За лавандулата - друго си във franceа относно нишката в земеделието, е така последните 5-7 години почна повече да се прави, но все още има много какво да се желае има прекалено много пустеещи земи.
И някак как да каже, българинът определено подценява този труд.
Пак ще дам един пример- писах преди че родителите ми имат къща на село и живееят там, там има един голям производител, цялото семейство са заети и доста добре се справят, инвестираха в доста техника, от миналата година и телета започнаха да гледат / е цяло село им завижда/, съседката ни там работи като готвачка в едно крайпътно заведение за 280лв на месец по 12-14 часа на ден, питала съм я - имате толкова земя защо не се занимаваш с земеделие - отговорът беше аз да не съм селянка че с лопата да си изкарвам хляба.
Не мисля че да седиш толкова време на крак над печката е по-лесно, ама какво да правиш жената така си мисли, а в същото време писах и за тях бабите от пролетта само от дворчетата си правят между 500-1000лв на месец и са доста оправни направо им се радвам садят вече и броколи, колумбийски череши, вчера чели във вестника за японската дюля и днес имах позвънявания, ако може да намеря време да им купя и да им пратя.
Но се прекъснаха традиците в земеделието, а това си е бизнес като всички останали.