пенмане, Според мен "търгуването" с голям обем и без стопове си е чист хазарт
.......................
Вече уточних, че пуснах "голям обем" по грешка и няма да се повтори.
Иначе Дакса си го чаткам, но е по-удобно да се търгува в часовете между 13 и 15 часа.
Тогава е перфектен за бърз скалп!![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Грешката повече е, че си я отворил с голям обем и не си намалил обема при първа възможност - нали казваш, че се е мотаел 4 часа в 3-4 пипса - все си имал възможност да затвориш на малка загуба или малка печалба. Дали си я отворил на правилното място е друг проблем, но ако е била с малък обем, 1. е нямало да те нулира, 2 . е можело да пуснеш още една къса от върха, но и това и хеджирането пак опират до майсторлък - да намериш точния момент и за двете.Грешка беше, че я отворих тази позиция, знам! И наистина беше с голям обем, но стана грешка, защото обърках мерните единици.
Но да не изместваме темата, а тя е че в случая едно хеджиране щеше да ми даде нужното време и спокойствие да преценя какво да правя и
най-вече щях да си огранича загубата.
Пп: Между другото и аз така отворих тия дни на златото с 0,10 вместо с 0,01 както исках, обаче веднага тръгна в мойта посока и за 4 мин. стигна таргета, проблемът е ще го зачетат ли, че нали имаше правило сделките да не са под 5 мин.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Аз пък живея за да хеджирам. Търся под вола теле и ако го намеря ще се похваля.
Сега купувам с EA eurusd и usdchf -еднакви обеми по едно и също време. Едната позиция тръгва нагоре другата надолу и момента, в който се разминат за кратко се избива спреда и излизат на плюс. Друг робот обира печалбата и после пак същото. Дроудауна е поносим, предвид на това, че eurchf не е кой знае колко волатилна двойка. Естествено, за да е хеджа (цирка) пълен трябва още една сметка, на която да се случва точно обратното.
ВСИЧКО ТОВА Е НА ДЕМО - засега![]()
Малко не разбрах, двете двойки на една и съща сметка ли се пускат едновременно или на отделни?Аз пък живея за да хеджирам. Търся под вола теле и ако го намеря ще се похваля.
Сега купувам с EA eurusd и usdchf -еднакви обеми по едно и също време. Едната позиция тръгва нагоре другата надолу и момента, в който се разминат за кратко се избива спреда и излизат на плюс. Друг робот обира печалбата и после пак същото. Дроудауна е поносим, предвид на това, че eurchf не е кой знае колко волатилна двойка. Естествено, за да е хеджа (цирка) пълен трябва още една сметка, на която да се случва точно обратното.
ВСИЧКО ТОВА Е НА ДЕМО - засегаА то имало и трета.... да не си объркал eur/chf с eur/usd в началото?
Последна редакция от Eli2356 : 11-10-2014 на 21:48
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
според мен ще го зачетат имал съм доста такива случаипроблемът е ще го зачетат ли, че нали имаше правило сделките да не са под 5 мин.ако е било покрай новини тогава можеше да има съмнения
Eli2356 (11-10-2014)
Привет, Ели
не съм се объркал (купувам с EA eurusd и usdchf - еднакви обеми по едно и също време). Виж този сайт: http://**trade.oanda.com/analysis/currency-correlation
Когато корелацията е "студена" посоката е една, когато е "топла" (например audusd и nzdusd) едната позиция е buy, другата sell.
От скоро експериментирам с тази схема, която крие много изненади. Класиката разбира се е да купиш 1 унция злато и да продадеш 50 сребро и обратното на друга сметка. Сметките са две общо, но само ако искаш и ако можеш да си го позволиш. Може и на една сметка с роботи, които затварят по magic number. Въпрос на вкус.
Ще пиша ако имам и частичен успех, да го анализираме...
Eli2356 (11-10-2014)