега като специалист по бектестовете ми кажи колко време ще издържи този акаунт, без да се занули, ако работи по описаната по-горе стратегия? Колко време ще изтече до момента, в който някой трейдер ще поиска да изтегли 100 лева и брокера няма да има откъде да му ги даде?

Не е ли по-добре в стратегията да добавим и още една точка, която да гласи следното:
      8. Ако на брокера не му оттърва посоката и/или обема на сумарната сделка, то той може да я ПОКРИЕ (ХЕДЖИРА).
      Брокера би трябвало да е пълен ОЛИГОФРЕН, за да се откаже от екстрите, които му предлага точка 8.

Та искам да кажа, че след като даден брокер не е фалирал още на 3-тия ден, то това автоматично означава, че той ИМА НЯКАКВА СТРАТЕГИЯ ЗА ПОКРИАНЕ. Тази стратегия може да е повече или по-малко агресивна, и да покрива по-често или по-рядко, но ПОКРИВАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИМА, дори и при брокерите, които не са регулирани. Дори и да ги приемем за мошеници, които си позволяват от време на време да падат под нулата, за тях пак важи ограничението, че трябва да се задържат ДЪЛГО ВРЕМЕ на пазара и да посрещат исканията на клиентите за теглене на печалби. Тоест дори и брокерите-мошеници или брокерите-пирамиди също трябва да извършват някакво ПОКРИВАНЕ, иначе фалита им е въпрос не на години или месеци, а въпрос само на дни.
      Последна редакция от Mateev : 02-11-2017 на 14:13

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

17. Следните 5 потребители изказват благодарности на Mateev за полезния пост:

Marin (02-11-2017), REDA (02-11-2017), alphaomega (02-11-2017), kypa (02-11-2017), L1914 (05-11-2017)

18. 02-11-2017 14:03 #89 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Това е възможно само при брокери, които имат малко клиенти, а от там и малко обороти. При СТС Финанс, който беше с 1.5 милиона лева собствен капитал, сме наблюдавали печалби или загуби в собственото Equity по 50-100 хиляди долара в минута. Общите флуктоации в Equity-то са достигали до 300-400 хиляди долара на плюс или на минус. И това с покриване. Ако не бяхме покривали, щяхме при капитал 1.5 милиона да имаме флуктоации по 5-10 милиона и 50% от времето щяхме да стоим на загуба, 10 пъти по-голяма от това, което можехме да гарантираме с капитала си. Считаш ли го това за нормално?

И освен всичко друго маржина тогава беше 1:100. При сегашния 1:1000 тези сметки щяха да са още 10 пъти по-лоши.

Хайде да го погледнем въпроса под друг ъгъл. Нека да приемем, че няма никакви регулатори, и покриването при брокерите е само въпрос на собствена преценка. Тогава за тях нещата щяха да изгледжат така:
      1. Акаунт 1.5 милиона (капитала)
      4. Игра с ОГРОМЕН ПРОЦЕНТ ОТ КАПИТАЛА - до 80% свои пари и 1000-10 000% чужди пари.

Ха сега като специалист по бектестовете ми кажи колко време ще издържи този акаунт, без да се занули? Колко време ще изтече до момента, в който някой трейдер ще поиска да изтегли 100 лева и ти няма да има откъде да му ги дадеш?

Та искам да кажа, че след като даден брокер не е фалирал още на 3-тия ден, то това автоматично означава, че той ИМА НЯКАКВА СТРАТЕГИЯ ЗА ПОКРИАНЕ. Тази стратегия може да е повече или по-малко агресивна, и да покрива по-често или по-рядко, но ПОКРИВАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИМА.
      1.5 милиона ти е изискаването от регулатора. Но най-голямата трудност са допълнителните пари които трябва да вадиш за покриване на изискванията за да можеш да взимаш повече клиенти. Това си е така.
      Ясно е че за да въртиш голям брокер трябва много повече пара.

Аз ти казвам че в последните години масово се взимат по евтините лицензи за execution only/ A book и се оперира нека ги наречем по други начини. Ето какво ми беше писал един приятел който се занимава основно със създаване и опериране на брокери преди няколко месеца когато водихме подобна дискусия

И относно поставянето на брокерите и начина по който оперират под общ знаменател:

Така де друга тема е оперирането на брокер и едва ли представлява особен интерес.

