Някой от тях са за да си купят дипломи. Щото те ще излязат със същия багаж в главите, дето са влезли. Но са партийни активисти към някоя структура. И утре ще им се отвори парашута в някоя държавна служба. И пак ще има "накалинчено" положение.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
За съжаление образованието в бг отдавна вече не е това, което беше, не е нормално нито да имаме толкова много университети, нито положението в средното училище в момента.А и какво да научат студентите от тях като гледам в университета професорите са от мое време, те преди 20 години си бяха древни, а сега предполагам че все същите лекции четат, освен за едната диплома български университет незнам дали някой го ползва за нещо друго.
Голяма част от хората се стремят да пратят децата си в чужбина да учат и ги разбирам, голяма част от тези деца, които се връщат тук, наистина могат да попроменят нещата, каквото и да са учили е по-ново като знание, научили са се да живеят сами 3-5 години и са се справили,така че тези млади хора определено ще има какво да донесат на нацията, но пък други заминават с ясното желание да направят всичко възможно да останат там и да не се връщат /тук не слагам децата, които отиват на разходка просто 5 години, да запишем диплома от чужд университет, че мама и тате да са доволни/
А тепърва ще гледаме още много "калинки" - ама и на нея и се чудя ще фалшифицира диплома от чужд университет при положение, че да си купиш диплома тук не е нито трудно, нито скъпо.Но тепърва има да пати - що фирми бастиса - доста врагове си спечели, скоро няма да може да си покаже тук носа, няма я вече властта да я пази, ако не е сложила достатъчно парички настрани, че да се изнесе, не мога да я мисля.Пък и да решиш че си толкова велика, че да мамиш и кукловода се разбра че граничи с безрасъдство.
Попадна ми една статия по повод днешния ни разговор
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1036384
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Една колежка се гласи да заминава за Лондон на работа. Тук е счетоводителка. А там ще работи всичко друго но не и това. И причината е че има малко дете. И иска от първи клас то да учи там. Да няма нищо общо с нашата образователна система. "По-добре в училището на последното гето в Лондон, отколкото където и до било в София!" Това са и думите.
Не е права, имам дъщеря в гимназията и съм проучвала какво ли не, държавните училища в Англия са далеч от това, което ние си представяме и си мислим как е по Европата, че там всичко е цветя и рози. Английските училища в средното образование са най-лошото според мен от целия ЕС,а ако не си уреди статута и то не жълта, а поне синя карта, освен най-скапаните училища, с децата на всички емигранти, нищо добро не може да получи,в тези училища въобще не се говори за знания.
В тия ситуации, ако родителите не са си уредили престоя и работата в чужда държава за мен е безотговорно да водят децата си там.А Англия е най-скъпата държава за образование в Европа и на доста места там все още царят порядки отпреди век-там училището е адски консервативна система.
Българските училища вървят от зле към по-зле, но мое лично мнение е че по-добре начално училище тук, отколкото там, но всеки избира според собствените си разбирания.
А ако няма уредена работа от тук, ще и е доста тежко, има хубава професия, ако се понапъне тук може да изкарва много добри пари е не става с 8 часов работен ден и спазване на почивките, но аз счети, което да изкарва под два бона не познавам и тук не пиша за тези със счетоводните къщи и в повечето случаи, голяма част от парите са им без данъци.
И тук може да дадеш добро образование на децата си, но се иска много проучване и пари, за без пари начинът е ти да помагаш на детето докато стане поне 5-6 клас и стане самостоятелно и си му изградил ценностната система и знаеш ли проблемът са учителите в голяма степен, ама и те не се безнадежден случай с малко и деликатно подбутване от родителите почват да вършат чудеса.
Преди години се прибра едно семейство от ЮАР. Децата им през цялото време са били с тях, и са учили там. Личеше си разликата в културата поне, и поведението им. Стояха една година тук. Не можаха да се адаптират. Опитаха се да правят бизнес със събрания капитал. Но загубиха всичко. И сега са в Канада.
Съдби разни и примери много в подкрепа на всичко, но успешните са тези, които правят нещата с цел, ако си живял доста време в бг обратната адаптация е много трудна, аз съм за доброто образование и също предпочитам образованието, но когато говорим за образование на децата аз го разглеждам в дългосрочен план - първа стъпка до 7 клас, втора стъпка гимназия, трета стъпка-висше.Заблуда е че доброто образование в чужбина е безплатно, напротив доста си е скъпичко, не че тук не гони вече европейските стандарти по цена и пак казвам според мен си зависи и от детето,
Ще дам пример в класа на дъщеря ми имаше две деца с родители майка българка и баща англичанин и понеже англичаните са много велики и могат да живеят и 10г в бг без да научат езика,/друг е въпроса че едва разбирах диалекта им, ама карай подробности/, децата им велики по английски, и така 6 години и хоп дойде First Certifikate in English единствените две скъсани деца от класа бяха тези дето уж си го знаят щото тате е англичанин, другите всички го взеха - е кой добро, кои отлично но си се справиха децата.
Това което харесвам на днешното време е че предоставя много възможности и алтернативи за обучение, по мое време да отидеш да учиш в чужбина за повечето беше само някакъв блян, но съм против налагането на стереотипи, там е хубаво, там е лошо всеки трябва да търси ръкавицата, която му приляга, това което е добро за един не значи че ще е добро за друг.
Но и не е нормална тая ситуация в момента въртим се в омагьосан кръг родителите казват -училището е виновно, училището прехвърля всичко на училището, докато и двете страни не поемат своите отговорности, добро образование няма да имаме, а и не е само до образование на днешните млади някак си и им липсва търпението искат всичко сега и веднага бързат да пораснат, голяма част от тях се самоотлеждат сами, а за всяко нещо си има времето.
Имам много приятели и роднини по чужбините,при всички е различно, но всички казват че добрите училища там са частните, а за висшето си е по-различно
Гошо пусни си един филм от замунда който и да е той само и само да има нещо свързано с средното училище и ще ти се изясни картинката Novak-а не се бъзика с тебе, тези там са просто безнадежден случай..... няма смисъл да говорим. те решават квадратни уравнения в Университета бе човек ние тука го правим в 8-ми клас преди Гимназията за какво повече да си говорим и да искаш д а научиш нещо там няма да можеш. Единствения вариант е частното училище но едва ли твоята позната ще успее да се уреди![]()
По мое лично наблюдение в момента на нашето образование му трябва просто добра воля от двете страни и нещата много ще се подобрят, ама като гледам как всеки седи и чака наготово, не виждам много перспектива.
От една година се пробвам да преодолея училищното настоятелство в гимназията на дъщеря ми, за да направим няколко неща / колкото ида ви е странно и там една камара родители, уж загрижени, пречат, вече хванах и директорката на наша страна/, та бавно и славно вървим към нещо да се направи, ама май докато стане дъщеря ми ще завърши, а проблема всъщност е поредната административна неуредица, която връзва ръцете, директорката я е шубе, че ако не спази буквата, веднага ще я уволнят, настоятелството са си намерили вратичка дето с разни смр и други да пълнят джобчета, въобще поредната родна каша.
Приемам това което твърдите. Все пак това е нейно решение, не мое. Тя си има човек там, който се е устроил и тя отива на готово. За сега съм слушал само суперлативи. Както от други източници в другата крайност - 4 човека в една стая, на двуетажни легла. Работа по 12 часа и заплащане, колкото да си покрият разходите. Всичко е въпрос на късмет. Едно е да ти плащат 19 паунда на час и да ти осигуряват жилище безплатно. Друго е 5-6 паунда и всичко на твой гъз!
Дано има успех жената, но някак прекалено розово се представя емигранството, а не е.
А относно колко човека живеят в една стая, справка племеника студентче завърши там - 16 момчета в една къща,от университета ги подпомогнаха и взеха сини карти, което си е върха за там, сега пак живеят само че 6 момчета вече в Лондон и си търсят работа по специалността, а докато намерят бачкат нелегално на автомивка и като хамали, с 2 000лв там е голяма мизерия Англия по мое мнение е прекалено скъпа за образование, има и нещо друго, което научих случайно преди две три години относно признаваемостта на висшето по Европата, ама ще задълбавам като ми дойде интереса.
Но пък това е много полезен опит, щом сами успяват да се справят, ще успеят, пък и имат и студентски заеми да връщат, та още доста време ще им е трудно.