kypa (02-03-2017)
Матеев трябва да покаже картинкитеЯсното правило е: Когато в един тренд се появи корекция, която е по-дълга от най-дългата такава до сега в този тренд, то ТОЗИ ТРЕНД СВЪРШВА. Ценовият сегмент е завършен.
Пример имаме тренд, в който корекциите досега са:
1ва - 6 пипа
2ра - 3 пипа
3та - 5 пипа
В момента имаме 4та корекция. Ако тази корекция стане 7 пипа, то тя вече не е част от разглеждания тренд, а е част от нов сегмент.
Последна редакция от bombe : 02-03-2017 на 12:09
Има ли минимален брой нужни корекции за да се формира това правило ?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (02-03-2017)
че покажи една такава графика де да видиме и ние що е чудо невидяно
----------
Бомбе де ги чете тия глупости колкото и голяма да му е корекцията тренда пак може да си остане същия иначе цепиш хубавия ясен трент на помалки калпави трендчетаМатеев трябва да покаже картинкитеЯсното правило е: Когато в един тренд се появи корекция, която е по-дълга от най-дългата такава до сега в този тренд, то ТОЗИ ТРЕНД СВЪРШВА. Ценовият сегмент е завършен.
Пример имаме тренд, в който корекциите досега са:
1ва - 6 пипа
2ра - 3 пипа
3та - 5 пипа
В момента имаме 4та корекция. Ако тази корекция стане 7 пипа, то тя вече не е част от разглеждания тренд, а е част от нов сегмент.
прочее и досега е така
![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
kypa (02-03-2017)
Сакси, аз не коментирам дали идеята е резонна. Просто пояснявах какво е правилото.
Аз ползвам друг тип "насичане" на графиката, но и там имам подобни "грешки" - мисля си, че трендът е свършил, а той продължава.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
toranagasan (02-03-2017), kypa (02-03-2017)
Как определяш свършил и започнал ?
Какви са ти етапите за свършване, кое е с по-голяма тежест, статичните или динамични нива ?
toranagasan (02-03-2017), kypa (02-03-2017)
Олег чакаме да ни покажеш графика само с цена и без време върху нея![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
kypa (02-03-2017)
kypa (02-03-2017)
kypa (02-03-2017)
kypa (02-03-2017)