Важното за темата е това, какво стига до пазара и под каква форма.

Нали и в тази тема се говори за ПМО и сетъпи които да бъдат изтъргувани по някакъв начин. Бих искал да видя това и да го обсъждаме. Теорията на какво са базирани тези сетъпи до тук не ми се струва издържана и не ми пасва логически съпоставяйки я с моите знания и впечатления базирани на достоверна в много случаи трудно достъпна информация (пък за къвто искаш ме имай)

Причината за сетъпите може и да е друг но въпреки това в тях да има ПМО, това искам да видя.

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

19. Следните 2 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

kypa (02-11-2017), toranagasan (02-11-2017)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 02-11-2017 14:07 #90 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      alphaomega
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      alphaomega не е на линия
      Професия:Трейдър
      Не е зададено настроение

alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите alphaomega е радост за учите Аватара на alphaomega
      Начислени плащания
      2,088.83 USD
      Благодарности
      135
      Благодарили са му 720 Пъти в
      186 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X

1. Акаунт (капитал) 1.5 милиона или колкото там го иска регулатора
      5. Някой друг решава кога и по каква цена ще се отвори сделка, а не брокера
      6. Някой друг решава каква ще е посоката на тази сделка, а не брокера
      7. Някой друг решава какъв ще е обема на тази сделка, а не брокера

Ха сега като специалист по бектестовете ми кажи колко време ще издържи този акаунт, без да се занули, ако рабопи по описаната по-горе стратегия? Колко време ще изтече до момента, в който някой трейдер ще поиска да изтегли 100 лева и брокера няма да има откъде да му ги даде?

Не е ли по-добре в стратегията да добавим и още една точка, която да гласи следното:
      8. Ако на брокера не му оттърва посоката и/или обема на сумарната сделка, то той може да я ПОКРИЕ (ХЕДЖИРА).
      Брокера би трябвало да е пълен ОЛИГОФРЕН, за да се откаже от екстрите, които му предлага точка 8.

Та искам да кажа, че след като даден брокер не е фалирал още на 3-тия ден, то това автоматично означава, че той ИМА НЯКАКВА СТРАТЕГИЯ ЗА ПОКРИАНЕ. Тази стратегия може да е повече или по-малко агресивна, и да покрива по-често или по-рядко, но ПОКРИВАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИМА, дори и при брокерите, които не са регулирани. Дори и да ги приемем за мошеници, които си позволяват от време на време да падат под нулата, за тях пак важи ограничението, че трябва да се задържат ДЪЛГО ВРЕМЕ на пазара и да посрещат исканията на клиентите за теглене на печалби. Тоест дори и брокерите-мошеници или брокерите-пирамиди също трябва да извършват някакво ПОКРИВАНЕ, иначе фалита им е въпрос не на години или месеци, а въпрос само на дни.
      Благодаря за включванията! По принцип трудно се пробива леда, но ако поне няколко човека извлекат полза от темата - значи съм си постигнал целта.
      Ясно ми е това, защото знам какъв лапни-шаран бях аз самия навремето когато започнах да се интересувам от финансови пазари. Мислех си едно а то какво излезе...
      Сигурно след 5-10 години сегашната ми позиция пак ще изглежда смешно. Ама какво да се прави. Еволюцията е бавен процес.

Няколко конкретни въпроса (от чисто любопитство):

При вашата фирма как точно покривахте позициите? Ръчно чрез дежурни дилъри, или чрез автоматичен алгоритъм?
      Другия ми въпрос е към кого изнасяхте позицията? Директно към някоя банка или към друг(други) брокери?
      Последна редакция от alphaomega : 02-11-2017 на 14:16

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

22. Следните 4 потребители изказват благодарности на alphaomega за полезния пост:

REDA (02-11-2017), Marin (02-11-2017), minkov (02-11-2017), kypa (02-11-2017)

+ Отговор в тема
    Страница 9 от 36 ПървиПърви Предишно ... 7 8 9 10 11 19 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти