То в крайна сметка всеки преминава през всичко, което е по учебниците и накрая отсява за себе си само това, което най му пасва. Тогава вече може да се говори за собственна стратегия, която във всички случаи ще е някакъв микс от разните видове анализи.![]()
За да се работи успешно на пазара Форекс, е необходимо да се знаят и ясно да се изпълняват само няколко прости правила.
Но, за да се научат тези правила и правилно да се прилагат, трябват години…
jivko78 (20-09-2014)
Да съгласен съм , че някой от най-успешните търговци използват вълновия анализ, но при него винаги има условности , често един модел или вълна е видима едва след като е завършила .За Вълновия принцип мога да ти кажа няколко неща.......... Това може да бъде един от най-прецизните анализи в детайлите, но само ако бъде усвоен правилно....Не случайно най-добрите трейдъри, като Робърт Пректър, Глен Нийли, Крис Сворчак и др. са го избрали за водещ принцип, но преработен по свой си начин, защото тук тънкостта е в откриването на детайлите, а за тях са необходими две неща усет и много, ама наистина много време прекарано в гледане на графики....Разбира се и той си има своите недостатъци, затова е добре да бъде съчетаван и с други технически инструменти....Аз го комбинирам с MACD, Канали, Фибоначи и някои други техники доказали се през годините
Според мен няма неработещи инструменти....Има само неумеещи да си служат с тях....Всеки може да си сглоби сам добре работеща машина избирайки няколко от стотиците инструменти....Важно е да намери правилната комбинация, а затова трябва много труд, време и отдаденост....Но има голяма разлика между добър анализ и успешна търговия, но това е тема може би на друг пост...Успех на всички ни
При удължените вълни , винаги може да се получи грешка в броенето например... Комбинацията която ти използваш с MACD, Канали и Фибоначи е възможно най-добра според мен
При тяхното използване до голяма степен може да отпадне нуждата да си определил точно вълната и подвълната ..MACD ти дава освен посоката на тренда , но и броя вълни, както и девергенции преди обръщане ...Фибоначи го ползваш за определяне на таргета, след като една вълна е завършила ..А канали и тренд линиите също могат да ти покажат до кога да държиш позиция ..Като ги използваш дори да си объркал броенете на вълните не е фатално , доверяваш се повече на индикаторите
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
BingoBongo (22-09-2014)
Вълни или не, при добър тренд, където и да влезнеш се озоваваш на печалба. Така че според мен трябва да се разбира къде има добър тренд и да се търгува там.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Това е много вярно , хванеш ли тренда , само да добавяш при корекции
нищо друго да не гледаш пак ще печелиш по принцип
А как ще определиш корекцията до къде ще стигне и къде имаш тренд ..... Елиот май трябва да казва нещо по въпроса, но трудно се намери читав анализатор по него![]()
класическите кроекции са А-В-С , или два лега срещу досегашния тренд ...и когато имаш втори лег против тренд и той достига до тренд линия или пълзяща средна примерно , можеш да влезеш в позиция, но разбира се няма как да си сигурен кога точно приключва корекцията
BingoBongo (22-09-2014)
тъй пикаш срещу вятъра реалнокорекцията нема как да я предвидиш докъде ще стигне според Елиотовата теория поне
единствено след като завърши може да се ползва за изкалкулирване на импулса след туй
щот а-б-ц-то винаги може да стане част от по-голямо а-б-ц, отделно дето б-ц може да между половинката на а-б и два-три пъти а-б
![]()
Това с фреймовете е малко объркващо, от вълните съм набарала един модел дето го виждам и него го търгувам за другите не смея, пък и ме домързя да навлиза надълбоко в тъз теория.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
аз основно гледам третата ил петата да хвана, ако се гледа според вълнитеи курективните да ги прескачам
то туй ми е и почти цялата търговия всъщност
![]()
Че те всички вълновица при методи за търговия са основани на трета да хванеш, а пета за алчните, корективните за майсторите.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark