Az лично ти препоръчвам на обърнеш сериозно внимание на постовете на L1914 преди да продължиш в търсенето на преднамерения си отговор , който загатва темата за начина на мислене посредством въпросите си към теб.. Вижда се, че Пациента е с точково мислене, един фокус остър като точка с игнорирана околна среда, както и липса на конекции с други обстоятелства - това е пациента, ...... а принципно работа на психоаналитика е да го накара да мисли като прозре цялата картина, а не само фокуса. Фокуса при теб е: "искам да избия някаква загуба" навярно. Така оформяш асиметрично мислене, а е добре да предоставиш шанс на мозъка си да има избор - ако имаш мозък разбира се.
Пример за мислещ мозък, върху темата насрещните поръчки:
А. имам 5 лева загуба към момента, ако отворя насрещна поръчка, така ще спра нарастването на загубата ми, докато си дам глътка въздух за размисъл.
Б.,,, имам 5 лева загуба към момента, ако отворя насрещна поръчка, загубата пак ли ще е 5 лева?
В случая А. лицето един път е губещ 5 лева + и един спред,,,, и втори път, което е по-важно, не може да приеме че е на губещата страна, понеже по всяка вероятност няма пълен план за действие отчиташ и двете посоки, с други думи не знае къде се намира..... Нямаш план,това е! ти си решил че сега е възможността за големия удар и отваряш импулсно, и големия обем го потвърждава. Всички, които отварят насрещни поръчки, в главите им са само възможността за печалба, а пазара предоставя и възможност да загубиш, като те (отварящите насрещни позиции) си мислят че я заобикалят не затваряйки, но така затварят съзнанието си за другите възможности, киснейки с дни, а и седмици, баейки на някоя куца позиция.
.... едни 90% от свършването на работа, в която и да е сфера, е да умееш да си зададеш правилните въпроси, аз за себе си съм си го задал (в случая Б, чиста аритметика) ..... плюс това, чрез правилните въпроси се печели времето от търсенето на отговорите на глупавите въпроси.... но за да разбереш дали един въпрос е правилен, трябва да си зададеш и глупави въпроси- пълната картина,,, така че за мен е също толкова притеснително, когато си задавам само умни въпроси
... то и затова в принципа "Мозъчна атака" няма каквито и да е забрани.